Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Deri Ceketi problemi (1 Kullanıcı)

Corax

Kayıtlı Kullanıcı
Slm arkadaslar,
ben dün bi deri ceketi aldim, ve ceketin icinde bir kagit oldugunu görmedim.
Bugün baktim denedim ceketi yine, ve cebin icindeki kagiti buldum. Kagitta ceketin derisi domuz derisi oldugu yaziyor.

Simdi ben bu ceketle mesela camilere girip namaz kilabilirmiyim yoksa harammi?

Yada öylesine giymek bilen haram mi?

Saygilar

heartbroken

Kayıtlı Kullanıcı
Canım, domuzdan ne şekilde olursa olsun elde edilen ürünler, ister yiyecek ister tarak kılı, ister ayakkabı derisi, farketmez haram her türlüsü.

Alıntı:
Değerli Kardeşimiz;

Domuz derisinden yapılan elbise, ayakkabı vb. giyilmez. Bazı hayvanlar vardır ki, onların etinden, derisinde veya herhangi bir uvzundan istifade mümkün değildir. Şer’i ölçüler içinde öldürülse ve derisi tabaklansa bile yine de kullanılmaz. Çünkü o, necis bir hayvandır. Çünkü domuz “necisü’l-ayn”’dir. Yâni tamamen pistir. Örneğin necaset bulaşmış bir mendil düşünelim. Bu mendili yıkamakla temizlemiş oluruz. Ama necasetin kendisi örneğin bevlin veya gaitanın temizlenmesi nasıl olacak. İşte bunlara necisü'l-ayn denilir. Domuz da bunlar gibi olduğundan yıkamakla, tabaklamakla veya dezenfekte etmekle temizlenmez. Domuzun eti, derisi, kemigi hiçbir suretle temizlenmez, temizlik kabul etmez. Bu sebeple domuzun ölüsü söyle dursun, dirisi bile alınmaz, satılmaz. Insan tabiatı bundan nefret duyar.

Etiyle, kemigiyle, derisiyle pis olan bir mahlûku satmak, pisligi satmak demektir ki, bu da alan ve satan için câiz olmaz. Bu nedenle tabaklansa bile derisi temiz olmaycağından giymek caiz olmadığı gibi bununla namaz kılmak da caiz değildir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt