Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

değişmeye karar vermek (1 Kullanıcı)

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
Değişmeye karar vermek

Kur'an okuyan herkes, şöyle düşünmelidir: Allah, bu kitapta bana ne emrediyor? O emirleri anlayıp, hayatına uygulayan Müslüman, mükemmel olur. Çünkü İslamiyet mükemmeldir. İslamiyet'in mükemmelliğinin görünen yüzü nedir?

1) Allah'ın yarattığı her şey mükemmeldir.

2) İslam'a uyanlar mükemmel olmuştur. İslam'a uyduğu için zarar eden, kötü duruma düşen bir tek insan gösterilemez.

Benim bugün iyilik adına neyim varsa, İslamiyet'in malıdır. İslamiyet "oku" dedi, okudum. İslamiyet "çalış" dedi, çalıştım. İslamiyet "kimseye bile bile kötülük etme" dedi, kimseye kötülük etmemeye çalıştım. "Ağaç dik" dedi, ağaç diktim. "Sanat öğren" dedi, sanat öğrendim...

Her asırda İslamiyet, büyük adam yetiştirmiştir. İslamiyet'in en büyük mucizelerinden biri de budur. Her insan kıymetini artırmak zorundadır! Allah o imkânları insana vermiştir. Akif diyor ki:

"İki el bir baş içindir.

Davransana eller de senin baş da senindir.

Mademki yapamaz, edemez, uğraşamazsın

İksir-i beka içsen yaşayamazsın!"

Müslüman, mükemmel olmak zorundadır. Bu iş zannedildiği kadar da zor değildir. Değişmek mümkündür! İnsan önce karar verecek. Değişmenin ilk aşaması, "karar vermektir". Bir insan New York'a bile gitmek istese, yapacağı ilk iş, oturduğu yerden kalkmaktır! Yani önce kendimizde beğenmediğimiz bir yön varsa onu tespit edeceğiz, sonra onu değiştirmenin başlangıcını yapacağız. Mesela adam tespit edecek, "yeter bu cehalet, artık adam gibi yaşayacağım" diyecek, kalkıp herkesin beğendiği bir alimin yanına gidecek. O alimin dersine gidenlerle beraber vakit geçirecek. Mükemmel olmak için değişmeye karar verdikten sonra, ilk kapı insanın kendi kendisini kontrol etmesidir.

"Noksanlarım ve eksiklerim nelerdir?

İnatçıyım, sinirliyim, çok konuşuyorum... Bunlar benim hayatıma zarar veriyor. Mesela inatçılığım... Huylar kökünden kesilip atılmaz, yönleri değiştirilir. Bundan sonra az konuşacağım. Az konuşmakta inat edeceğim."

İşte bu iş, bu kadar kolaydır!

İnsanı kitaplar da değiştirir...

Her kitapta belki, onlarca insanın beyni var. O kitabı okumakla, o insanların beyninden faydalanıyoruz. Baktığımız şeye on insanın gözüyle bakıyoruz. Anlayışımız artıyor. Bazen bir kitap insanın hayatını tümden değiştirir. Bana, "Kitap okumak hayatımızın neresinde olmalı?" diye bir soru sordular. Onlara şu cevabı verdim: "Yemek yemek hayatımızın neresinde olmalı?" Akıllı insan, kendisiyle uğraşır, kendini değiştirmeye gayret eder, başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı bir kenara bırakır.

Müslümanlar üç yüz senedir, ahiretteki cennete göz dikmişler. Halbuki evvela dünyamızı cennet edeceğiz.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm.
güzel bir konu.diğer kardeşlerimin konuyu uzun görüp es geçmemesini tavsiye ederim.

selam ve saygılarım.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
''Allah bir kavmin halini değiştirmeyecek onlar kendilerini değiştirmeyinceye kadar''
''nasıl iseniz böyle idare edilirsiniz'' ya de ne ekersin onu biçersin

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ne Ekersen Onu Biçersin Sozy Doğru Mudur?metni Okudum Gercekten De Insan Kendini Değiştirmeli...katiliyorum Kardeşim. Fakat Kin Nefret Kotu şeyler O Da Doğru Ama......insana Bu Duygulari Hissettiren Yine Insan Oğlu Değilmidir .ben Hep Iyi Yonlere Bakmaya Gayret Ederim Ama Fenaliklar Ust Uste Geldiği Zaman Nefreti Bende Hissederim. Kisacasi Belki De Ifade Edmedim Iyiler Iyiliklerini Devam Ettirmek Isterlerken Kotulerde Hiç Boş Durmuyor.allah Bizi Fenaliklardan Korusun

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
değişmek ama hangi planda? nefs planında ise bu cevab koskoca tasavuf tarihi cevab vermiştir. nefis mertebeleri denen şey vardır.biz hangisinde olduğumuzu bilemeyiz.ancak her mertebe arası çukurdur. geçilmesi kamil mürşid vasıtasıyla mümkündür.
Allahı zikirle.

nefret ve sevgi konusuna gelince
nefret Allah düşmanları içindir ,sevgi de Allah dostları için.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;570375' Alıntı:
değişmek ama hangi planda? nefs planında ise bu cevab koskoca tasavuf tarihi cevab vermiştir. nefis mertebeleri denen şey vardır.biz hangisinde olduğumuzu bilemeyiz.ancak her mertebe arası çukurdur. geçilmesi kamil mürşid vasıtasıyla mümkündür.
Allahı zikirle.

nefret ve sevgi konusuna gelince
nefret Allah düşmanları içindir ,sevgi de Allah dostları için.[/QUOTES.A BEN İÇİM NEFRET DOLU DEMEDIM .SADECE YAPILANLAR KARŞISINDA VEYA HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DUYDUĞUNUZ ANLIK HISS.BUNU DA ELINIZDE OLMAYARAK CANINIZ YANINCA HISSEDIYORSUNUZ.ALLAHA EMENET OLUN

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
[/B]
Değişmeye karar vermek

Kur'an okuyan herkes, şöyle düşünmelidir: Allah, bu kitapta bana ne emrediyor? O emirleri anlayıp, hayatına uygulayan Müslüman, mükemmel olur. Çünkü İslamiyet mükemmeldir. İslamiyet'in mükemmelliğinin görünen yüzü nedir?

1) Allah'ın yarattığı her şey mükemmeldir.

2) İslam'a uyanlar mükemmel olmuştur. İslam'a uyduğu için zarar eden, kötü duruma düşen bir tek insan gösterilemez.

Benim bugün iyilik adına neyim varsa, İslamiyet'in malıdır. İslamiyet "oku" dedi, okudum. İslamiyet "çalış" dedi, çalıştım. İslamiyet "kimseye bile bile kötülük etme" dedi, kimseye kötülük etmemeye çalıştım. "Ağaç dik" dedi, ağaç diktim. "Sanat öğren" dedi, sanat öğrendim...

Her asırda İslamiyet, büyük adam yetiştirmiştir. İslamiyet'in en büyük mucizelerinden biri de budur. Her insan kıymetini artırmak zorundadır! Allah o imkânları insana vermiştir. Akif diyor ki:

"İki el bir baş içindir.

Davransana eller de senin baş da senindir.

Mademki yapamaz, edemez, uğraşamazsın

İksir-i beka içsen yaşayamazsın!"

Müslüman, mükemmel olmak zorundadır. Bu iş zannedildiği kadar da zor değildir. Değişmek mümkündür! İnsan önce karar verecek. Değişmenin ilk aşaması, "karar vermektir". Bir insan New York'a bile gitmek istese, yapacağı ilk iş, oturduğu yerden kalkmaktır! Yani önce kendimizde beğenmediğimiz bir yön varsa onu tespit edeceğiz, sonra onu değiştirmenin başlangıcını yapacağız. Mesela adam tespit edecek, "yeter bu cehalet, artık adam gibi yaşayacağım" diyecek, kalkıp herkesin beğendiği bir alimin yanına gidecek. O alimin dersine gidenlerle beraber vakit geçirecek. Mükemmel olmak için değişmeye karar verdikten sonra, ilk kapı insanın kendi kendisini kontrol etmesidir.

"Noksanlarım ve eksiklerim nelerdir?

İnatçıyım, sinirliyim, çok konuşuyorum... Bunlar benim hayatıma zarar veriyor. Mesela inatçılığım... Huylar kökünden kesilip atılmaz, yönleri değiştirilir. Bundan sonra az konuşacağım. Az konuşmakta inat edeceğim."

İşte bu iş, bu kadar kolaydır!

İnsanı kitaplar da değiştirir...

Her kitapta belki, onlarca insanın beyni var. O kitabı okumakla, o insanların beyninden faydalanıyoruz. Baktığımız şeye on insanın gözüyle bakıyoruz. Anlayışımız artıyor. Bazen bir kitap insanın hayatını tümden değiştirir. Bana, "Kitap okumak hayatımızın neresinde olmalı?" diye bir soru sordular. Onlara şu cevabı verdim: "Yemek yemek hayatımızın neresinde olmalı?" Akıllı insan, kendisiyle uğraşır, kendini değiştirmeye gayret eder, başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı bir kenara bırakır.

Müslümanlar üç yüz senedir, ahiretteki cennete göz dikmişler. Halbuki evvela dünyamızı cennet edeceğiz.

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM...EMEYİNE SAĞLIK KARDEŞİM..

RABBİM RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH...

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE HAYIRLI AKŞAMLAR..

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
[/B]

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM...EMEYİNE SAĞLIK KARDEŞİM..

RABBİM RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH...

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE HAYIRLI AKŞAMLAR..

ALEYNA VE ALEYKUM SELAM RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN SİZDE RAHMET SAHİBİ RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

atky

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
çok güzel bir yazı yazmışsınız evet gerçekten de önce karar vermeli insan,gafletten uyanmalı...
Çok şükür Rabbim izin verdi de o gafletten uyandım ben ve bu kız artık başkaları için ağlıyor...
karar verdim namaza başladım,karar verdim kuran okumayı öğrendim inşaAllah Rabbim hepsini hakkıyla yapmayı nasip eder...
Şimdi karar vermeye çalışıyorum,her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum,bir şeyden vazgeçmeliyim...
inşaAllah Rabbim yardım ederde bu kararıda verip kapanırım...
Rabbim cümlemizi uyanık tutsun ve tüm yakınlarımızı,tüm insanlığı bu gafletten uyandırsın inşaAllah...
Rabbime emanet...

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
çok güzel bir yazı yazmışsınız evet gerçekten de önce karar vermeli insan,gafletten uyanmalı...
Çok şükür Rabbim izin verdi de o gafletten uyandım ben ve bu kız artık başkaları için ağlıyor...
karar verdim namaza başladım,karar verdim kuran okumayı öğrendim inşaAllah Rabbim hepsini hakkıyla yapmayı nasip eder...
Şimdi karar vermeye çalışıyorum,her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum,bir şeyden vazgeçmeliyim...
inşaAllah Rabbim yardım ederde bu kararıda verip kapanırım...
Rabbim cümlemizi uyanık tutsun ve tüm yakınlarımızı,tüm insanlığı bu gafletten uyandırsın inşaAllah...
Rabbime emanet...

aleyna ve aleykum selam beğendinize sevindim sizde rabbime emanet olun

AHIZKALI

Kayıtlı Kullanıcı
Konu hakkında hoşgörünüze sıgınarak kendimden bir örnek vermek istiyorum . Degişmeye karar vermeden önce neden değişmeye gerek duydugumu . Ben Dinine yabancı bir insan olmadıgım halde dinimim beni dünya ve ahiret yaşantımda dogru yola götürecek huzura erdirecek gerekliliklerini yerine getirmekten aciz bir kul halini almışken bu hali almamdaki sebebin NASİHAT ten kendimi mahrum bırakmak oldugunu gördüm Cenabı ALLAH(CC) hiçbir kulunu nasihatten mahrum bırakmasın nasihat veren büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin Hamd olsun beni yeniden Namazıma kavuşturan Rabbime

gönül saray

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Gerçekten Güzel Bir Nokta.nşallah Allah C.c Hepimizin Nefsini Yenmesine Yardimci Olur.önce Nefis Terbiyesi.allaha Emanet Olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt