Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dertliyim (1 Kullanıcı)

hudaperest

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ben çok büyük bir günah işledim nasıl töbe etmeliyim ki bu günahtan kurtulayım aten günah üstüne günah işlerken bir de bu ağır geldi artık dayanamıyacağım lütfen bana bir töbe yolu gösterin

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Dertliyim

hudaperest yazdı:
Arkadaşlar ben çok büyük bir günah işledim nasıl töbe etmeliyim ki bu günahtan kurtulayım aten günah üstüne günah işlerken bir de bu ağır geldi artık dayanamıyacağım lütfen bana bir töbe yolu gösterin
Selamun Aleyküm Kardeşim.Allah(CC) yar ve yardımcın olsun..

Ebû Bekri's-Sıddîk -radıyallahu teâlâ anh-Hazretleri:

"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır

"Şöyle duâ et:

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (Buhari)

"Cenâb-ı Hakk'a tevbe ediniz. Muhakkak ki ben günde yüz defa Cenâb-ı Allah'a tevbe ederim(Ebû Dâvud)

Ey insanlar! Ölmeden evvel Allah'a tevbe ediniz.(İbn Mâce)

"....Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz." (nur süresi-31)

De ki: "Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (zümer-53)

unutmadan kardeşim.sana bir kitap önermek istiyorum..

"Tövbe Etmek İstiyorum Ama Nasıl"

Muhammed Salih El-Müneccid

Çeviri:Alim Yücer,Muhlis Turan

Polen Yayınları.

kardeşim bu kitabı okumanı tavsiye ederim.size yararları olacak kanısındayım..güzel bir eser...selam ve dua ile..

sulearslan

Kayıtlı Kullanıcı

HER GECE DUA ET ALLAHA SENİ AFFETMESİ İÇİN BOL BOL SALAVAT GETİR ONA ŞÜKÜR ET SANA VERDİĞİ NİMETLER İÇİN

İKİ REKAT NAZMAZ KIL VE TÖVBE ET TÖVBE DUASI VAR ONU OKU

ONU VARLIGINI AKLINDAN HİÇ ÇIKARMA AKLINA GELDİKÇE ALLAHIM BENİ AFFET DE
ONUN MERHAMETİ ÇOK TUR AMİNİM SENİ BAĞIŞLAR ÇÜNKÜ O MERHAMTİM BOL RABBİM

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

hudaperest yazdı:

S.A

SADECE KENDİN OL KARDEŞ.VERECEĞİN HESABI DÜŞÜN VE İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ ALLAHA YAKAR.O SONSUZ MERHAMET SAHİBİDİR.TEVBELERİ KABUL EDENDİR.YETERKİ SEN SAMİMİ OL. KUL RABBİNE BİR ADIM GELİRSE RABBİM ONA RAHMETİMİ SAĞNAK SAĞNAK VERİR.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt