Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dikkat! Dua Dilimizden Düşüyor!!! (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Günümüz müslümanı hayatında duaya nasıl bir yer veriyor? Dualar içtenlikle mi yapılıyor? Yoksa namaz sonraları bile duayı ihmal mi ediyoruz? Dualar gafletle mi yapılıyor, yoksa bilinçle mi? Bunun toplumda, ailede, iş yerinde ne gibi yansımaları oluyor. Bugün en büyük derdimiz gaflet, dolayısıyla dualarımız da bir formaliteden öte geçemiyor.

Bir yandan nefsimizin dilediği gibi yaşıyoruz, Allah’ın istediği gibi değil; öbür taraftan gafletle dua edip tesir etmesini, isteğimizin kabul olmasını bekliyoruz. Allah bizim kuralımıza göre iş yapmıyor, kendi kuralına göre iş yapıyor. O halde O’nun kurallarına göre kulluk ve dua etmemiz gerekiyor. Bazı insanların arabaya binerken besmele çekmesi, maşallah demesi, gibi sadece alışkanlık, kültür ve folklorik bir yaklaşım duanın tesirini yok ediyor. Özellikle bazı çevreler, bu tür şeyleri folklorik, kültürel bir alışkanlık haline getirmek için gayret gösteriyor. Yani bazıları bilinçli olarak toplum mühendisliği yapıyor, Müslümanların inancını sarsmaya çalışıyor.

Tabi bu durum inancı zayıf veya şüpheli kesimlerde daha yaygın, yani bazıları dini, bir tür hurafeler yığını gibi göstermeye çalışıyorlar. İçteki inanma ihtiyacını, samimi ve içten olmayan duayla tatmin etmeye çalışmak, insanı hakiki huzura götürmez.

Gerçi bazı dindar olmaya çalışan insanlar duayı ve besmeleyi hatırlamazken; diğer bazılarının besmeleyi ihmal etmemesi de fıtratın uyanışı ve kişinin sığınma ihtiyacının da bir göstergesi olabilir.

Buluşma ve ayrılma anlarında söylenen selam ve dua merkezli ifadelerin yerini, yabancı ve sahte ifadelerin alması ayrı bir toplumsal hastalık. ‘Allah’a ısmarladık’, ‘Allah’a emanet ol’ gibi duaların yerine; ‘bay bay’, ‘bye’ veya ‘güle güle’ vs. gibi bizim dilimiz, dinimiz ve kültürümüzde karşılığı olmayan veya sonradan sokulan deyimler, doğru (sahih) örften uzaklaşmanın ve yozlaşmanın boyutlarını göstermektedir. Evet, hedef anlaşılıyor, dilimizi yozlaştırıp, dini ölçüleri günlük hayattan silmek…

Oysa hiçbir kelime ve hareket, boş ve anlamsız olarak yapılmamaktadır. Mesela; sabah karşılaştığınız bir kimseye ‘günaydın’ dediğinizde, sadece dünyevi anlamda bir iyi niyet dileğinde bulunmuş olursunuz, fakat hiçbir şey sizin dilemenizle olmadığı için bu söz boş ve yersiz bir dilekten öteye geçmez; ama ‘hayırlı sabahlar’ dediğinizde, o kişi için Allah’tan hayır dilemiş, dua etmiş olursunuz. Ve her şeye sözü geçen, yapan, yaratan Allah olduğu için sizin duanızın bir karşılığı ve manası vardır.

Biz bir ayeti kerime ile sohbetimizi neticelendirelim. “Sabah akşam Rablerine, O'nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte candan sebat et. Dünya hayatının süsünü isteyerek gözlerini onlardan çevirme. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, kötü arzularına uymuş ve işi gücü aşırılık olan kimseye boyun eğme” (Kehf, 28).

Bunları yapabilirsek, özlediğimiz verimli toplumsal huzura kavuşabiliriz. Allah katında dualarımızla değerli olabilmek temennisiyle..

Vesselam...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Güzel Kardeşim.emeğine Sağlik. Inşallah Dilimizle Beraber Sürekli Kalbimizde Rabbimizi Anar. Yoksa Dil Söylerde Kalp Farkinda Diğilse O Zaman Ne Anlami Kalir Hayatimizin. Birkez Daha Hatirlamamiza Vesile Olmuşsun Bu Gerçeği Güzel Kardeşim. Rabbimize Emanet Ol. Selam Ve Dua Ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
.​

dzieci%20dua.jpg

Son düzenleme:

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleykum
Rahman razı olsun güzeldi..Allah c.c. dilimizden bıraktırmasın duayı inşaALLAH selametle..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Güzel Kardeşim.emeğine Sağlik. Inşallah Dilimizle Beraber Sürekli Kalbimizde Rabbimizi Anar. Yoksa Dil Söylerde Kalp Farkinda Diğilse O Zaman Ne Anlami Kalir Hayatimizin. Birkez Daha Hatirlamamiza Vesile Olmuşsun Bu Gerçeği Güzel Kardeşim. Rabbimize Emanet Ol. Selam Ve Dua Ile...

ve aleyna aleyküm selam güzel kardeşim.Sağolasın..Duana amin inşaAllah..Yorumun için teşekkür ederim,haklısın kardeşim. inşaAllah dili kalbe indirenlerden oluruz..Tefekkür etmene vesile olmuşsa sevinirim kardeşim..Sen de Emaneti verene emenetsin inşaAllah. selam ve baki dualar ile..:HB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Dürüst ve Samimi Dua

Duaların kabul olunması için dürüst, müslümanca bir hayat ve samimiyet gerekir. Bunu şu ayet-i kerimeden anlıyoruz; “Allah buyurdu ki: Dualarınız kabul edildi. Dürüst olmaya devam edin, doğru ve istikamet üzere olun ve sakın bilmezlerin yoluna tabi olmayın” (Yûnus, 10/89). Demek ki duaların kabul edilmesi, dürüstlük ve istikamet üzere olmakla yakından alakalıdır. Ayrıca cahillerin sözlerine de aldanmamak gerekmektedir.

“Duâ müminin silahı, dinin de direğidir.” Peygamber efendimiz, “Allah-ü Teâlâya günah işlemeyen dil ile duâ edin!” buyurunca, böyle bir dilin nasıl bulunacağı soruldu. Bunun üzerine “Birbirinize duâ edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir” buyurdu.

Duâ şartlarına uygun yapılmalıdır. Duanın kabul olması için temel olarak iki şey gerekir.
1-Duâ ihlas ile yapmalıdır.
2-Yediği ve giydiği helalden olmalıdır.
Dua ihtiyacı gideren, saâdete kavuşturan kapının anahtarıdır. Bu anahtarın dişleri, helâl lokmadır.

İnsan nankördür. Çoğu defa ihtiyaç halinde dua eder, sonra unutur gider. “İnsana bir sıkıntı dokunduğu vakit, gerek yan yatarken gerek otururken, gerek dikilirken, Bize dua eder durur; kendisinden sıkıntısını gideriverdik mi sanki kendisine dokunan o sıkıntı için Bize yalvarmamış gibi geçer gider. İşte o müsriflere yaptıkları işler, böylece güzel gösterilmektedir.” (Yûnus, 12). İnsan olabilmek vefa üzere yaşamakla mümkündür. Vefanın en büyüğüne de Rabbimiz layık değil midir???

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
İbrahim b. Edhem, Basra çarşısında gezerken şöyle bir soruya muhatap olmuş: “Ey Ebu İshak! Allah, Kur'an'da ‘Bana dua edin, dualarınızı kabul edeyim’ buyuruyor. Biz dua ediyoruz; ama Allah dualarımıza karşılık vermiyor.”

Bunun üzerine İbrahim b. Edhem (ks) şöyle buyurmuş: “Çünkü sizin kalplerinizi on şey öldürmüş: Allah'ı biliyorsunuz; ama O'nun hakkını vermiyorsunuz, eda etmiyorsunuz. Kur'an'ı okuyorsunuz; ama onunla amel etmiyorsunuz. Allah Resulünü sevdiğinizi iddia ediyorsunuz; ama O’nun sünnetini terk ediyorsunuz. Şeytanın, düşmanınız olduğunu iddia ediyorsunuz, sonra da ona uygun hareket ediyorsunuz. Cennete istekli olduğunuzu ifade ediyorsunuz, onun için çalışmıyorsunuz. Cehennemden korktuğunuzu söylüyorsunuz, ondan kaçmıyorsunuz. Ölümün hak olduğunu söylüyor; fakat onun için hazırlık yapmıyorsunuz. İnsanların ayıplarıyla uğraşıp kendi ayıplarınızı unutuyorsunuz. Allah'ın nimetlerini yiyor; fakat şükrünü eda etmiyorsunuz.”

İnsanı Rabbi katında değerli kılan duasıdır. “(Resûlüm!) De ki: (Kulluk ve) duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?” (Furkan, 77).

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm canım benim..Güzel yüreğine ve değerli emeğine sağlık..Çok güzel ve realite dolu bir paylaşım..Ateist çevreler ve İslam'ı yozlaştırmaya çalışan bazı kesimler, herşeyi somut gerçekliğe dayandırmaya çalışarak (!) duanın etkisine, gücüne inanmıyorlar ve inanmadıkları gibi inananların da yazıda geçtiği üzere, ''toplum mühendisliği'' ile kafalarını bulandırmaya çalışıyorlar.. Dua eden insanlar kendileri gibi zihniyete sahip olmayan kişilerin yanında dua ederken tuhaf bakışlara ve tepkilere maruz kalabiliyor, artık böyle bir çağa geldik..Kur'an'da da birçok ayette geçtiği üzere Rabbimiz c.c, bizlerin kendisine dua etmesini istiyor ve dualarımız olmazsa hiçbir ehemmiyetimizin olmayacağını bildiriyor..Kişinin dua etmemesi 2 sebepledir buyuruyor Buhari, ya Rabbine karşı -haşa- kibrinden, ya da olmasını istediği şeyin olacağına dair umutsuzluğundan...Oysa biz biliyoruz ki müslüman ne kibirli olmalı, ne de umutsuz..''Duasızlık'', müslümanın vasıflarından olamaz kesinlikle, şu iki sonuca bakarsak eğer...Rabbimiz c.c ibretlenmeyi nasip eylesin bu güzel paylaşımdan inşallah..Severek okudum.Rabbimiz c.c ecrini iki cihanda da bahşeylesin canım kardeşim sana..Rabbimize emanetsin inşallah..Selam ve DUA ile..B)

ve aleyna aleyüm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu canım benim..Sağolasın can, teşekkür ederim..Beğenmiş olmana sevindim..Rabbul alemin razı olsun güzel yorumun için. Rabbim c.c. böylelerine fırsat vermesin, müminleri bilinçli eylesin inşaAllah..Duanın gereğini yerine getirdiğimizde, kabul olmayacak dua yoktur biiznillahi Teala.. Kabul edeceğini Yüce Rabbimiz celle celalühu vaad ediyor..
Rabbim c.c dillerimizi duasız bırakmasın inşaAllah..Bizlere ümitsizlik, acelecilik yakışmaz değil mi..;)

amin canım kardeşim. Rabbimiz c.c. tesirli kılar inşaAllah bu paylaşımı..Ben de yorumunu beğenerek okudum ahir yarenim..İlmine bereket inşaAllah.. B)
Ayrıca resim için de çok teşekkür ederim canım kardeşim..Çok tatlılar, maşaAllah..
Rabbim c.c. senin de sevabını yazsın güzel kardeşim gayretlerinin mükafatını sana kat be kat lütfetsin inşaAllah..(amin) Ben de çok hoşuma giden bu yazıyı paylaşmak istedim kardeşim. Rabbim c.c. ibretlenenlerden eylesin inşaAllah,

