Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DAVETİM VAR.KATILAN YOK MU? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
S.A ARKADAŞLAR...BEN BU YAZIYLA DAHA YENİ BİLGİLENDİM...BÖYLE BİR KONUDA BİRİLERİNİN ANISINA SAYGI DUYUP YAŞATMAK BANA VE BİZLERE YAKIŞMAZ.KİM BİZLERE SAYGI DUYUPTA HANGİ GERÇEĞİMİZİN ANISINI YAŞATIYORLAR YAŞATMAMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR....İNANIYORUM Kİ SİZLERDE ZATEN BU KONUYA VAKIF OLABİLİRSİNİZ VE BÖYLEDE DÜŞÜNÜYORSUNUZDUR..VE HATTA BU SEBEPTEN DOLAYI BİR ÇOK KİŞİDE YADA FARKLI BİR SEBEPTEN DOLAYIDA OLABİLİR.''ALO''KELİMESİ YERİNE ''EFENDİM..BUYRUN..VS.KELİMELER KULLANIYOR OLABİLİR....O YÜZDEN BEN ''ALO''DEMİYORUM.SİZLERİDE BUNA DAVET EDİYORUM...DAVETİME KATILANLARA SELAM VE DUA İLE.ALLLAH CC EMANET OLUN......
Niye ALO Deriz?

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur.
Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.
Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu.
Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu.
Bu kısa ad "Alo" idi.
Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.

Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu.
Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: DAVETİM VAR.KATILAN YOK MU?

s.a. kardeşim,
Gerçekten çok ilginç, daha önce hiç duymamıştım. Uyarın için teşekkür ederim. Zaten az kullandığım bir kelime idi hiç kullanmam artık .
k.s.e.o

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

s.a çok değişik bi konuya değinmişsin. uyarın için teşekkürler. a.e.o

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

:eek: s.a kardeşim bende daha önce bunu hiç duymamıştım
uyarın için ALLAH razı olsun bundan sonra dikkat ediyoruz a.e.o

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

TABİ Kİ DEMEYİZ ZATEN HER ZAMAN DEMİYORUZ AMA BAZENDE DİYORUZ TABİ BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLUCAZ İNŞALLAH SELAMUN ALEYKÜM.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Evet doğrudur kardeşim bunu biliyordum Aloyu kullanmadığım gibi sizde vurgulayınca aklıma şu geldi... ismi kanatlerinde ölümsüzleştirdiler. Bunuda eminim ki asırlara çağlara taşıya bildiler başardılar yani, Rabbim ne verirse hayırlısını versin inşAllah

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

S.A BEN DE ÇOK KULLANMAM ANLAMSIZ GELİR O KELİME BUNDAN SONRADA SİZİN YAZINIZI OKUY
UNCA H

S.A BANADA ANLAMSIZ GELİRDİ O KELİME YAZINIZI OKUYUNCA HİÇDE SÖYLEMEMK GEREKB)B)B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ABİCİM SELAM VE DUA İEL ALLAH CC EMANET OLUN..ALLAH CC RAZI OLSUN..........

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
Gerçekten çok ilginç, daha önce hiç duymamıştım. Uyarın için teşekkür ederim. Zaten az kullandığım bir kelime idi hiç kullanmam artık .
k.s.e.o

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE.ALLAH CC EMANET OLUN.

dynaxon yazdı:
s.a çok değişik bi konuya değinmişsin. uyarın için teşekkürler. a.e.o

Kaan Erdem

Yönetici

umeyye yazdı:
:eek: s.a kardeşim bende daha önce bunu hiç duymamıştım
uyarın için ALLAH razı olsun bundan sonra dikkat ediyoruz a.e.o

Kaan Erdem

Yönetici

goNuL_ yazdı:
TABİ Kİ DEMEYİZ ZATEN HER ZAMAN DEMİYORUZ AMA BAZENDE DİYORUZ TABİ BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLUCAZ İNŞALLAH SELAMUN ALEYKÜM.

Kaan Erdem

Yönetici

aska mecnun yazdı:
Evet doğrudur kardeşim bunu biliyordum Aloyu kullanmadığım gibi sizde vurgulayınca aklıma şu geldi... ismi kanatlerinde ölümsüzleştirdiler. Bunuda eminim ki asırlara çağlara taşıya bildiler başardılar yani, Rabbim ne verirse hayırlısını versin inşAllah

Kaan Erdem

Yönetici

mus_the46 yazdı:
S.A BEN DE ÇOK KULLANMAM ANLAMSIZ GELİR O KELİME BUNDAN SONRADA SİZİN YAZINIZI OKUY
UNCA H

S.A BANADA ANLAMSIZ GELİRDİ O KELİME YAZINIZI OKUYUNCA HİÇDE SÖYLEMEMK GEREKB)B)B)B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

:eek: ilginç.. Kullanmamaya dikkat ederim. Emeğinize sağlık.A.e.oB)

Kaan Erdem

Yönetici

Birnur yazdı:
:eek: ilginç.. Kullanmamaya dikkat ederim. Emeğinize sağlık.A.e.oB)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

SAG OLUN TESEKKÜRLER ILK KEZ OKUYORUM BUNU
BUNDAN SONRA EFENDIM ALLAH RAZI OLSUN KARDESIMB)

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KAAN KARDEŞİM TABİKİ KATILIYORUM.İLK YAZMAK İSTERDİM :) AMA ANCAK GEÇEBİLDİM BİLGİSAYARIN BAŞINA.NEYE KARAR KILDIK ŞİMDİ NE DİYCEZ? BUGÜN DİKKAT ETMEYE ÇALIŞTIM AMA KAÇTI YİNE AĞZIMDAN .BUYRUN MU DİYELİM ?

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

çok ilginç ilkkez duydum.paylaştığınız için teşekkürler.dua ile.

siyah_inci87

Kayıtlı Kullanıcı

çok ilginç.hiç düşünmemiştim doğrusu bu kelime nerden geliyo diye.B)B) elimden geldiğince dikkat ederim dememeye.selametle kardeşimB)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt