Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DİM Mİ HAYATI ŞEKİLLENDİRİR, HAYAT MI DİNİ? (1 Kullanıcı)

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı
SA DEĞERLİ KARDEŞLERİM GEÇENLERDE BİR YERDE OKUDUM VE AKLIMA TAKILDI.ACABA DİN Mİ HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRİYOR?YOKSA HAYATIMIZ MI DİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR?ARKADAŞLAR İNANIYORUM Kİ BU KONU GERÇEKTEN ÜZERİNDE DURUP DÜŞÜNMEMİZ GEREKEN VE YANITLARINI BULMAMIZ GEREKEN BİR KONU.KATILIMLARINIZI BEKLİYORUM.A.E.O

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DİM Mİ HAYATI ŞEKİLLENDİRİR, HAYAT MI DİNİ?

A.S. KARDEŞİM BENCE DİN HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRYOR.ÖYLE GÜZEL ÖYLE MÜKEMMEL BİR DİNİMİZ VARKİ SÜREKLİ DEĞİŞİM İÇİNDE SÜREKLİ ZAMANA GÖRE KENDİ KENDİNİ YENİLİYOR BİZLERİ ZORLAMIYOR.YÜCE RABBİM İSLAMİYETİN LEZZETİNİ TÜM İNSANLARA TATTIRSIN İNŞALLAH

fatmaerikci34

Kayıtlı Kullanıcı

A.S. KARDEŞİM TABİKİ DİN HAYATI ŞEKİLLENDİRİR ÇÜNKÜ DİNİN ŞEKİLLENMEYE İHTİYACI YOKTUR DİNİN ŞEKLİ ŞEMALİDE YOKTUR DİN DİNDİR KARDEŞİM KURALLARI VARDIR BİZ KULLARIN YAPMASI GEREKENDE BU KURALLARA UYMAKTIR

SELAM VE DUA İLE KARDEŞİM

god one

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim o konuyu biz bir gün okulda tartıştık tabikide dinimiz hayatı şekillendirir ve renkten renge sokar ama sendemi aynı yerden duydun bilmiorum da bir köşe yazarı ele almıştı bu konuyu.o dini günümüze uydurmalıyız diye bir başlık yazmıştı...başlık yanlıştı ama içerik doğruydu yazar şarabı örnek vermişti.ozamanlar şarap varmış şarap yasaklanmış haram kılınmış sonuçta ismi şarap oldg.için değil içinde alkol olduğu için bugün bi çok cahil sadece şarabın haram olup içkinin olmadığını savunuyor....umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır.yani din değişmez ve şekillenmez...ayrıca canım kardeşim dinimiz saten yeterince şekilliii;)

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGİLİ KARDEŞİM TŞKKRKER MALESEF HAYATI DİNİMİZE GÖRE YORUMLUYORUZ OYSA HAYAT DİNE GÖRE OLMALIDIR FAİZ YEMEYİM DİYORUM FAKAT TOZUNDAN YUTUYORUZ ALLAHIM BİZLERİ AFFETSİN B)

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm

Kardeşlerim bizler dinimizin emirleri ve yasakları üzerine yaşam sürmek bize emanet olan canı Rabbimizin rızasını kazanmak doğrultusunda bitirmemiz gerekir. Yaradılış gayemizde budur. Demek oluyor ki dinimiz hayatımızı şekillendiriyor. Dinimizin değişmesi ve şekillenmesi imkansızdır. Kur'an-ı Kerim nasıl 1400 sene evveline hitap ediyorsa bugünede yarınada kıyamete kadar da hitap edecektir.

god one

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim hepimize dinimizi eksiksiz yaşamayı nasip etsin etsin...ve inşallah herkez birgün islam dininden nasibini alsın...tadına varanın vazgeçmesi ne mümkün....

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı

katılımlarınız için teşekkürediyorum.yalnız bu soruyu biraz daha açalım.dinimizin hayatımızı şekillendirmesi gerektiği konusunda hemfikiriz.acaba gerçekten bunu hayatımıza uygulayabiliyormuyuz?yani ben olması gerekeni değil,olanı merak ediyorum.sevgiyle kalın.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM DİNİMİZ HAYATI ŞEKİLLENDİRİYOR HAYAT DİNİ ŞEKİLLENDİREMEZ YAŞAMA TARZINA GÖRE DİN DEĞİŞTİRİLEMEZ DİNİMİZ BİZE NEYİ EMREDİYoRsa ONA GÖRE YAŞAMALIYIZKİ HAYATIMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ OLALIM BU BİZİM KULLUK GÖREVİMİZ

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı

AS ARKADAŞLAR ELBETTE Kİ OLMASI GEREKEN DİNİN HAYATI YÖNLENDİRMESİ.AMA ACABA GERÇEKTE ÖYLE Mİ?BENCE DEĞİL?KİMİ ZAMAN BİZ DİNİ KENDİ İSTEKLERİMİZ DOĞRULUSUNDA YORUMLAMIYORMUYUZ?ŞİMDİ BAZI ARKADAŞLARIN'OLUR MU OYLE SEY'DEDİĞİNİ DUYAR GİBİYİM.OLUYOR KARDEŞLERİM.İSTERSENZ BU SORUYA CEVAP VERMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DURUP DÜŞÜNELİM.

LazTurk53

Kayıtlı Kullanıcı

yaren_ebrar yazdı:
AS ARKADAŞLAR ELBETTE Kİ OLMASI GEREKEN DİNİN HAYATI YÖNLENDİRMESİ.AMA ACABA GERÇEKTE ÖYLE Mİ?BENCE DEĞİL?KİMİ ZAMAN BİZ DİNİ KENDİ İSTEKLERİMİZ DOĞRULUSUNDA YORUMLAMIYORMUYUZ?ŞİMDİ BAZI ARKADAŞLARIN'OLUR MU OYLE SEY'DEDİĞİNİ DUYAR GİBİYİM.OLUYOR KARDEŞLERİM.İSTERSENZ BU SORUYA CEVAP VERMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DURUP DÜŞÜNELİM.

gel bunu ikiside olur diyelim...

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

LazTurk53 yazdı:
yaren_ebrar yazdı:

ben şunu diyorum kardeşim dinin en güzel yorumu kur'an la yapılandır ayetlerle hadislerle mesela bana birisi bir şeyi anlatırken kur'an daki hadislerden yada ayetlerden yola çıkarak anlattığı zaman ben daha bi iyi dinliyorum

LazTurk53

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
LazTurk53 yazdı:
yaren_ebrar yazdı:

ben şunu diyorum kardeşim dinin en güzel yorumu kur'an la yapılandır ayetlerle hadislerle mesela bana birisi bir şeyi anlatırken kur'an daki hadislerden yada ayetlerden yola çıkarak anlattığı zaman ben daha bi iyi dinliyorum

Evet haklısın katılıyorum bu düşüncene...B)B)

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı

SA FORMUMA KATILIP,ENGİN DÜŞÜNCELERİNİ BİZİMLE ÖZGÜRCE PAYLAŞAN ARKADAŞLARIM.HEPİNİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜREDİYORUM.ALLAH RAZI OLSUN.A.E.O
SEVGİYLE KALIN.

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı

s.a sanırım ben geç kaldım ama yinede yazmak istiyorum bir şeyler.tabi ki din hayatı şekillendirmeli.bu ne kadar uygulanıyor ayrı mesele!!insanlar dini hayata çağdaşlığı yakalamasını için yeni bir şeyler atıyorlar ortaya bunadadinde reform adı altında yapıyorlar malesef.biz dinimizi gerçekten olduğu gibi yaşasaydık bunlara gerek olmuyacağını anlardık bence.insanlar asıl dini yönlendiriyorlar din indanları değil!!öyle olmasa biz islam alemi olarak bu boyutlara gelmezdik.vahye yorum katmayı bırakıp,vahyin gerçekten ne anlatmak istediğini anladığımız bir gün gerçekten dinin hayatı yönlendirdiğini söyleyebiliriz

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

eren emin yazdı:
A.S. KARDEŞİM BENCE DİN HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRYOR.ÖYLE GÜZEL ÖYLE MÜKEMMEL BİR DİNİMİZ VARKİ SÜREKLİ DEĞİŞİM İÇİNDE SÜREKLİ ZAMANA GÖRE KENDİ KENDİNİ YENİLİYOR BİZLERİ ZORLAMIYOR.YÜCE RABBİM İSLAMİYETİN LEZZETİNİ TÜM İNSANLARA TATTIRSIN İNŞALLAH

DİNİMİZ KENDİNİ YENİLİYOR DEMEMİN SEBEBİ SEVGİLİ KARDEŞLERİM ESKİ DEVİRLERDEKİ GİBİ YAŞAMAMIZ GEREKTİĞİ ŞARTININ İSLAMİYETTE GEÇERLİ OLMAMASI VE KUR'AN- KERİM'İN HER ÇAĞA, ZAMANA UYUM SAĞLAMASI VE HER ZAMAN REHBER OLABİLMESİNİ KASDETTİM.YANLIŞ ANŞILMASIN DİYE AÇIKLAMA GEREĞİ DUYDUM. ALLAH'A EMANET OLUN

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

bence din hayatımızı şekillendiriyor çok basit bir örnek
mesela namaz kıldığımız zaman kafamızı yastığa rahat koyabiliyor vede kesinlikle çoook daha mutlu oluyoruz daha pozitif daha hayatın anlamının farkında olmuş oluyoruz
bu benim fikrim yani din benim hayatımı şekillendiyor

dirvanozlu

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleküm cümleten hayırlı ramazanlar tabiki din hayatımızı şekillendiriyor ama gel gelelim o iltica bu bu simge derken neyin ne oldugu karıştırılıyor

SUMRU

Yasaklı Kullanıcı

S.A...
BİZİM (KOMBİNASYON GRUBU OLARAK) HAYATIMIZ DİNİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYOR...(STRATEJİ)...

Gauhar

Kayıtlı Kullanıcı

eren emin yazdı:

Respect katiliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt