Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

deep freeze (1 Kullanıcı)

fatih_22

Kayıtlı Kullanıcı
Güçlü teknoloji; üstün koruma. Deepfreeze yeni sürümüyle karşımızda. Bilgisayarınız yeniden başladığında her şey %100 ilk açtığınız gibi olacak, Windows 95, 98 ME, 2000, XP için 8 saniyelik tek bir yükleme yeterli. Elveda virüsler, casus yazılımlar, korkular; Deepfreeze yenilenmiş versiyonuyla daha muhteşem döndü. Bırakın çocukları bilgisayarınızı istediği gibi dağıtsın silsin. Tek bir yeniden başlatma ile her şey eskisi gibi olacak. Üstelik tek bir bit bile kaybolmayacak.

Temel Özellikleri:

- Tüm programların kaydını tutup, açılışta silebilir.
- Birden çok sabit sürücüyü destekler.
- FAT, FAT32, NTFS desteği mevcuttur.
- Güvenli bir şifre koruması mevcuttur.
- Tüm bu işlemleri gerçekleştirirken sadece 2Mb alan kullanır.

Önemli Not:Önemli çalışmalar yapıp dosyalarınızı kaydedeceğiniz zaman veya yeni bir oyun ve program kuracağınız zaman deepfreeze programını kapatmayı unutmayın.

Deep Freeze Ayarları Ve sistemden Kaldırılması :

Programın kullanımı değil ancak özellikle ayarlar menüsüne erişimi ve sistemden kaldırılması konusunda bazı zorluklar var. Gelin programı nasıl ayarlayabileceğimiz ve sistemden kaldırabileceğimize bir bakalım.

1. Ayarlar Menüsüne Erişim :

Programı ilk açtığımız zaman saat simgesinde bir simge ile karşılaşacaksınız. Ancak diğer programların aksine bu simgeye tıkladığınızda bir menü görüntülenmeyecek. Paniklemeyin. Bu özellik programın doğasında var. Program menüsüne erişebilmek için SHIFT tuşuna basılı tutarak saat simgesine çift tıklamak ya da aynı anda CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuşlarına basmanız yeterlidir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza sağ taraftaki program resmi gibi bir menü çıkacaktır. Bu kısımda ayarlara erişebilmek için şifremizi yazmamız gerekiyor. Bu şifreyi eğer bir tane atamadıysanız boş bırakarak Enter tuşuna basıp geçebilirsiniz, ancak eğer şifre atadıysanız bu şifreyi yazmanız gerekiyor. Daha sonraki pencerede karşımıza gelecek ayarlara isterseniz programı aktif/pasif etmek kısmından bakalım.

2. Programı Aktif/Pasif Etmek :

Yukarıdaki işlemi gerçekleştirip menüyü açtıktan sonra burada karşımıza sağ taraftaki program resmindeki gibi 3 seçenek gelecektir. Bu seçenekler ve seçildiğinde yaptıkları işlere bakacak olursak:

Boot Frozen : Bu seçeneği seçerseniz program bir sonraki Windows açılışında otomatik olarak aktif olacaktır.

Boot Thawed (1 Restarts): Bu seçeneği seçerseniz yandaki kutu da aktif olacaktır. Buradan programın ne kadar kez pasif olacağını ayarlayabilirsiniz.

Boot Thawed : Bu seçeneği seçerseniz program bir sonraki açılışta kapatılacaktır. Böylece alt tarafta anlatacağımız programın kaldırılması işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Yukarıdaki ayarlardan Boot Thawed seçeneğini seçip bilgisayarımızı baştan başlattıktan sonra, sitemizdeki Programı InnDir tuşuna basıp innDirdiğiniz Programın kurulum dosyasını çalıştırın. Eğer yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdiyseniz Uninstall seçeneği aktif duruma geçecektir. Uninstall yapıp bilgisayarınızı baştan başlatın. Program sistemden kaldırılmış olacaktır.

Not : Programın çalışması oldukça zahmetsiz olduğu kadar güvenlik açısından da kaldırılması bir o kadar zordur. Ancak bu kadar zor bir kaldırılma işleminin olduğunu bilmemiz programın gerçekten de işini ehliyle yaptığını kanıtlar nitelikte. Yine de programı kaldırmakta güçlük çekmemek için en başta anlattığımız program şifresini mümkünse seçmemeniz ya da kolay hatırlayabildiğiniz bir şifre ile değiştirmenizi şiddetle öneririz.

http://rapidshare.com/files/10943827/Faronics_DeepFreeze_Standard_v.rar.html

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için sağol kardeşim.

Yalnız, DeepFreeze olayı çok güzel ama yüksek boyutlu kopyalama ve 2-3 CD'lik program kurulum sonrası sistem yeniden başlatmada HDD'deki tüm dosyalar bozulup veri kayıplarına da yol açabiliyor.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Bu programı uzun bir zamandan beri kullanıyorum. Gerçekten güzel bir program.
Ancak bu programı kurduktan sonra eğer şifreyi unuttuysanız kaldırmak zor. Ben hala kaldırılmasını anlamış değilim. ...

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Bu programı uzun bir zamandan beri kullanıyorum. Gerçekten güzel bir program.
Ancak bu programı kurduktan sonra eğer şifreyi unuttuysanız kaldırmak zor. Ben hala kaldırılmasını anlamış değilim. ...

deep freeze nin pc den tamamen kaldırılması veya şifresinin değiştirilmesi konusunda sanırım formattan başka çare yok. başka bir çözümü bilen varsa yardımlarını rica ediyorum selametle

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
deep freeze nin pc den tamamen kaldırılması veya şifresinin değiştirilmesi konusunda sanırım formattan başka çare yok. başka bir çözümü bilen varsa yardımlarını rica ediyorum selametle

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü kardeşim.

Kullandığın DeepFreeze versiyonuna uygun şifreyi pasif hale getiren Registry Key'i bul. Bunu kullanırsan Uninstal etme şansın olur.

Allah'a emanet olun.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü kardeşim.

Kullandığın DeepFreeze versiyonuna uygun şifreyi pasif hale getiren Registry Key'i bul. Bunu kullanırsan Uninstal etme şansın olur.

Allah'a emanet olun.

a.s. kardeşim
Registry Key'i nereden ve nasıl bulabilirim bilemiyorum. son versiyonu kullanıyorum. ama şifreyi hatırlamıyorum.
üzgünüm...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varmı acaba. Yardım için şimdiden teşekkür ederim selametle

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Kardeşim ben de vardı fakat bulamadım silinmiş herhalde, Internetten araştırayım bulursam buraya Link'ini veririm.
Bir de hangi versiyon onuda bildirirseniz iyi olur. Selam ve baki dua ile kalın

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

deepfreezeunfeezemu9.jpg

Dosyayı buraya yükledim. Bu Link'ten indirebilirsiniz.
RapidShare: 1-Click Webhosting
Şifresi : delete (Ayrıca ben de yok ama yine de virüs taramasından geçirin)

Programı kullanırken dikkatli olun, Hata alırsanız Bilgisayarı açamayabilirsinizde, ve tek çareniz Format olur. Yani sorumluluk size ait. Ben sadece programı veriyorum. Kolay gelsin.

DeepFreeze Default Kombine Tuşları :
Bunu DeepFreezeyi kurarken seçiyorsunuz
Default olan; CTRL+SHİFT+X ya da S ‘dir.

Program kısa ve basit bir işlem ile Deep Freeze programını şifre girmeden pasif hale getiriyor. Bir de pasif hale geldikten sonra kaldırmayı deneyin. Tabi hagi DeepFreeze Setup exe'den kurduysanız onunla kaldırmaya çalışın. Ancak bunu yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın

Programın kısaca kullanımı şöyle :

Eğer programı yükleyeceğiniz bilgisayarda Deep Freeze programı varsa Log:kısmında resimde olduğu gibi Deep Freeze Detected yazacaktır.

Boot Frozen: harddiskin dondurulmuş hali bu durumda hiç bir yeni ekleme (program, yazı … )yapamazsınız restart yapınca her şey eskiye döner.

Boot thawed on next ?-Restarts Bilgisayar ? kadar restart yaptıktan sonra bir şey yüklenmeye müsait olsun.yani harddisk tekrar açılsın.

Boot Thawed-Harddisk ilk restarttan sonra açılsın.

Load Status-Ayarları yükle

Save Status-Ayarları kaydet

İstediğiniz ayarı seçtikten sonra Save Status a tıklayın ve ardından Exit'e basarak bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT:
Program sadece Win 9x/2K/XP işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Yalnız programın tek eksiği her sürümde kullanılamaması

Programın kullanılabileceği versiyonlar ise şöyle:

Windows 9X:
3.32.000.0534, 5.10.051.1089, 5.20.250.1125, 5.30.150.1181, 5.40.051.1248, 5.50.051.1288, 5.50.051.1299, 5.50.051.1302, 5.50.150.1302, 5.60.051.1347, 5.60.150.1347, 5.70.051.1372, 5.70.250.1372,
5.70.051.1378,
5.70.250.1378

Windows 2K/XP:

4.20.020.0598, 4.20.021.0613, 4.20.120.0604, 4.20.121.0613, 5.10.021.1089, 5.20.220.1125, 5.30.120.1181, 5.40.021.1248, 5.50.021.1288, 5.50.021.1299,
5.50.021.1302
5.50.120.1302
5.60.021.1347
5.60.120.1347
5.70.021.1372, 5.70.220.1372,
5.70.021.1378
5.70.220.1378

Selam ve baki dua ile kalın

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a.
Sayın Delete kardeş maalesef dediğiniz gibi de denedim ama deep freeze bir türlü devre dışı olmuyor. deep unfreezer de kuruldu gibi görünsede kurulmuyor.
Kısaca format atmak istemiyorum ama deep freezeyide bir türlü devre dışı bırakamıyorum.
Yardımcı olabilecek kardeşleri bekliyorum :)
selametle inşallah
s.a.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Kullandığım iletim sistemi vista bundanda kaynaklanıyor olabilirmi acaba!

Olabilir kardeşim, benim bilgisayarda 2 Xp 1 Vista kurulu ve yedekleri var. Sorun oldumu yedek atıp son kurulum haliyle kullanıyorum.
En iyisi format uğraşmayın, temiz bir şekilde kurun ve yedeğinizi alıp öyle kullanın.

Selam ve baki dua ile kalın

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
a.s.
Eyvallah Delete kardeş, zahmetinize göre teşekkür ederim.
Ancak biraz daha araştırmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı selametle
s.a.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim

Dosya ve programlarınızın yedeğini aldıktan sonra formatı atın kurtulun. Ya da tüm şifrelerinizi deniyerek bulmaya çalışacaksınız. Selametle :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt