Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DİNCİ(!) YAFTASI (1 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
Çok uzun bir süredir yanlışlığından şüphe duymadığım ve beni hayli rahatsız eden bir kavram üzerinde durmak istiyorum: DİNCİ
Din bir işmidir ki ona pazarcı,muslukçu,yahut ayakkabıcı gibi yakıştırmalar uygun görülsün?Din bir yaşam biçimidir.Tarihin ilk zamanlarından beri insanlar hep bir dine ihtiyaç duymuşlardır.Çünkü insanlar inanmaya muhtaçtırlar.Bugün en ilkel kavimlerde bile yanlış da olsa dini inanışlar mevcuttur.Zaten inanan insanlara dinci yakıştırmasını uygun görenler de ya inandığı halde inancının gerekliliklerini yerine getirmeyen ya da hiç inanmayanlardır.İlahi dinler Allah katından insanlara hidayet yolunu ve huzuru göstermek için indirilmiş emirler ve yasaklar bütünüdür.Ancak bu emir ve yasaklar yalnızca insanların daha mutlu olabilmesi içindir.Bazı kötü niyetli insanlar,dini emirleri kendileri için bir sıkıntı kaynağı olarak gördüklerinden yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla samimi bir şekilde inancının buyruklarını yerine getirmeye çalışanlara hiç de hak etmedikleri sözler sarfetmektedirler.Örneğin:yobaz,dinci,örümcek kafalı,molla vs...
Siz değerli müslümanlardan ricam lütfen inanan insanlara bu tür çirkin atıfta bulunan kişilere rastgeldiklerinde onlara tarzlarının çok yakışıksız olduğunu , örneğin dinci kelimesi yerine DİNDAR kelimesini kullanmalarının daha uygun olacağını hatırlatmalarıdır.Bunu söylerken de yine en güzel bir hitapla o kişiyi ikna edecek tarzda konuşmalı ve asla inandığımızdan taviz vermemeliyiz.Unutmayalım ki Allah(c.c),doğrularla beraberdir.
Allah'a emanet olun,selametle...B)B)B)

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DİNCİ(!) YAFTASI

Mükemmel bir yazı ALLAH (C.C) razı olsun kardeşim.

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

Son derece dikkate alınması gereken bir yazı.Çok teşekkürler fikrinize ve klavyenize sağlık:)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlarım ,değerli kardeşlerim sizler rahatsız olmuyor musunuz peki bu tür çirkin yakıştırmalardan.Lütfen konu ile ilgili görüşlerinizi belirtin.Belirtin ki ben de bu konuda yalnız olmadığımı bileyim.Haydi üşenmeyelim:D

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı

bu dinci lafı kartel gazetelerinin ürünü.ALLAH onları bildiği gibi yapsın.ben artık onları vatan haini olarak görüyorum...

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı

bu dinci lafı kartel gazetelerinin ürünü.ALLAH onları bildiği gibi yapsın.ben artık onları vatan haini olarak görüyorum...

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ın dinine muhalefet edenler her fırsatta inananlara radikal dinci,gerici,irtica vb. yakışıksız lakaplar takıyorlar.Bize düşen bu sözleri duyduğumuzda yanlış olduklarını karşımızdakilere belirtmek,muhatap olacağımız kimse yoksa bile(TV'de haberlerde duymuş olabiliriz) bunun doğru olmadığını kendi kendimize vurgulamaktır.Çünkü aksi taktirde bu haksız ve çirkin sözleri kabullenmiş oluruz.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN..KATILIYORUM SANA..BÖYLE HİTAPTA BULUNAN BİR İNSAN SÖYLEDİĞİ İLE KALMAYACAK GEREKLİ TEPKİMİZİ VERMEMİZ GEREKİYOR Kİ VE SÖYLEDİĞİ SÖZLERİN BİLİNCİNDE OLMASI GERKTİİĞİNİN FARKINA VARMASI GEREKİYOR...AMA ŞU ZAMANDA İNANCA BİLE SAYGI KALMAMIŞ ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ SÖYLEDİKLERİ SÖZLERE DİKKAT ETMELERİNİ BEKLEMEK MALESEF AMA MALESEF..
YANİ ÖYLE BİR ŞEY OLMUŞ Kİ BİR ŞEYİ ANLATMAYA KALKDIĞINIZDA BİLE DEDİĞİN GİBİ YOK YOBAZ,YOK ÖRÜMCEK BEYİNLİ VB GİBİ ÇİRKİN SÖZLERE MARUZ KALIYORUZ..AMA BİZ DEDİĞİN GİBİ UYARALIM..İNŞ BİR GÜN ISLAH OLURLAR..SELAM VE DUA İLE.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Sizlerin de eklemek istedikleriniz muhakkak vardır ;)

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

evet cok haklisiniz dinci kelimesi yerine dindar kelimesi kullanilmalidir. dinci kelimesi sanki din satan birisi gibi algilaniyor. dindar kelimesi daha uygun hatta rtenin su siralar kullandigi mutedeyyin kelimeside dindar anlamina gelmektedir. irtica kelimesi ise cok havada kalan bir kelimedir. irtica gericilik. yobazlik diye turkcede anlamlandirilmistir. irticanin ne oldugu yoruma acik oldugundan hala bilinememektedir. ilgili kurumlarca gerek irtica kelimesi, gerekse laiklik kelimesi detayli bir bicimde aciklanmalidir. sinirlari konulmalidir.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

İnancının gereklerini yaşayan ve bu yüzden haksız ve ağır eleştirilere ya da alaylara maruz kalan arkadaşlar,müslüman kardeşler okuyalım bu yazıyı ve varsa eklemek istediklerimiz ekleyelim bir zahmet

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Yok mu ekleyecekleriniz ?

sert

Kayıtlı Kullanıcı

[m****????[/m****

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

çok önemli bir konuya deyinmişsiniz ama biz onlara dinci değil dindar dediğimizde daha bi alay konusu oluyoruz bunları ALLAHA havale etmekten başka bişey yapamıyoruz

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı

bence dinci kelimesi aşağılayan bir kişinin hitap şekli...söylenmesi gereken sözcük dindar dır...ama vatanımın sözüm ona aydın ve laik kesimi dinci, gerici, irticacı gibi sözcüklerle en büyük hakkı olan dinini yaşama özgürlüğünü kullandığı için insanlara bu şekilde çirkin yakıştırmalar yapıp kendi sosyal ve siyasi konumlarını aslında var olmayan tamamen kendi ütopyaları olan tehlikelere karşı uyarıyorlar...onlar aydın ve herşeyi bilen kişiler olduklarına göre bizlerede örümcek kafalı yobaz olmak düşüyor...Allah tan korkanın bu hitaplardan kaçacağını düşünüyorum..ayrıca onları bu saplantılarından kurtarmak zannettiğiniz kadarda kolay olmayacaktır...konuşarak halledebileceğinizi düşünüyorsanız Allah kolaylık versin...bu tutumlara direkt maruz kalanlarada karşısındaki aydınlık kişiliğe dayanma kuvveti...

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Merhaba,

Dikkat edilmesi ve yorumlanması bir konu, Ancak aynı konuyla ilgili birşeyler söylemek istiyorum.

İslam dini kolay bir din. Ancak mensubu olan insanlar bir şekilde cahil kalmış ve kim dinimizle ilgili bir laf söylese inanır olmuşlar. Örnek verecek olursak bu forumda bir kaç ay önce bir başlık vardı afrika ülkelerinin birinde doğan çocuğun kafasında Allah (cc) yazısı varmış ve o yazının olduğu alanda parlak bir ışık var ve parlıyormuş. Bu başlığı yazan ve okuyup yorumlayan herkes inanmışlar ve bir sürü yazılar dualar yazmışlar. Bu Mantık olarak ve dinimizcede olması mümkün olmayan bir olaydır. Mucizeler bu şekilde olmaz. Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkün ve bunları okuyan diğer kimselere tabiki islam dinini ve safça körü körüne inanan insanlarmızı kötüleyip dalga geçiyorlar. peki doğrumu tabii değil Körü körü inanmamamız lazım dinimizle ilgili bir çok kaynaklarımız var Kurânı kerim ve Hadis kitablarımız gibi Ama alay eden dalga geçenler doğrumu yapıyor tabiki hayır Her ne şekilde olursa olsun bir insanın dini inancıyla dalga geçmek ve aşağılamak doğru değil.

Nereye gelmek istiyorum kısaca özetlersek İnsanlarımızın saf olması cahil olması din adını kullanarak onların kandırılmasına imkan veriyor. Eğer insanlarımız cahil kalmasaydı dininin gereklerini yerine getiren kültürlü insanlar olsaydı o zaman bunları yaşamak mümkün değildi. Kimse bizlerle dalga geçemez ve dinimize saygı gösterirdi.

Dinimiz savaş durumları haricinde insan öldürmeyi yasaklamıştır. Ancak şuan sitede Danimarkadaki karikatüristleri öldürmek isteyen onca kişi vardır. ve bunların öldürülmesini caiz olarak görmektedirler. Peki sizce caizmi soruyorum?.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ya bu tabir (dinci) alıp satan anlamını taşıyor.onların maksadı bu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt