Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinde kadın dövmek yoktur (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
DİNDE KADIN DÖVMEK YOKTUR
KURAN KADININ DÖVÜLMESİNİ ONAYLAMAMIŞTIR!

04.34 Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar (KAVVAM Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik (NÜŞHÜZ kökü NEŞEZE *2) ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/dövün (Darabe *3)! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.

Anahtar Kelimeler:
قرام: koruyucu, gözetici; bakan, yiyecek ve ihtiyaçlarını gideren
نشر: itaatsiz olmak, isyankar olmak; (birine) haksız davranmak; terketmek; acımasız ve kötü bir eş olmak
ضرب( DRB ): iyileştirmek, vurmak, örnek olarak göstermek, gitmek, seyehate çıkmak, -den kurtulmak, vazgeçmek, örtmek, karşılaştırmak, yola çıkmak, ayrılmak, işaret etmek

İyi ve temiz kadınlar saygılıdır?

صالحات(salihat) : dürüst, erdemli
قانتات(kanitat) : itaatkar, itaatli
قنتve türevleri Kuran'da birçok yerde geçiyor (3:17, 33:35, 39:9, 2:117) ve her zaman Allah'a itaat için kullanılmış.

Essabirıne ves sadikıyne vel kanitıne vel münfikıyne vel müstağfirıne bil eshar
03:17 Sabreden, dürüst olan, BOYUN EĞENLER / İTAAT EDENLER, hayra harcayan ve
seher vaktinde Allah'tan bağış dileyenler (içindir).

Ayetin "Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar" şeklinde devam etmesi bu saygının Allah'a olduğunun açık bir kanıtıdır.

Niye "dövün" olamaz?

Bir kere ayet terkedilme durumlarından bahsediyor (yani nüşhüz bazılarının çevirdiği gibi "baş kaldırma" değil terkedilmedir). Bunu bir sonraki ayetten doğrulayabiliriz. Bu ayette ise terkedilmekten korktuğumuz kadınlara sırası ile yapmamız gerekenler anlatılıyor. Kimse bir başkaldırmadan korkmaz. Baş kaldırma ya vardır yok yoktur ama ayrılık çok sinsice gelebilir. Dahası bazılarının çevirdiği gibi böyle bir atmosferde kadına el kaldırmak ortamı daha da germekten öteye gitmeyecektir! Bu şekilde evlilik kurtulacak mı? Bu çeviri şu ayetlerle nasıl barıştırılabilir:

03:134 O takva sahipleri, bollukta ver darlıkta nafaka verenler, kızdıklarında öfkelerini yutanlar ve insanların kusurlarını bağışlayanlardır. Allah, iyilik edenleri sever.

30:21 Yine sizin için nefislerinizden kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratması ve aranızda bir SEVGİ ve bir ESİRGEME yapması da O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için ibretler vardır.

Ayetin doğru çevirisi:

04.34 Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar (KAVVAM Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. ERDEMLİ KADINLAR (ALLAH'A) İTAATKARDIR; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. TERKEDİŞİNDEN (NÜŞHÜZ kökü NEŞEZE *2) korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet ONLARDAN AYRILIN / ONLARI BIRAKIN (DaRaBa *3)! Size uyarlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
İslam Düşmanı Sahtekar Diyanet hocalarının(bel'amların) mealini getirip pa Aaa Kadın dövme yokmuş demiyorlar mı...

Müfessir Sahabeler başta olmak üzere Bütün müfessirler ve bütün ehli sünnet imamları bunlara mezheb imamları da dağil O ayeti yanlış anlamışlar ve sapıtmışlar haşa

AMA bu sahtekar şerefsiz diyanetçi hoca(bel'am) doğru anlamış....

Cahil adam bu konuya açmadan önce Tabi olduğu mezheb imamının bu konuda görüşlerine baksaydı bu konuyu açacak yüzü olur muydu acaba...