Hasan–i Basri Hazretleri bir vakit sohbetinde bulunanlara Efendimizden şöyle bir hadis–i şerifi nakletti. Efendimiz buyurdular ki:
–Kul acelecilik göstermedikçe hayırdadır. Bunun üzerine sahabeleri sordu:
–Ya Resulullah! Kul nasıl acelecilik gösterir? Bunun üzerine şöyle buyurdular:
–Kul "dua ettim, Allah duamı kabul etmedi" der.
Bir gün Hasan–i Basri Hazretleri hasta bir arkadaşını ziyarete gider. Hastanın yanı başında arkadaşları ve aile efradı vardı. Arkadaşlarından biri, hasta olan zata şöyle dedi:
–Allah sana şifa versin. Biliyorsun ki; hastaların duası en makbul dualardandır. Bize dua eder misin?
Hasta olan zat, bu talep üzerine gözlerini kapadı. Hamd ü senadan sonra birkaç ayet–i kerime okudu, ardından salatu selam ve bir süre dua etti. Duayı bitirdikten sonra ziyaretçilerine dönerek der ki:
–Kardeşlerim! Müjdeler olsun ki Rabbim dualarımızı kabul etti.
Orada bulunan Hasan–i Basri Hazretleri hastanın bu sözüne karşı gelir.
–Sen Allah'ın sözcüsü ya da vekili misin de böyle kesin konuşuyorsun? Hasta, Hasan–i Basri'nin bu sözü üzerine:
–Evet! Aynen dediğin gibiyim. Sen bana bir şey söylesen, ben sana inanırım. Rabbim buyurmuyor mu ki: "Bana dua edin duanızı kabul edeyim" Ben Rabbimin sözüne nasıl inanıp güvenmeyeyim?
Hasan–i Basri ziyaretten ayrıldığı zaman yanında bulunanlara şöyle der:
–Ebu Hasan benden daha bilgili çıktı....

Alemlerin Rabb'i olan Allah'a emanetsin inşaAllah canım kardeşim. selam ve acizane dualarımla B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleykum
Rahman razı olsun güzeldi..Allah c.c. dilimizden bıraktırmasın duayı inşaALLAH selametle..

ve alena aleyküm selam
amin, Rabbimiz c.c. cümlemizden razı olur inşaAllah..Katkınız çok anlamlıydı, Allah c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık. selametle kalın..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Dua ; Küçük Mavi Bir Kelebek Gibi ...

Kelebeği bilirsiniz, baharın taze çiçek kokularına eşlik eder..

bugün de köyümde küçük bir kelebekle tanıştım.. küçük ve mavi

bir kelebek.. küçük bir otun üzerinde ilk gördüğümde onu mavi bir çiçek sandım. ama çiçek uçtu... ardı sıra ben de koştum.. nazlı nazlı kanat çırpıp başka çiçeksiz bir otun üzerine konu verdi.. birden o ot da kelebeğin konuşuyla çiçek açmış gibi oldu. anladım ki, kelebek sadece çiçekleri dolaşıyor değil,gittiğiyeriçiçekleştiriyor. anladım ki çiçek sadece baharda geliyor değil, vardığı zamanı bahar eyliyor..belki, dedim,

dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım,

dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa,

o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor. en zor zamanlarda,

en büyük acılarımızda, korku ve ürperti anlarında

yaptığımız o güzel yakarışlar, sonucu ne olursa olsun,

ebedî baharımızın

çiçeği olacak değil mi? bir kelebek gibi uçurun

ellerinizden duayı..

hafifçe ve fısıltıyla...

SENAİ DEMİRCİ

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Muhteşem Paylaşim Olmuş Allah Razi Olsun. A.e.o

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine yüreğine sağlık ALLAH Razı olsun. Öyle bir zamandayızki RABBİM yardımcımız olsun insan İnandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi inanmaya başlar RABBİM bizleri imanı kemale ermiş samimiyetle inandığı gibi yaşayanlardan eylesin

RABBİMİZ BİZLERİ DUA EDEMEME İLLETİNDEN KORU VE HEPİİMİZİ RIZANA VE CEMALİNE ERMEK DİLEĞİYLE KORKU VE ÜMİTLE GECE GÜNDÜZ SANA DUA EDİP YALVARAN KULLARINDAN EYLE..!!! ( AMİN )

SELAM VE DUA İLE KALIN

tu@nna €lif

Kayıtlı Kullanıcı
Dua ; Küçük Mavi Bir Kelebek Gibi ...

Kelebeği bilirsiniz, baharın taze çiçek kokularına eşlik eder..

bugün de köyümde küçük bir kelebekle tanıştım.. küçük ve mavi

bir kelebek.. küçük bir otun üzerinde ilk gördüğümde onu mavi bir çiçek sandım. ama çiçek uçtu... ardı sıra ben de koştum.. nazlı nazlı kanat çırpıp başka çiçeksiz bir otun üzerine konu verdi.. birden o ot da kelebeğin konuşuyla çiçek açmış gibi oldu. anladım ki, kelebek sadece çiçekleri dolaşıyor değil,gittiğiyeriçiçekleştiriyor. anladım ki çiçek sadece baharda geliyor değil, vardığı zamanı bahar eyliyor..belki, dedim,

dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım,

dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa,

o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor. en zor zamanlarda,

en büyük acılarımızda, korku ve ürperti anlarında

yaptığımız o güzel yakarışlar, sonucu ne olursa olsun,

ebedî baharımızın

çiçeği olacak değil mi? bir kelebek gibi uçurun

ellerinizden duayı..

hafifçe ve fısıltıyla...

SENAİ DEMİRCİ

gerçekten çok etkileyici emeğinize sağlık. selamun aleyküm... :G

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine yüreğine sağlık ALLAH Razı olsun. Öyle bir zamandayızki RABBİM yardımcımız olsun insan İnandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi inanmaya başlar RABBİM bizleri imanı kemale ermiş samimiyetle inandığı gibi yaşayanlardan eylesin

RABBİMİZ BİZLERİ DUA EDEMEME İLLETİNDEN KORU VE HEPİİMİZİ RIZANA VE CEMALİNE ERMEK DİLEĞİYLE KORKU VE ÜMİTLE GECE GÜNDÜZ SANA DUA EDİP YALVARAN KULLARINDAN EYLE..!!! ( AMİN )

SELAM VE DUA İLE KALIN

Ve aleyna aleyküm selam kardeşim..sağolasınız..Rabbim c.c. cümlemizden razı olsun inşaAllah..Dualarınıza da amin kardeşim..Mucib c.c. olan Rabbimiz dualarınıza icabet etsin inşaAllah...Yorumunuz için teşekkür ederim değerli kardeşim. selam ve dua ile kalınız..Cumanız mübarek olsun inşaAllah..B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
2/186- Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. ( BAKARA )

ES SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER CANIM KARDEŞİM.ÇOK FAYDALI BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ALLAH C.C. EBEDİYEN RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH.DUALARIMIZI LAYIKIYLA EDEBİLMEYİ,DİLİMİZDEN DAİMİ DÜŞÜRMEMEYİ NASİPLENDİRSİN RAB'BİM BİZLERE İNŞAALLAH.DUALARIMDASIN CANIM KARDEŞİM.RAB'BİM E C.C. EMANETSİN GÜZEL KARDEŞİM.SELAMETLE....B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt