Muhtazaf
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 30 Mar 2008
- Mesajlar
- 9,624
- Tepki puanı
- 987
- Puanları
- 113
- Yaş
- 66
- Web Sitesi
- www.aydin-aydin.com
*selamun aleykum komşum bende toz şeker bitmiş rica etsem bir kase ödünç alsam evde misafir var çay da yapmıştım...
*aleykum selam komşum aaa ayıp ettin lafı mı olur...
---
*selamun aleykum komşum bende yağ bitmiş senden rica etsem çarşıya çıkınca iade ederim...
*aleykum selam komşum da ayıp olmuyor mu diyen sendin aaaa almasaydın da yemeğin yağsız mı olsaydı...
----
*selamun aleykum komşum...
*aleykum selam komşum buyur...
bende dert bitti de derdinle dertlenmeye geldim...
*****************************
dert böyledir; salçasız tuzsuz yemek nasıl tadsız gelir ya dertsiz de insan tadsızdır tuzsuzdur...mümin toz antibiyotik ilaç gibidir;sabit durduğu müddetçe ilacın tortusu asıl ilaç kısmı dibe çöker...çalkalanmalı ki ilaç faydalı olsun.müminde dertle kendini sallamalı ki dibe çöken ruhu ayağa kalksın...
اَلَّذى خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيوةَ لِيَبْلُوَكُمْ اَيُّكُمْ اَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزيزُ الْغَفُورُ
Mülk / 2. O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O mutlak galiptir çok bağışlayıcıdır.
bakın ne diyor Rabbimiz bu ayet-i kerime de hayat ve ölüm imtihan için yaratılmıştır...imtihan dünyası deriz musibetlerle karşılaşınca...oysa deriz ki bir musibet bin nasihatten iyidir.iyi midir acaba?
Kur'an-ı Kerim bizlere nasihat değil midir?bizlere açık açık nasıl yaşayacağımızı ve ne için yaşayacağımızı söylemiyor mu? ilk indirilmeye başlandığında bize ne diyorsa yüzyıllar sonunda da aynı durumun bahsi geçmiyor mu?
biz dünya telaşına dalmışken ufacık gönül kırklarına ah vah edip dururken yanı başındaki komşun acaba aç mı tok mu?dünyanın öbür ucundaki ALLAH'ın kulu hangi imtihanla karşı karşıya...
yaşayan Kur'an Efendiler Efendisi (s.a.v.) ne diyor:
"Mü’minin mü’mine karşı durumu, bir parçası diğer parçasını sımsıkı kenetleyip tutan binalar gibidir." (Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai)
“Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” Riyazu’s Salihin (Buhari, Edeb 27; Müslim, Birr 66)
“…Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez. (İmdad ve nusret deminde) onu kendi hâline bırakmaz…” (Müslim)
bir vücuda benzer...birbirini tutan binaya benzer...kendi haline bırakmaz...hep yanyanadır...Mümin müminin derdini paylaşması için yanyana mı olmalı kıtalar arası olmaz mı bu yakınlık bu kardeşlik ya da uzak gördüğümüz yan komşumuz...
neden bankaların şubeleri dünyanın bir ucundan öbür ucuna havale yaparken; insan dünyanın öbür ucundaki kardeşine derdini havale edemez mi paylaşmaz mı?
Münafıkın alameti üçtür: Söylediği vakit yalan söyler, va’dinde durmaz ve emanete hıyanet eder. Hz. Ebu Hüreyre (r.a.)
ne kadar ağır gelen bir hadis-i şerif mümin müminin kardeşiyse emanetidir...bu emaneti korumuyor ise vaadini yerine getirmiyor ise münafıklığın almetleri görülüyor demektir...
dertsiz insan yavandır;tatsızdır;tutsuzdur...derdine,davasına göre yaşar insan...
şimdi oturup düşünme değil kalkıp hareket etme vakti...
çekip gitme değil kalıp çekme vakti...