Cahil şia sempatizanı...Sen git Bugün ne dinliyorsunuz konusuna takıl..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
İslam Düşmanı Sahtekar Diyanet hocalarının(bel'amların) mealini getirip pa Aaa Kadın dövme yokmuş demiyorlar mı...

Müfessir Sahabeler başta olmak üzere Bütün müfessirler ve bütün ehli sünnet imamları bunlara mezheb imamları da dağil O ayeti yanlış anlamışlar ve sapıtmışlar haşa

Cahil adam bu konuya açmadan önce Tabi olduğu mezheb imamının bu konuda görüşlerine baksaydı bu konuyu açacak yüzü olur muydu acaba...

Cahil şia sempatizanı...Sen git Bugün ne dinliyorsunuz konusuna takıl..

Adam aklını başına al terbiyeli ol. Ben Şia sempatizanı değilim. Ehli sünnet Vel cemaatım. Benim mezhebim in ne dediğini de biliyorum. Tartışma yapmayı hiç sevmem. Okumak zorunda da değilsin. Sen o okuduğun kitapları kaynağından oku. Tercümesinden değil her tercüme eden kendi yorumunu katıyor. Rica ediyorum. Benim konularıma bir daha yazma. Cahil sizin gibi düşünmeyenler mi oluyor? İslam vahiy dinidir. Bunun en güzelini Resulullah (S.A.V) yaşamıştır. Onun hayatı bana örnektir. Bu din kimsenin tapulu malı değildir. Herkes hesabını Yaradana verecektir. Nereye takılacağım size mi soracağım. Biz takılmıyoruz paylaşıyoruz.

Demek ki!
Sizin düşüncenize göre haşa İslam dini dayakçı din oluyor.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Adam aklını başına al terbiyeli ol. Ben Şia sempatizanı değilim. Ehli sünnet Vel cemaatım. Benim mezhebim in ne dediğini de biliyorum. Tartışma yapmayı hiç sevmem. Okumak zorunda da değilsin. Sen o okuduğun kitapları kaynağından oku. Tercümesinden değil her tercüme eden kendi yorumunu katıyor. Rica ediyorum. Benim konularıma bir daha yazma. Cahil sizin gibi düşünmeyenler mi oluyor? İslam vahiy dinidir. Bunun en güzelini Resulullah (S.A.V) yaşamıştır. Onun hayatı bana örnektir. Bu din kimsenin tapulu malı değildir. Herkes hesabını Yaradana verecektir. Nereye takılacağım size mi soracağım. Biz takılmıyoruz paylaşıyoruz.

Demek ki!
Sizin düşüncenize göre haşa İslam dini dayakçı din oluyor.

Hadi ordan ahlaksız yalancı.Şia sempatizanı değilmiş..Açtığın eski konularını taradım şia propagandası yapıyorsun...Şialar ile ehlisünnet arasında fark yoktur gibi konular açmışsın...

Ben sana yukarda birşey yazdım demi buna niye cevap veremiyorsun ?

Buna cevap ver bakalım...Şimdi bu şerefsiz hain diyanetçi hoca(bel'am)'ın meali doğru yoksa müfessir sahabeler mezheb imamları mı doğru ?

İslam düşmanı Bir şerefsizin mealini paylaşmayıp öyle kaçamazsın..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Hadi ordan ahlaksız yalancı.Şia sempatizanı değilmiş..Açtığın eski konularını taradım şia propagandası yapıyorsun...Şialar ile ehlisünnet arasında fark yoktur gibi konular açmışsın...

Ben sana yukarda birşey yazdım demi buna niye cevap veremiyorsun ?

Buna cevap ver bakalım...Şimdi bu şerefsiz hain diyanetçi hoca(bel'am)'ın meali doğru yoksa müfessir sahabeler mezheb imamları mı doğru ?

İslam düşmanı Bir şerefsizin mealini paylaşmayıp öyle kaçamazsın..

Sizi ALLAH"a havale ediyorum Söylediklerinide sana havale ediyorum. Senin gibilerinide muhatap almiyorum. Git belani baska yerde bul.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt