imported__BuRaK_
Kayıtlı Kullanıcı
Regaip gecesine kadar günah ve haram içerisinde yüzen üzerinde sayısız kul hakkı barındıran namazı , orucu bilmeyen (imam hatip mezunu olmama rağmen ne acı
)birisiydim.İşlerim yolunda gitmez ,her günüm sıkıntılarla boğuşmakla geçerdi yine de Allah ı hatırlamaz karşısına çıkacağımız günü düşünmezdim emrettiklerinin aksini yapar derdin devasını alkolde orda burda arardım
hiç bi işim yolunda gitmedi rezil rüsva bi haldeydim boğazıma kadar bataklığa batmıştım her yanım pislik içinde kurtulamıyordum.Annem sürekli namaz kıl ibadet et kuran oku dedikçe takmıyor dinlemiyordum bile inanın her gün evde iken yada dışarıya çıkarken annem bunu hep söylüyordu cezasını fazlası ile çekiyordum tabi.Regaip kandilini idrak ettiğimiz gün gece çalışıyordum annem işe gitmek için evden çıkarken Elime tesbih verdi ve dediki oğlum sabaha kadar boş oturacaksın bari tesbih çek Allah'ı zikret mübarek gündür dedi anneme ilk kez olumlu bi tepki verdim ve aldım tesbihi gece otururken aklıma geldi ve abdest alıp Allah ı zikretmeye başladım sanki yeni yeni nefes alamaya başlıyormuşum gibi hisettim üzerimden yükleri teker teker alıyorlardı sanki sonra namaz kıldım bilmeden kaç rekat kıldım hatırlamıyorum sadece namaz kılıyordum bildiğim bi kaç sure ve dua ile. Radyodan kuran-ı kerim dinledim ve Allah kabul etsin inşaAllah sabaha kadar tövbe ettim. Sabah eve giderken ilk defa huzur lu olduğumu dunya dertlerini ve zevklerini düşünmediğimi farkettim ilk kez abdest alıp uyumanın o dayanılmaz hafifliğini ve hazzını tattım öğlen uyandığım da abdest alıp ilmihal okudum ilk olarka namazı yeniden öğrenip öğle namazını icra ettim okumaya devam ettim ettikçe neleri kaçırdığımı nelerin doğru olduğunu yeni doğmuş biri gibi öğrenmeye başladım okudukça okuyasım geldi açtım kuranı hatırladığım kadarı ile okumaya başladım (şimdi gayet iyi okuyabiliyorum) okudum okudum okudum Camiye cemaat arasına karıştım çok değişmiştim çok.Aniden o bataklıktna sıyrılmam çevremdeki insanları o kadar şaşırttı ki göz boyamak için yapıyorsun bi anda bu kadar dönülmez hatta ve hatta ya boş ver hadi gel sen tutunamazsın gidelim tarlaya içelim ! dünyada keyfine bakacaksın vs vs vs bir sürü tepki aldım kendimden utandım neydim ben ne haldeydim daha iyi anladımburak namaz kılıyor kuran okuyor dediklerinde insanları bu kadar şaşırtmam ne acıydı. iyi yönde hiç bi tepki görmedim Ailem ve gerçektende dostum olanlar haricinde gerçi kimsenin tepkisi umurumda bile değildi fakat bu dirilişle ben diriliş diyorum hayatım daki insanların değiştiğini yeni yüzler gördüğüm sohbetlerinden zevk aldığımı ve bitmesini hiç istemediğim ortamlarda bulunduğumu fark ettim ne kadar çok şey fark ettim değil mi ?
hatta bi anı aktarayım yine gece işe giderken henuz akşam ezanı okunmamış elimde tesbih yolda Allah 'ı zikrediyorum hiç tanımadığım hatta yuzunu ilk kez o an gördüğüm bi kardeşim bana selam verdi baktım bu zamana kadar çevremde bulunan insanlardan çok ama çok farklıydı tertemizdi yuzu üstü başı ve sakalları o kadar mutlu olmuştum ki Allah'a şükrettim.Artık doğru insanlardan selam alıp veriyordum sonra işi bırakmak zorunda kaldım çalışmam gerektiği halde bi hafta kadar boş kaldım o gunleri ibadetle geçirdim bi gun cami de namaz kılarken telefonum çaldı rahatsız olmuştum çıktığımda arayan numarayı aradım ve bana iş bulduğunu söledi bir hafta içerisinde ilk kez iş buluyordum sıkıntılı bi döneme girmeden
Rabbime şükrettim hemde çok hayatım da ki değişiklikler bunlarla sınırlı değil tabi üzerimdeki asabiyet hastalıklı kalbim hepsi Allah 'ın izni ile değişti şimdi hiç bi eser yok ve ben şu anda Ziraat fakültesini kazandım RAbbime sonsuz şükürler olsun hayatım o kadar yoluna girdi ki namaz sayesinde Allah ı zikretmek sayesinde kuran okumak Allah'ın emirlerini yerine getirmek sayesinde . Şimdi tek üzüntüm boşa gçen 25 senem. Onun borcunu ödemeye RAbbimin istediği gbi bi kul olmaya Peygamber efendimizin sünnetlerini benimsemeye çalışarak yaşamaya çalışıyorum Rabbim iizn verdiği müddetce.Bayramdan sonra inşaAllah okula gidiyorum sizlerden ricam bu aciz kardeşinizden duanızı esirgememeniz. Bu kadar yazıyı neden yazdım inanın bilmiyorum ama yazma isteği belirdi içimde biraz önce güzel bi kardeşimin mesajını okudum sabah namazı için camiye gitmiş o çok etkiledi beni gözlerim yaşardı ağladım belkide bu yuzden bilemiyorum. Okuyan abilerim ablalarım kardeşlerim haklarını helal etsinler
Selam ve Dua ile Allah ın rahmeti üzerinize olsun RAbbim ümmeti Muhamedin üzerinden rahmetini esirgemesin inşaAllah. Amin.
Selam ve Dua ile Allah ın rahmeti üzerinize olsun RAbbim ümmeti Muhamedin üzerinden rahmetini esirgemesin inşaAllah. Amin.