Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

değişen tek şey.. (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Sene, Hicri 666(Miladi 1258). Aylardan Muharrem,Günlerden Cumartesi,Moğol orduları Bağdatı, doğudan ve batıdan istilaya başlamış ,şehri ateşe vermişlerdi.Her yerde duman ve alev yükselmiş.Bağdat simsiyah bulutlar altında karalara bürünmüş. Ve ardından Moğol orduları şehre girmişler,yaşlı genç,erkek kadın, çoluk çocuk demeden kimi bulurlarsa kılıçtan geçirmişlerdi.İnsanlar korkularından kuyulara, ahırlara saklanmış ve günlerce buralardan çıkamamışlardı.

Tarihçi İbni Kesirin ifadesiyle **Beldelerin en alımlısı olan Bağdat,harabeye döndü.Şehirde çok az insan kaldı, onlarda korku ,açlık,sefalet ve zillet içindeydiler.Mezardan çıkan cenazelere dönmüşlerdi.Baba evladını,Kardeş kardeşi tanımaz olmuştu.Sekiz yüz bin civarında insan ölmüştü.**İnna lillahi ve inna ileyhi raciun**

Yıl, Hicretin 1424 ü ,aylardan Muharrem, Günlerden Cumartesi(29 Mart 2003) Yani Moğolların Bağdatı yakıp yıkmalarından 756 sene sonra akşamın alaca karanlığında Bağdat Semalarında bu kez Amerikan ve İngiliz uçakları dolaşıyor, ezan ve tekbir sesleri arasında şehir alev alev yanıyordu.Simsiyah bulutlar karabasan gibi sarıyor şehrin etrafını.Manzara Hemen hemen aynı : Patlama,gürültü,duman, gözyaşı,feryat,figan.Değişen tek bir şey var;Silahlar ve ölüm makineleri.Böylece,İbret alınmadığından tekerrür ediyor,Bağdatın tarihi.

serifecandemir

Kayıtlı Kullanıcı
RE: değişen tek şey..

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)EMEGİNE SAGLIK YAZIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ALLAH RAZI OLSUN

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

.S.A CÜMLEMİZDEN RAZI OLUR İNŞALLAH

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

YA RABBİM! AZABIN HAKTIR, BİLİRİZ.

Şimdi bunlar Cehennemin dibilikler değil midir? Önceden sohbet dinlerken, melekler (Tadın azabı) diyeceklerini duydum ve o anı tam düşünemediğim için üzülmüştüm. İnsan iyi de olsa, kötü kimse de olsa Cehenneme girmesini istemezdim ama Cehennem boşa yaratılmadı. ALLAH herkesin hakkını verir.

İnsan öldürmekle azmış olan gönülleri, Cehennemi hak ediyor. Bizlerde böyle izliyoruz, okuyup geçiyoruz. Müslümanız, insanız, Türk'üz diyoruz ama iş, icraata gelince, Nasrettin Hoca'nın arkasından ayrılan insanlar gibi geri dönüyoruz.

Bizim oralara gidip yardım etmemiz yerine, gençlerimiz herbirinin altında araba ile sokaklarda lastik kaydırıyorlar, kız tavlıyorlar. Kur'an kursunda olması gereken çocuklar internet kafelerde. Anne ve babalar sabahın köründen, akşamın zifirisine kadar uyumuyorlar kim popstar olacak ona bakıyorlar. Kim kiminle evlenecek, kim ne kıyafet giymiş, kim kimle çıkıyormuş, kimler dansta ilk üçe girmiş... Kim ne yaparsa yapsın, böyle bomboş şeylerle zaman kaybediyoruz da, bir liralık sadaka bile vermiyoruz arabamıza milyonlar dolusu benzin, gaz, mazot dolduruyoruz.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
YA RABBİM! AZABIN HAKTIR, BİLİRİZ.

Şimdi bunlar Cehennemin dibilikler değil midir? Önceden sohbet dinlerken, melekler (Tadın azabı) diyeceklerini duydum ve o anı tam düşünemediğim için üzülmüştüm. İnsan iyi de olsa, kötü kimse de olsa Cehenneme girmesini istemezdim ama Cehennem boşa yaratılmadı. ALLAH herkesin hakkını verir.

İnsan öldürmekle azmış olan gönülleri, Cehennemi hak ediyor. Bizlerde böyle izliyoruz, okuyup geçiyoruz. Müslümanız, insanız, Türk'üz diyoruz ama iş, icraata gelince, Nasrettin Hoca'nın arkasından ayrılan insanlar gibi geri dönüyoruz.

Bizim oralara gidip yardım etmemiz yerine, gençlerimiz herbirinin altında araba ile sokaklarda lastik kaydırıyorlar, kız tavlıyorlar. Kur'an kursunda olması gereken çocuklar internet kafelerde. Anne ve babalar sabahın köründen, akşamın zifirisine kadar uyumuyorlar kim popstar olacak ona bakıyorlar. Kim kiminle evlenecek, kim ne kıyafet giymiş, kim kimle çıkıyormuş, kimler dansta ilk üçe girmiş... Kim ne yaparsa yapsın, böyle bomboş şeylerle zaman kaybediyoruz da, bir liralık sadaka bile vermiyoruz arabamıza milyonlar dolusu benzin, gaz, mazot dolduruyoruz.

S.A ABİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN SAOLASIN.HAKLISIN BİZİM İNSANLARIMIZDA VURDUMDUYMAZLIK VAR LAFA GELİNCE AĞA BABASI İÇRAATTE İŞ YOK SA.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt