Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DAVETLİSİNİZ ... (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Ülkemizin Seçkin Hafızlarından Kur'an Ziyafeti Programları

1 - Haftanın her Pazar günü ÜSKÜDAR MİHRİMAH SULTAN CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

2 - Her ay'ın ilk Pazar günü ÜMRANİYE MEDİNE CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

3 - Her ay'ın ikinci Pazar günü EYÜP SULTAN CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

4 - Her ay'ın üçüncü Pazar günü FATİH CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

5 - Her ay'ın dördüncü Pazar günü SULTANAHMET CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

6 - Her Pazar sabahı ŞEHZADE BAŞI CAMİİ ( Sabah Namazını Müteakip )

selamünaleyküm kardeşlerim,

bugün Sultan Ahmet Camisindeydim çok büyük haz aldım sizleri de yukarıda programlarını yazdığım Kur'an ziyafetine davet ediyorum.

selamünaleyküm

eng-yas

Yasaklı Kullanıcı
RE: DAVETLİSİNİZ ...

İNŞALLAH DİNLEMEK BİZLERDE NASİP OLUR BİLGİ VERDİĞİNİZ İÇİN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUNB)B)B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.pekı sehzade bası camıı ıstanbulun neresınde?
selam ve dua ıle....

vetsi

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm misselamB)

vetsi

Kayıtlı Kullanıcı

aleykümmisselamB)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ŞEHZADE KÜLLİYESİ

Eminönü İlçesi'nde, Şehzadebaşı semtindedir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından, kendisinden sonra padişah olmasını istediği, fakat genç yaşta ölen Şehzade Mehmed adına 1543-1548 arasında inşa ettirilmiştir. Külliye Mimar Sinan'ın eseridir. Aynı zamanda Mimar Sinan'ın yaptığı ilk selatin külliyesidir.

Şehzade Külliyesi bir cami, medrese, tabhane, mektep, imaret ve türbelerden oluşmaktadır. Cami külliyenin merkezinde yer almaktadır. Bir dış avluyla çevrilmiş bulunan caminin ayrıca bir de iç avlusu vardır. İç avlunun ortasında kubbeli bir şadırvan bulunmaktadır. Iç avlu duvarlarının camiyle bitiştiği yerde ise caminin minareleri yer almaktadır. Şehzade Camii'nin iki şerefeli iki minaresi, özellikle dış yüzey bezemeleriyle biriciktir, İstanbul'da bu tarzda bezenmiş başka bir minare yoktur.Caminin büyük kubbesinin çapı 19 m. yüksekliği ise 37 m.'dir ve dört yanm kubbe ile desteklenir. Bu büyük kubbe dört fil ayağı üzerine oturur. Cami içinde ise en göze çarpan şeyler, çok üstün sanat eserleri olan minber, mihrap ve müezzin mahfilidir.

Külliyede, haziresinde beş tane, dış avlu duvarlannda ve dörtgen biçiminde bir tane olmak üzere toplam altı türbe vardır. Bunlardan özellikle Şehzade Mehmed Türbesi İstanbul'un en güzel mezar yapılanndandır. Medrese, sııbyan mektebi, imaret ve tabhanesi, kuzey yönünde ve avluya duvar teşkil edecek biçimde yerleştirilmişlerdir.

sehzade1ip3.jpg

sehzadebasikaryw5.jpg

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

evindar yazdı:
Ülkemizin Seçkin Hafızlarından Kur'an Ziyafeti Programları

1 - Haftanın her Pazar günü ÜSKÜDAR MİHRİMAH SULTAN CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

2 - Her ay'ın ilk Pazar günü ÜMRANİYE MEDİNE CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

3 - Her ay'ın ikinci Pazar günü EYÜP SULTAN CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

4 - Her ay'ın üçüncü Pazar günü FATİH CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

5 - Her ay'ın dördüncü Pazar günü SULTANAHMET CAMİİ (Öğle Namazına Müteakip )

6 - Her Pazar sabahı ŞEHZADE BAŞI CAMİİ ( Sabah Namazını Müteakip )

bugün Sultan Ahmet Camisindeydim çok büyük haz aldım sizleri de yukarıda programlarını yazdığım Kur'an ziyafetine davet ediyorum.

selamünaleyküm

S.A.AŞKOLSUN.EEE BİZ İSTANBUL DA OLMAYANLAR NAPICAK?KISKANDIM BEN.VE KAHROLDUM.:(:(:(:(:(:(:(

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN.B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~ADALETIMAHZA kardeşim,

bir hafta sonu misafirimiz olun başımızın üzerinizde yeriniz var yeter ki sizler gelin.

selamünaleyküm

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

evindar yazdı:
selamünaleyküm ~ADALETIMAHZA kardeşim,

bir hafta sonu misafirimiz olun başımızın üzerinizde yeriniz var yeter ki sizler gelin.

selamünaleyküm

YAŞASIN KENDİMİ DAVET ETTİRDİM.İNŞAALLAH YA,YAZIN BİR İSTANBUL ÇIKARMASI YAPMAK İSTİYORUM OĞLUM VE FAKÜLTEDEN BİR ARKADAŞIM VE ONUN DA ÇOCUKLARIYLA.İSTANBUL DA BAŞTA EYÜP SULTAN OLMAK ÜZERE BÜTÜN KUTSAL MEKANLARIMIZA GİTMEYİ İSTİYORUZ.O ZAMAN HABER VERİRİM İNŞAALLAH İSTANBULLU OLAN KARDEŞLERİMLE ORADA BULUŞURUZ.NE KADAR GÜZEL OLUR.İNŞAALLAH.İLK SANA UĞRARIZ ONA GÖRE KİMSE ALINMASIN.BİZLERE DE DUA ET KARDEŞİM KATILDIĞIN BU MÜBAREK OKUMALARDA.A.E.O.

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM...AVUKAT ABLAMIN DEDİĞİ GİBİ BİZ İSTANBULDA DEĞİLİZ...BİZ NE YAPACAĞIZ...BENDE ÇOK KISKANDIM ŞİMDİ...BİZDE BU GÜZELLİKLERDEN FAYDALANMAK NASİPLENMEK İSTİYORUZ...:(:(..ÇOK ÜZÜLDÜM YA...CANIM KARDEŞİM ALLAH (CC) SENDEN RAZI OLSUN...EN AZINDAN İSTANBULDA OLANLAR GİTSİNLER VEDE BİZİM İÇİNDE O MUHTEŞEM HAVAYI SOLUSUNLAR...SELAM VE DU İLE...

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~ADALETIMAHZA ve ~ireme kardeşim,

Sizler yeter ki gelin güzel kardeşlerim istediğiniz her yere götürürüz inşaALLAH.Ayrıca hepiniz için dua ettim ve etmeye devam ediyorum Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.

selamünaleyküm

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm ablacım..

Haftaya Pazar İnşallah katılalım bizde. keşke haber verseydiniz :( bu hafta birlikte giderdik :( neyse haftaya gideriz Allah'ın izniyle..

ayse karatas

Kayıtlı Kullanıcı

DAVETİN İÇİN SAĞOL KARDEŞ.KEŞKE İSTANBULDA OLSAMDA HİÇ DEĞİLSE BİR DEFA O KUTSAL MEKANA GİDİP BİR DEFADA OLSA FARZ NAMAZIMIN BİRİNİ ORA DA KILABİLSEM.BİZİM YERİMİZE SİZ GİDİN BARİ SİZİ TEMSİLCİMİZ SEÇİYORUZ A.E.O. S.A

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Allah kabul etsin Duaya devam inşAllah bizleride unutmayın neresi olursa olsun önemli değil yeterki dinleyelim tabiki tarihi mekanın havası bir başkadır ama sadece tarihi mekan olarak değerlendirmeyelim olanla yetinelim. Kuran-ı'mızı dinleyelim dinletelim eminim ki bu tür faliyetler diğer şehirlemizde de aktiftir eğer ki değilsede müftüğününüzden istekte bulunma imkanına oldukça sahipsiniz selam ve dua ile dularda unutulmamak dileği ile.

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm ~ADALETIMAHZA ve ~ireme kardeşim,

Sizler yeter ki gelin güzel kardeşlerim istediğiniz her yere götürürüz inşaALLAH.Ayrıca hepiniz için dua ettim ve etmeye devam ediyorum Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.

selamünaleyküm

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM...RABBİM NASİP EDERSE GELİRİZ İNŞAALLAH... O KADAR ÇOK İSTİYORUMKİ İSTANBULU GÖRMEK VE O MÜBAREK MEKANLARDA BULUNUP O ATMOSFERİ YAŞAMAK...DUALARIN İÇİN ALLAH (CC) SENDEN EBEDEN RAZI OLSUN...SENDE DUALARIMIZDASIN KARDEŞM...ALLAH 'A EMANET OL KARDEŞİM...DUALARDA BULUŞUYORUZ...RABBİM YÜZYÜZEDE BULUŞTURMAYI NASİP ETSİN...B)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ABLA CİĞERİM CIZZZ ETTİ BE..BİRKAÇ AY ÖNCE SİZLERİ TANISAYDIM VE TAYİN ALMASAYDIM MUTLAKA KATILIRDIM...AMA ŞİMDİ İSTANBUL VE O GÜZEL MEKANLAR SADECE HAYAL...FIRSATI OLANLAR GİTSİN,BU BEREKTLİ ORTAMDAN İSTİFADE ETSİN...BENİM GİBİ PİŞMANLIK YAŞAMASIN DERİM...

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a evindar abla,
bu acizane kardeşinizide aranıza kabul ederseniz, bir pazar günü sizlerle birlikde olmakdan kıvanç duyarım.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

bu programlar herkese açık imkanı olan , vakti olan , yolu İstanbul'dan geçen bütün kardeşlerimizi bekliyoruz inşaALLAH.

selamünaleyküm

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
rabbim sizden razı olsun.
rabbim yar ve yardımcınız olsun her zaman.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt