Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dikkat edin...; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
6- EN'ÂM SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

31. Allah’ın huzuruna çıkmayı yalanlayanlar gerçekten ziyana uğramıştır. Nihayet onlara ansızın o saat
(kıyamet) gelip çatınca, bütün günahlarını sırtlarına yüklenerek, “Hayatta yaptığımız kusurlardan
ötürü vay hâlimize!” diyecekler. Dikkat edin, yüklendikleri günah yükü ne kötüdür!
32. Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten
sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

7- A'RÂF SÛRESİ

54. Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a kurulan, geceyi,
kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi
olarak yaratan Allah’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin
Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir.
55. Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.
56. Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah’a (azabından) korkarak ve
(rahmetini) umarak dua edin. Şüphesiz, Allah’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun. ibadetlerimi geçiştirsemde hep iyilik yapmaya çalıştım hayatımda herkese. ve her zaman kötülük buldum önemli değil öğrenmiş oldum insanı zarara uğratacak iyiliklerden uzak durmam gerektiğini. rabbim töğbemi kabul buyurur inşallah kendi yolundan ayırmaz günahlarla kıyameti karşılamayız inşallah.

mir_erhan

Moderator
Allah c.c.razı olsun olsun hocam...
Nasiblenmekteyiz inşallah..

Selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Yalan İle İlgili Ayetler

Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (AL-İ İMRAN SURESİ / 78)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
3- ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ

78. Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitab’dan olmadığı hâlde Kitab’dan sanasınız diye
(okudukları) Kitap’tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, “Bu, Allah katındandır” derler. Hâlbuki o,
Allah katından değildir. Bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.

79. Allah’ın, kendisine Kitab’ı, hükmü (hikmeti) ve peygamberliği verdiği hiçbir insanın, “Allah’ı bırakıp
bana kullar olun” demesi düşünülemez.
Fakat (şöyle öğüt verir:) “Öğretmekte ve derinlemesine
incelemekte olduğunuz Kitap uyarınca rabbânîler (Allah’ın istediği örnek ve dindar kullar) olun.”

80. Onun size, “Melekleri ve peygamberleri ilâhlar edinin.” diye emretmesi de düşünülemez. Siz
müslüman olduktan sonra, o size hiç inkârı emreder mi?

NOT ;

Efendim sizin yukarıda yazdığınız ayette de Allah C.C. tarafından ;
Allah C.C. tarafından gönderilen Kitabı değiştirenler ve gerçek kitapta yazılı olmayanı “Bu, Allah katındandır” diye yalan söyleyenler kasdedilmektedir....

Dolayısı ile Bu konuda mutlaka dikkate alınmalıdır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt