Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dini Nikah İle İlgili Çok Önemli Bir Sorum Olcak Acil Cevap Bekliyorum ! ! ! (1 Kullanıcı)

blueder

Kayıtlı Kullanıcı
iyi günler sevgili forum üyeleri sizlere çok önemli bir sorum olcak biz kız arkadaşımla ailelerimizden habersiz resmi nikah kıymak istiyorduk ama sonradan bunun bir kaç yıl sonra ailelerimiz öğrendikten sonra ortaya çıkabilecek sorunları da göz önüne alarak vazgeçtik... dini nikah kıymaya karar verdik ama ailelerimizden habersiz olacağı için bu da biraz sakıncalı geldi bana şimdi soruma geleyim imam nikahı kıymak için hoca gerekiyor mu ? kendi aramızda kuranı kerim e el basarsak yemin edersek birbirimizi eşimiz olarak kabul ettiğimizi belirtsek şahitlerde göstersek aynı şekilde bu şekilde biz allah katında birbirimize helal sayılır mıyız bunu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum...

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
iyi günler sevgili forum üyeleri sizlere çok önemli bir sorum olcak biz kız arkadaşımla ailelerimizden habersiz resmi nikah kıymak istiyorduk ama sonradan bunun bir kaç yıl sonra ailelerimiz öğrendikten sonra ortaya çıkabilecek sorunları da göz önüne alarak vazgeçtik... dini nikah kıymaya karar verdik ama ailelerimizden habersiz olacağı için bu da biraz sakıncalı geldi bana şimdi soruma geleyim imam nikahı kıymak için hoca gerekiyor mu ? kendi aramızda kuranı kerim e el basarsak yemin edersek birbirimizi eşimiz olarak kabul ettiğimizi belirtsek şahitlerde göstersek aynı şekilde bu şekilde biz allah katında birbirimize helal sayılır mıyız bunu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum...
selamün aleyküm kardeşim öncelikle hogeldin
Nikâh, hem aile hem de toplum için büyük öneme sahip bir sözleşmedir. Bu sebeple yalnızca kadın ile erkeğin evlenmek üzere anlaşmaları yeterli görülmez. Bu konuda her toplumun, kendi inancına, gelenek ve göreneklerine göre koyduğu kurallar vardır. İslam’dan önce Mekke’de kız, babasından veya velisinden istenir, kıza mehri verilir ve nikâhı kıyılırdı. İslam bu uygulamayı kabul etmiştir. Buna göre kızın ailesinin izni ve onayı olmadan kıyılan nikâh geçerli değildir.

blueder

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama tam istediğim cevabı alamadım mezheplere göre farklılık gösteriyo die biliyorum

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
tabi ki mezheplere göre farklılık gösteriyo mezhebiniz nedir

blueder

Kayıtlı Kullanıcı
hanefi ben bu konuda arraştırma yaptım biraz ailenin haberine veya iznine gerek olmadığını öğrendim ama benim sorum farklıydı

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
sorunuzu anladım kardeşim hocasız biz nikahı kıyabilir miyiz diyorsun
şahidsiz nikah olmaz birde nikah kuran a el basarak kıyılmaz nikahın adabı vardır duaları okunur şahidler huzurunda şahidler şahidlik eder ve nikah kıyılır.yani sorunuzun cevabı hocasız nikah kıyılır.ama bunu bazı sıkıntıları vardır aileleriniz görmüyo bilmiyo ama Allahu teala herseyi gören işitendir değerli kardeşim .bence bi daha düşünü ve öyle karar verin çünkü geri dönülmeyecek birşey bu sonuçları hepinizi yıpratabilir aile fertlerinizi sarsabilirsiniz

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş sen kendi ameline uygun seni razı edecek bir fetva aramaktasın, halbuki daha 18 yaşınız var ve ailenizden izinsiz evlenme peşindesiniz...nefsinize uymayın inşallah...kafanızda fikri hazır kurana el vurarak şahidler gösrtererek evlemnirske nasıl olur..hadi buna uygun fetva bulalım..burası fetva kurulu mu?....Aklınızı başıənıza alın ailenizin izni olmadan ve ya onlardan habersiz iş görmeyin..Allah doğrusunu bilir ki, sonra çok mutsuz olursunuz...bir anlık heyecana kapılp hareket etmeyin...

önce dininizi güzelce öğrenmegi ve amel etmeyi öğrenin ondan sonra...sanki buradakı kardeş.ler fetva verecek düzeyde insanlar...fetva aramak bulmak kolay ama bu yaptığınız çok çok yalnış..Allah dan korkun kardeşim...

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm

Hanefi mezhebi için:
''Hanefi mezhebinde ana babanın rızası şart değil. Diğer mezheplerde şarttır.''
''Şahitsiz nikâh sahih olmaz. Mezheplere göre farklıysa da, Hanefi’de, ya iki erkek veya bir erkekle iki kadın şahit olmazsa nikâh geçersiz olur. ''
''Nikah kıymasını bilen her Müslüman, her yerde nikah kıyabilir, Yani Camide olması da şart değildir. İmamın kıyması da, şart değildir.''

Genel Olarak:

Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.

1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
3. Nikâhın duyurulması. Gizli bırakılmaması. Bu şart bazı mezheplere göredir.
4. Kızın velisinin izninin olması. Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir.
5. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.

Tavsiyem:Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız bu işte ailenizin rızası olmalıdır.Anne ve Babanın hakkı ödenmez.Bu yüzden ne olursa olsun onların rızalarını alıpta bu işi yapmanız daha efdaldir.Böylece hem içiniz rahat olur,hem de mutlu olursunuz.

selam ve dua ile...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
mervenur kardeşim size de bu konuda Allah dan korkmayı ve görüş bildirmemeyi öneririm...bu kardeşler daha çocuk...internetten ve ya her hangi bir forumdan evlilik gibi ciddi bir iş için görüş mü alınır? ...subhanallah..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
kardeş sen kendi ameline uygun seni razı edecek bir fetva aramaktasın, halbuki daha 18 yaşınız var ve ailenizden izinsiz evlenme peşindesiniz...nefsinize uymayın inşallah...kafanızda fikri hazır kurana el vurarak şahidler gösrtererek evlemnirske nasıl olur..hadi buna uygun fetva bulalım..burası fetva kurulu mu?....Aklınızı başıənıza alın ailenizin izni olmadan ve ya onlardan habersiz iş görmeyin..Allah doğrusunu bilir ki, sonra çok mutsuz olursunuz...bir anlık heyecana kapılp hareket etmeyin...

önce dininizi güzelce öğrenmegi ve amel etmeyi öğrenin ondan sonra...sanki buradakı kardeş.ler fetva verecek düzeyde insanlar...fetva aramak bulmak kolay ama bu yaptığınız çok çok yalnış..Allah dan korkun kardeşim...

+1 Allah razı olsun akhi.
Bu kendi nefsine uygun fetva arıyor lakin bulamayacaktır..
Kızın velayeti babasındadır babasının izni olmadan evlenemez böyle birşey yapması nikahının geçersiz kılar.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
mervenur kardeşim size de bu konuda Allah dan korkmayı ve görüş bildirmemeyi öneririm...bu kardeşler daha çocuk...internetten ve ya her hangi bir forumdan evlilik gibi ciddi bir iş için görüş mü alınır? ...subhanallah..

değerli kardeşim farkettiyseniz son yorumumda sizin söylediklerinizi bende dile getirdim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt