Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Denenmiş profiterol tarifi (1 Kullanıcı)

belinay_nur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Mar 2009
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
:a12:Hamuru için gerekli Malzemeler :


180 gr margarin

1+1/4 su bardağı su(1 su bardağı ve 1 subardağının yarısından az yani

1.5 su bardağından az olacak)


1+1/4 su bardağı un(1 su bardağı ve 1 su bardağının yarısından az un yani

1.5 su bardağından az olacak)


4 adet oda sıcaklığında yumurta

1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker

bu malzemeyle yaklaşık 35 tane profiterol oluyor.

İç kreması için:


500 gr süt

5 çorba kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)

1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek file şamfıstık

kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.

kremamız olunca soğutuyoruz.başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle

koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilava edip

mikserle bidaha çırpıyoruz.
üzeri için: Dr.oetger'in hazır çikolata sosu pişirip soğutuyoruz.

Yapılışı:

*
Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarinide ilave edip eritiyoruzdaha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.

*
hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtalarıda teker teker kırıp hamurumuz kıvam alıncaya kadarkarıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.

*
kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.

*
175 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.burda çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.pişdiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.

*
hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla süslüyoruz.Afiyet olsun.
 

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
2,034
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
profiterol_3.jpg


Bu kadarıda fazla :D..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt