Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DİNDEN KORKAN AİLELER (2 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Şöyle bir etrafımıza baktığımızda görüyoruz ki insanların bir kısmı inançlı, bir kısmı ise bu kesimden çekiniyor. Bazı aileler ki genelde modern aile olarak tanımlanıyorlar, çocuklarını dinden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocuklarına Müslümanları adeta öcü gibi gösteriyorlar. Kara çarşaflı, el sıkışmayan kadınları, cüppeli Hacca gitmiş ama üçkağıtçı amcaları, dini kullanarak para kazanan insanları, beyin yıkayıp insanları istedikleri gibi kullanan, kendilerini birşey sanıp cennet vaat eden insanları örnek gösteriyorlar. Sonuçta ne oluyor, bu çocuk büyüyünce dinden uzaklaşıyor ve Allah'ı inkar etmeyi tercih ediyor. Dünya ehli olarak hayatını sürdürüyor. Suçlu olan aileler mi peki?
Allah, ki en yüce, herşeyi bilen, herşeyin yaratıcısı... Allah'ın gönderdiği din tabi ki Allah'ın özelliklerine uygun olarak, yaratılışa en uygun, en mantıklı, insanların sempatisini çeken bir din olmalı. Yani din şu an yaşanılan din değil, Allah'ın indirdiği din olmalı. Aileler, ibadetin yalnızca Allah'a olduğunu, şeriatın olmadığını, çocuğunun çağa uygun olarak giyinebileceğini (Kuran'da giyinmeyle ilgili bunlar geçer: 7/26, 24/31, 33/59) ve Allah'ın insanlara akıllarını kullanmasını söylediğini bilselerdi durum nasıl olurdu acaba?
Allah dini yaymamız gerektiğini söylüyor. Sonuç olarak anlatmak istediğim, gerçek dini yaşamak ve yaşatmak, dinin daha çok yaşanmasını sağlar. Peki gerçek din nedir? Bunun cevabını Kuran'dan alabiliriz:

43/44: Gerçek şu ki bu Kuran sana ve toplumuna bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

Allah'ın bizzat kendisi, sorumlu olduğumuz kaynağı verdikten sonra hala bunu içine sindiremeyip, ''Peki diğer alimlerin söyledikleri ne olacak?'' diyen varsa, o zaman suçlu yukarıda bahsettiğim aileler değildir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DİNDEN KORKAN AİLELER

B)B)B)

KERAY

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.BENİM ÇALIŞTIĞIM YERDEDE BU TÜR İNSANLARDAN ÇOK BEN HİÇBİRİNİ KINAMIYORUM AMA ONLARIN BANA KARŞI TUTUMLARI FARKLI.AİLELERİ ZAMANINDA EVLATLARINA DİNİMİZ HAKKINDA HİÇBİRŞEY ÖĞRETMEMİŞ.HOŞ KENDİLERİDE DİNİMİZİN GÜZELLİKLERİNDEN YOKSUNLAR.B)ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİNB)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

KERAY yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.BENİM ÇALIŞTIĞIM YERDEDE BU TÜR İNSANLARDAN ÇOK BEN HİÇBİRİNİ KINAMIYORUM AMA ONLARIN BANA KARŞI TUTUMLARI FARKLI.AİLELERİ ZAMANINDA EVLATLARINA DİNİMİZ HAKKINDA HİÇBİRŞEY ÖĞRETMEMİŞ.HOŞ KENDİLERİDE DİNİMİZİN GÜZELLİKLERİNDEN YOKSUNLAR.B)ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİNB)

Amin inşallah...Allah razı olsun..B)B)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Öyle birisini gördüm ki; şu sahte hocalar varya, münafıklar, devamlı bunlar karşılarına çıkmıştır ve her sakallıyı, takkeliyi, seccadeliyi münafıklar arasına katıyordur kendi içinde. Halbuki Allah'ı, Peygamber'ini, dininide çok seviyordur bu kimse. Ama önyargılıdır, herkesi aynı kefeye koymaktadır.

Bu herkesi aynı kefeye koyan insan, çocuklarının yanındada böyle yanlış anladığı düşünceleri söyleye söyleye, çocuklarına da yanlış bilgileri aşılıyor. Evet, ben böyle birisini tanıyorum.

Bakıyorum şu müslümanlığı fazla görünen insanlara, sakallılara, gerçek müslüman gibi görünenlere yani, yapılmayacak hareketler yapıyorlar.
Müslümanın temiz yaşaması yerde o sakallı pisliğini üzerine siliyor.
Şadırvanda bağırarak şakalar yapıyor, birazda kötü konuşuyor, herkesin dikkatini dağıtıyor. Halbuki abdest alırken de Allah'ın huzurundayız, akıl adamın anlattığı yere kayıyor.
Cami çıkışında yaşlılar bağırarak konuşuyorlar ve yapılmayacak olan şeyleri yapıyorlar.Çok kötü şeyler yapmıyorlar ama yapılmaması gerekli.

Bu gibi insanlar yüzüne dinimiz yanlış anlaşılıyor, bir filmde izlemiştim, Atatürkçüler'den bahsediyorlardı ve birisi sordu:
-Atatürk'ün kendisi Atatürkçü'müydü?

Yani bakıyorlar sakallı birisi, takkeli birisi küfürlü konuşuyor, hemen onu yanlış anlayarak bütün müslümanlar büyledir, böyle davranıyorlar düşüncesine giriyorlar.

İşte müslümanlıktan insanlarımızın uzak durmasının bir sebebi de budur.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(çok haklısın rabbim kimseyi dindan imandan ayırmasın amin

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞİM İSLAMA BAZEN EN BÜYÜK ZARARI İSLAM ADI ALTINDA YAŞAYANLAR BU YANLIŞ İMAJLARI İLE VEREBİLİYORLAR MAALESEF.ÇÖZÜM İMANİ NOKTADAIR.İMAN HASTALIĞININ İLACI DA RİSALE-İ NUR LARDADIR ALLAHIN İZNİYLE.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

İstikbale Kur'ân hükmedecek
İşte bu nükte içindir ki, herkesin kalbinde derinden derine bir din-i hakkı aramak meyli çıkmış. Her şeyden evvel, ölüm idamına karşı din-i haktaki bir hakikati arıyor ki kendini kurtarsın. Şimdiki hal-i âlem bu hakikate şehadet eder.

Kırk beş sene sonra, tamamıyla beşerin bu ihtiyac-ı şedîdini, dinsizliğin zuhuruyla küre-i arzın kıt'aları ve devletleri birer insan gibi hissetmeye başlamışlar. Hem âyat-ı Kur'âniye başlarında ve âhirlerinde beşeri aklına havale eder, "Aklına bak" der. "Fikrine, kalbine müracaat et, meşveret et, onunla görüş ki bu hakikati bilesin" diyor.

Meselâ, bakınız, o âyetlerin başında ve âhirlerinde diyor ki: "Neden bakmıyorsunuz? İbret almıyorsunuz? Bakınız ki, hakikati bilesiniz." "Biliniz" ve "Bil" hakikatine dikkat et. "Acaba neden beşer bilemiyorlar, cehl-i mürekkebe düşüyorlar? Neden taakkul etmiyorlar, divaneliğe düşerler? Neden bakmıyorlar, hakkı görmeye kör olmuşlar? Neden insan sergüzeşt-i hayatında, hâdisat-ı âlemden tahattur ve tefekkür etmiyor ki, istikamet yolunu bulsun? Neden tefekkür ve tedebbür ve aklen muhakeme etmiyorlar, dalâlete düşüyorlar? Ey insanlar, ibret alınız! Geçmiş kurunlardan ibret alıp gelecek mânevî belâlardan kurtulmaya çalışınız" mânâsında gelen âyetlerin bu cümlelerine kıyasen, çok âyetlerde, beşeri, aklına, fikriyle meşverete havale ediyor.

Ey bu Câmi-i Emevîdeki kardeşlerim gibi âlem-i İslâmın cami-i kebirinde olan kardeşlerim! Siz de ibret alınız. Bu kırk beş senedeki bu dehşetli hadisattan ibret alınız. Tam aklınızı başınıza alınız, ey mütefekkir ve akıl sahibi ve kendini münevver telâkki edenler!

Hâsıl-ı kelâm: Biz Kur'ân şakirtleri olan Müslümanlar, bürhana tâbi oluyoruz, akıl ve fikir ve kalbimizle hakaik-i imaniyeye giriyoruz. Başka dinlerin bazı efradları gibi ruhbanları taklit için bürhanı bırakmıyoruz. Onun için akıl ve ilim ve fen hükmettiği istikbalde, elbette bürhan-ı aklîye istinat eden ve bütün hükümlerini akla tesbit ettiren Kur'ân hükmedecek.

Hutbe-i Şamiye | | 32

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.kardeşlerim.Allah razı olsun gündemde olan bi konu.Benim çevremdede var öyleleri.bide ben sorurken neden namazdan uzak kalıyorsunuz verilen cevaplar içinde genellikle bunlar oluyo:"Ben salam yemeden duramam,bunu biliyorum o yüzden namaza başlayamam","ben biliyorum ki emr olunmuş gibi elbise giyemem,kollarım yazın açık olmazsa duramam"v.s.Yani kafalarına öyle takmışlar ki bu sorunları,aslında çok komik olanı ki,ne desende seni dinlemiyorlar,veya haklısı der sonra bildiklerini yaparlar...Allah hidayetini onların üstünden eksik etmesin inşallah.....
selam ve dua ile...

muhammed resul

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ARKADAŞLARIM ÇOK GÜZEL BİR ŞEY ALLAH RAZI OLSUNB)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed resul yazdı:
S.A ARKADAŞLARIM ÇOK GÜZEL BİR ŞEY ALLAH RAZI OLSUNB)B)

Aleykümselam..Allah sizdende razı olsun...B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Shehla yazdı:
s.a.kardeşlerim.Allah razı olsun gündemde olan bi konu.Benim çevremdede var öyleleri.bide ben sorurken neden namazdan uzak kalıyorsunuz verilen cevaplar içinde genellikle bunlar oluyo:"Ben salam yemeden duramam,bunu biliyorum o yüzden namaza başlayamam","ben biliyorum ki emr olunmuş gibi elbise giyemem,kollarım yazın açık olmazsa duramam"v.s.Yani kafalarına öyle takmışlar ki bu sorunları,aslında çok komik olanı ki,ne desende seni dinlemiyorlar,veya haklısı der sonra bildiklerini yaparlar...Allah hidayetini onların üstünden eksik etmesin inşallah.....
selam ve dua ile...

Aleykümselam..B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.KARDEŞİM İSLAMA BAZEN EN BÜYÜK ZARARI İSLAM ADI ALTINDA YAŞAYANLAR BU YANLIŞ İMAJLARI İLE VEREBİLİYORLAR MAALESEF.ÇÖZÜM İMANİ NOKTADAIR.İMAN HASTALIĞININ İLACI DA RİSALE-İ NUR LARDADIR ALLAHIN İZNİYLE.A.E.O.

Aleykümselam... B)B)B)

Ferhan1982

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferhanaktas.spaces.live.com

ARKADAŞLARIM,KARDEŞLERİM !!!

Şimdi yanlış anlaşılma olmasın.Bilinmeli ki cübbe,sakal hepimiz biliyoruz ki bunlar birer sünnet. Asr-ı Saadetten günümüze kadar gelen (çok şükür) güzel şeyler. Bunları ve bunlar gibi nice nice sünnetleri elimizden geldiği kadar yapabilmeye elbette gayret etmeliyiz. Bur da dikkat edilmesi gereken asıl nokta kanaatimce şudur. Bütün bunları yaparken yani özellikle herkesin dikkatini çekebilecek (inanan inanmayan manasında) sünnetleri Elhamdülillah yerine getirirken (sakal, cübbe, sarık, güzel kokular v.s) kendimize daha çok dikkat etmemiz gerekir. Yani kötü bir söz azımızdan çıkar, birisinin kalbini kırarız, kötü bir harekette bulunuruz, daha da kötüsü bütün bu güzel sünnetlerle kendimizi donatmışken ALLAH (c.c) korusun birde HARAMLARA bulaşırsak o zaman durum kötü.İşte o zaman insanların Müslüman kardeşlerimiz hakkındaki görüşleri ALLAH (c.c) korusun KÖTÜ YÖNDE GELİŞİR.Elbette dinden korkan aileler mevcuttur.Ama bu mevcudiyette bizim de payımız muhakkak ki vardır.Öyleyse kendimize dikkat edelim değerli kardeşlerim.Özellikle şu günlerde İNAÇLI VE İNANÇSIZ diye ayrımın hat safhada olduğu şu günlerde kendimize daha çok dikkat edelim.ALLAH (c.c) hiç birimizi kötü yola düşürmesin, insanlarımıza bizlerden kötü örnekler teşkil ettirtmesin inşallah. (AMİN)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Ferhan1982 yazdı:
ARKADAŞLARIM,KARDEŞLERİM !!!

Şimdi yanlış anlaşılma olmasın.Bilinmeli ki cübbe,sakal hepimiz biliyoruz ki bunlar birer sünnet. Asr-ı Saadetten günümüze kadar gelen (çok şükür) güzel şeyler. Bunları ve bunlar gibi nice nice sünnetleri elimizden geldiği kadar yapabilmeye elbette gayret etmeliyiz. Bur da dikkat edilmesi gereken asıl nokta kanaatimce şudur. Bütün bunları yaparken yani özellikle herkesin dikkatini çekebilecek (inanan inanmayan manasında) sünnetleri Elhamdülillah yerine getirirken (sakal, cübbe, sarık, güzel kokular v.s) kendimize daha çok dikkat etmemiz gerekir. Yani kötü bir söz azımızdan çıkar, birisinin kalbini kırarız, kötü bir harekette bulunuruz, daha da kötüsü bütün bu güzel sünnetlerle kendimizi donatmışken ALLAH (c.c) korusun birde HARAMLARA bulaşırsak o zaman durum kötü.İşte o zaman insanların Müslüman kardeşlerimiz hakkındaki görüşleri ALLAH (c.c) korusun KÖTÜ YÖNDE GELİŞİR.Elbette dinden korkan aileler mevcuttur.Ama bu mevcudiyette bizim de payımız muhakkak ki vardır.Öyleyse kendimize dikkat edelim değerli kardeşlerim.Özellikle şu günlerde İNAÇLI VE İNANÇSIZ diye ayrımın hat safhada olduğu şu günlerde kendimize daha çok dikkat edelim.ALLAH (c.c) hiç birimizi kötü yola düşürmesin, insanlarımıza bizlerden kötü örnekler teşkil ettirtmesin inşallah. (AMİN)

S.A.KARDEŞİM.EVET NEYİ TEMSİL ETTİĞİMİZE ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.BAŞKA KESİM İNSANLARIN OLUMSUZLUKLARI ŞAHISLARINA MAL EDİLİRKEN ÖZELLİKLE BU ARALAR BÜYÜK BİR KAMPANYA VE DE KUMPANYA VAR Kİ,EN KÜÇÜK OLUMSUZLUĞU İSLAMA MALETME TELAŞINDALAR.AMAN DİKKAT DİYORUM.BU ARALAR VE HER DAİM.A.E.O.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm allah razı olsun emegine sağlık

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

evet risalei nur tam ilacıdır

s.a.

a.r.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt