Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinden mi çıktım :? (1 Kullanıcı)

Hasan Ural

Kayıtlı Kullanıcı
utanarak söylucem ama benım aklımdan ıstemedm şekılde Allah cısım e benzettım tövbeler tövbesi haşa ben bunu dıl ve kalben ınkar edıom tövbe Allah en buyuktur o bır cısımle kıyaslaanmaycak kadare buyuk herşeeyden buyuk o cısımlerı yaratandır ıstemeden geçtı çok uzuldum yardım edın

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı
kelime_i şahadet getir kardeşim.
İstemeden de olsa bazen şeytan bizim al yuvarlarımıza kadar
girdiği için bunları yaptırıyo.
selametle

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
aynen katılıyorum istemeden de olsa oluo

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

konuyu uzatmamakta fayda vardır.vesveseye kapılmayın.vazifelerinizden geri kalmayın.hakkını vererek eda edin.

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalı! Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!)
[Buhari]

Şeytanın kalbe giriş yerlerinden biri de, Allahü teâlânın zatı hakkında düşündürmek, şüpheye düşürmektir. İnsanların en ahmağı zekasına en çok güvenendir. İnsanların en akıllısı da, suçu kendinde arayan ve bilmediklerini âlimlere soran kimsedir.

İki hadis-i şerif meali:

(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verir. O kişi "Allah yarattı" derse, "Onu kim yarattı" diye vesvese verir. Böyle vesvese gelince, "Ben Allah ve Resulüne iman ettim" desin!)
[Buhari]

(Allah’ın yarattığı şeyleri tefekkür edin, ama zatını tefekkür etmeyin.) [Ebu-ş-şeyh]

selam ve yürekten samimi dualarımla.

Hakendiş

Kayıtlı Kullanıcı
utanarak söylucem ama benım aklımdan ıstemedm şekılde Allah cısım e benzettım tövbeler tövbesi haşa ben bunu dıl ve kalben ınkar edıom tövbe Allah en buyuktur o bır cısımle kıyaslaanmaycak kadare buyuk herşeeyden buyuk o cısımlerı yaratandır ıstemeden geçtı çok uzuldum yardım edın

Selamün aleyküm kardeşim, böyle hassas olman güzel... Sakın böyle vesveseleri kafana takma! Takınca daha çok büyür. Umutsuzluğa düşürür adamı, "eyvah! kalbim mi bozulmuş?" dedirtir. O vesvese, senden değil. Şeytanın da amacı zaten bu vesveseleri sendenmiş gibi bildirip, seni ruhen altüst etmek. Hatta ayağını kaydırmak. Acaba benden mi diye düşünmek iyi değildir. O senden değil. Kalbde lümme-i şeytaniye devamlı vesvese verir. Bir televizyon gibi düşün. Devamlı yayın var. Şeytanî yayınlar... Dikkat etmediğin sürece o yayınlar kesilir. Dikkat ettikçe büyür. Risale-i Nur bölümündeki vesvese bahsini bir güzel okuyuver kardeşim. Tam bu durumunun ilacı...

Hasan Ural

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol hAKENDİŞ ABİ çok teşekürler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt