güzel kardeşim dinde zorlama olurmu hiç?dinde zorlama vardır demek allahcc a isyan etmektir...
Dinde zorlama yoktur. [Bekara 256]
bu ayet açıktır.dinde zorlamanın olmayacağını kesin bir dille ortaya koyara bu ayet...
kişi istediği dini seçmekte özgürdür...
"Hak Rabbinizdendir; artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin.(Kehf Suresi, 29)
bu ayette allahcc insana iman etme veya inkar etme hakkını vermiştir.
kişilerin imanına müdahale etmek yani bir kişiye zorla sen müslüman olacaksın demek bu ayete göre allahcc a isyan etmek demektir.müslüman hiçbir zaman kişileri zorla müslüman yapmaya çalışmaz.zaten zorla müslüman olma diye birşey sözkonusu değildir.zorla nasıl bir iman olabilirki?kişiye baskıyla iman et dersiniz.kişi iman ettim der.fakat kalben iman etmiş değildir.imanın şartlarından biriside kalben iman etmektir....
ama şu vardır.din tebliğ edilir.anlatılır.ve iman edip etmemek kişiye bağlıdır.
eğer kişi iman ederse durum farklılaşır.iman edenler için şunlar geçerlidir:
İşittik ve itaat ettik (Bakara: 2/285).
iman edenler allahcc ve rasulünden gelen her hükme işitmek ve itaat etmek zorundadırlar...eğer müslüman allahcc ve rasulünün koyduğu bir hükme dahi muhalefet eder,allah ve rasulünün hükmünü sorgulamaya kalkar ve iman etmezse o kişi artık dinden çıkmıştır....
“Allah ve rasulü bir konuda hüküm verdiğinde inanmış erkek ve kadınların artık işlerinde başka yolu seçme hakları yoktur. Her kim Allah’a ve rasulüne başkaldırırsa apaçık bir şekilde sapmış olur.” (Ahzab: 36)
bu ayette açıktır.allah ve rasulü bir konuda hüküm verdiyse müslüman itaat eder.itaat etmezse sapmıştır.kafirdir.
“Rasul size ne verdiyse onu alın, size neyi yasak ettiyse ondan da sakın! Allah’tan korkun! Şüphesiz ki Allah’ın azabı şiddetlidir.” (Haşr: 7)
iman eden kişi rasul ne hüküm vermişse o hükme boyun eğer.neyide yasaklamışsa andan sakınmak zorundadır.eğer böyle yapmazsa allahccın şiddetli azabını hak eder...
son söz olarak;
kişi eğer iman etmemişse o kişiye kimse zorla müslüman ol diyemez.
ama o kişiye din tebliğ edilebilir.kişi dilerse iman eder dilerse inkar eder.
ama iman eden kişi için durum farklıdır.iman ettiğini düşünen kişi allahcc ve rasulünün bütün hükümlerine itaat etmek zorundadır.sorgulama yapamaz.
sorgulama işi iman etmeden önce olabilecek bir durumdur.yoksa kişi iman ettikten sonra kuranda ve sünnette verilmiş hükümlere boyun eğmiyor ve sorgulamaya kalkıyorsa o kişinin imanı iman değildir...
sonuç:dinde zorlama yoktur.
Beni yanlış anladınız heralde. O yazı konu başlığı kardeşim. Ayrıca bu yazı bana mı, anlıyamıyorum ki ?????????