Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

....Dedim....Dedin.... (1 Kullanıcı)

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ
Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
ALLAH’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ
(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
ALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
ALLAH’tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ
Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden “İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var” dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
“ALLAH kuluna yetmez mi?” (Zümer-36) dedin.
Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43

Kendi kendime dedim: ALLAH’ım seni çok seviyorum.
ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum..

ALINTI

nur_gül84

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir yazı yazmışsın kardeşim Allah razı olsun senden Allah hepimize tövbe etmeyi ve tövbesi kabul edilenlerden olmayı nasip etsin.Ellerine ve yüreğine sağlık.Hayırlı günler... A.E.O

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun arkadaşım emeğinize sağlık ta bişey hatırlatmak istedim...bu forum daha önce açılmış...bende açcaktım ama bi kontrol edeyim dedim varmı diye varmış KURANI KERİM MEALİ bölümünde...o yüzden açmadım.yanlış anlamayın...hakkınızı helel edin...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
ALLAH razı olsun arkadaşım emeğinize sağlık ta bişey hatırlatmak istedim...bu forum daha önce açılmış...bende açcaktım ama bi kontrol edeyim dedim varmı diye varmış KURANI KERİM MEALİ bölümünde...o yüzden açmadım.yanlış anlamayın...hakkınızı helel edin...

Ecmain olsun kardeşim ...yok önemli
değil ben fark etmemişim demek ki...siz hakkınızı
helal edin lütfen....

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Çok güzel bir yazı yazmışsın kardeşim Allah razı olsun senden Allah hepimize tövbe etmeyi ve tövbesi kabul edilenlerden olmayı nasip etsin.Ellerine ve yüreğine sağlık.Hayırlı günler... A.E.O

ben de çok beğenerek
okudum bu yazıyı...yazan kardeşimizden rabbim razı olsun...
duanıza da amin diyorum kardeşim... Allaha emanet olun...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ
Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
ALLAH’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ
(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
ALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
ALLAH’tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43

Kendi kendime dedim: ALLAH’ım seni çok seviyorum.
ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum.ALLAH’ım seni çok seviyorum..

ALINTI

_______selamün aleyküm meltem kardeşim ilk okudugumda çok etkilenmiştim ve yine etkilendim hatta slaytıın yapmıştım...rabbim bize ragmen bize karşı ok adar şevkatli okadar merhametli ....kuran-ı kerim mukaddes kitabımız ... bizleri bu dünyadada ahirettede huzura mutluluga nura kavuşturacak tek anahtar klavuz yol gösterici ... bunun farkına varamayıpta gaflet içinde olanlara rabbim hidayet nasip etsin bizlerede kuranı hakkıyla yaşamayı_ yaşatmayı (amin )
emeginize saglık kardeşim
emanetim rahmana _______
selam ve dua ile

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
_______selamün aleyküm meltem kardeşim ilk okudugumda çok etkilenmiştim ve yine etkilendim hatta slaytıın yapmıştım...rabbim bize ragmen bize karşı ok adar şevkatli okadar merhametli ....kuran-ı kerim mukaddes kitabımız ... bizleri bu dünyadada ahirettede huzura mutluluga nura kavuşturacak tek anahtar klavuz yol gösterici ... bunun farkına varamayıpta gaflet içinde olanlara rabbim hidayet nasip etsin bizlerede kuranı hakkıyla yaşamayı_ yaşatmayı (amin )
emeginize saglık kardeşim
emanetim rahmana _______
selam ve dua ile

Vealeykümselam..Aminenur kardeşim..ben bugüzel yazıyı yeni okudum
senin de söylediğin gibi
çok etkileyici...Affı bol ,merhameti ,hidayeti bol rabbime
binlerce kere şükürler olsun ki
bizlere rahmet kapısını sonuna kadar açmış..
ne duruyorsunuz diyor..farklılığımızın farkına varma temennisiyle
güzel kardeşim ... dualarınıza da amin amin diyorum...Allaha emanet ol...

mansur27

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür inananlardanız ve ümit edenlerdeniz

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzelsin ALLAH’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
s.a kardeşim bu sözler karşısında nedenir yada denmelidir bilmiyorum.Bugün cevat akşitin sohbetinde dinledim.allah indinde önemli olan samimiyet edep ve güzel ahlakmış.sanırım beyazıtı bestami hzlerini tam hatırlamıyorum ama hocası olsa gerek onu bir demircinin yanına göndermiş.oda gitmiş demircinin yanına konuşmaya başlamışlar demirci durumunu anlatmış.fakirmiş kendi unuyla kavrulan biriymiş hani alim de değilmiş sadece islamın gerekli şartlarını yerine getiriyormuş.Sonra konuşmaya devam etmişler... ben demiri döverken hep içimden insanlar için dua ederim.:Allahım cehennemde benim bedenimi büyüt o insanlar yerine beni yak.onların günahlarını affet dermiş...

Burdada fedakarlık,insanları sevme özelliği önümüze çıkıyor.demekki bi insan ahlak edep sayesinde alimlerdende üstün olabiliyor.Mevlam şefaatine nail eylesin beyazıtı bestami hzlerinin.selametle kardeşim

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allah CC.'dan İsteyelim...

Allah CC.'dan İsteyelim...

Elinize, emeğinize sağlık...
Allah CC. Razı Olsun...

Çünkü:
VERMEK İstemeseydi...İSTEMEK Vermezdi...
:evet
Selam ve DUA ile...:H:H

elmedja

Kayıtlı Kullanıcı
S.A ALLAH YAZAN VE YAZDIRANDAN RAZI OLSUN...
NE GUZEL DEDIM ODA NE GUZEL DEDI...

COOK SAGOLUN COK GUZEL DI...
ALLAH A EMANET OLUNUZ..SELAM VE DUA İLE

:Eyyub:

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamün Aleyküm çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun.Ellerinize sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt