Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

davete teşrif edelim,namaz kılalım! (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Davetler çeşit çeşittir. Bir kimseye "gel" denildiğinde, çağıran sevmediği biri ise durum farklı, dostu ise daha farklı, annesi ise çok daha farklı, hele sevdiği biri ise bambaşkadır.

Öyleyse Allah'ın davetine icabet, çok farklı bir gönül coşkusu içinde ve teslîmiyet neşvesi hâlinde olmalıdır. Bilhassa günde beş defa yerleri ve gökleri dolduran (Haydi namaza!) davetine karşı gönlümüzdeki şevk ve heyecanımızın nasıl olduğunu Hakk'a bağlılık ve muhabbet terazisinde dâima mîzân etmeliyiz. Hazret-i Mevlânâ ne güzel buyurur: "Aklını başına al!.. Madem ki Cenâb-ı Hak seni taleb ediyor, bu isteğe karşı sen başını bile ayak yap da koş!.."

"Zirâ O'nun gel demesi, insana yücelikler verir. Manevî coşkunluk verir, sonsuz ihsanlar bağışlar, ebedî yaygılar yayar, yüce sofralar kurar."

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
namaz1.jpg

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
bak işte Allah rasulu (sav) yer yuzu bana mescid diyor..bugunki tagutlarise bunu yasak ediyor...mesela burda açık alanda namaz kılnırsa, 15 gün hapis cezası var...Allah ın laneti kafirlerin üzerine olsun...

şunu unutmayıalım Allah rasulu (sav) müminlere karşı şevkatli kafire karşı pek şiddetliydi...

Allah namazı güzelce kılanlardan etsin..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bak işte Allah rasulu (sav) yer yuzu bana mescid diyor..bugunki tagutlarise bunu yasak ediyor...mesela burda açık alanda namaz kılnırsa, 15 gün hapis cezası var...Allah ın laneti kafirlerin üzerine olsun...

şunu unutmayıalım Allah rasulu (sav) müminlere karşı şevkatli kafire karşı pek şiddetliydi...

Allah namazı güzelce kılanlardan etsin..
böyle bi yasak olduğundan haberim yoktu.bu ne sapıklık cahillik böyle.
açık alanda içki içene,zina yapana bile bir ceza yokken ,Alllah rızası için namaz kılana mı caza var.inanamıyorum.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,
Rabbim namazını hakkıyla eda edenlerden eylesin bizleri inşallah.
Allaha emanet olunuz.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
böyle bi yasak olduğundan haberim yoktu.bu ne sapıklık cahillik böyle.
açık alanda içki içene,zina yapana bile bir ceza yokken ,Alllah rızası için namaz kılana mı caza var.inanamıyorum.

Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. (bakara 120)

Allah dan daha dogru sözlü kim vardır?...yahudi ve hristiyan geçiyor ama uşakları da buraya dahil tabi ...kişi kendine müsluman demekle müsluman olmaz diyorum ve susuyorum..

ılgın_gümüş

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben sabah namazına kalkamıyorum şeytana malup oluyorum ne yapayım bana yardımcı olun beni çok rahatsız ediyor ama yinede mağlup oluyorum hayır dualarınızı da eksik etmeyin ne olur

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben sabah namazına kalkamıyorum şeytana malup oluyorum ne yapayım bana yardımcı olun beni çok rahatsız ediyor ama yinede mağlup oluyorum hayır dualarınızı da eksik etmeyin ne olur
selamün aleyküm kardeşim.
eğer gece yatmadan önce ''Allah'ım ne olur sabah namazıma kalkayım.eğer kalkamaz isem mesuliyetimi meleklere bırakıyorum'' derseniz o gün mutlaka kalkarsınız ,kendiliğinizden de olsa uyanırsınız.ama kalkıp kalkmama iradesi yine size ait kardeşim.kimse siz istemedikten sonra,size zorla namaz kıldıramaz.bu sizin içinizden gelmeli.Allah a korkunuzdan,Allah a sevginizden kılmalısınız namazınızı.
sabah namazınızı kılmazsanız ne gibi cezalar alacğınızı düşünün.düşünsenize biri sabah bi adam öldürmüş ve o kirli vücuduyla gelmiş rahat rahat kahvaltı yapıyor.bu adamın sabah namazını kılmayan kişiden hiç bir farkı yoktur.Allah size hidayet etsin kardeşim.inşallah en kısa zamanda sabah namazlarınızı da kılmaya başlarsınız...
sonsuz dua ve selamla Allah a emnet olunuz.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz esnasında mekruh sayılan birtakım hareketler vardır ki; bunlar her ne kadar namazı bozmasa da, namazın ruhu hükmünde olan masnevi haz ve zevkine gölge düşürür. Bunun için dikkat edilmesinde fayda vardır.

Genel kaide; namazdaki huşua zarar veren, yani namaza duran insanın dikkatini dağıtan, kendisini bütünüyle namaza vermesine engel olan şeyler mekruh sınıfına girer. Namaza durulduğunda insanın karşısına gelen ayna ve vitrin gibi şeyler ve birtakım manzaralar dikkatimizi dağıtıp, bizi kendisiyle meşgul ediyorsa, namazdaki huşua zarar veriyorsa şüphesiz bu hal de mekruh sınıfına girer.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Secdede ayaklar yukarı kalkarsa namaz bozulur mu?

Cenab-ı Hak Maun Sûresi’nde şöyle buyurmaktadır:
"Eyvahlar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarında yanlışlar yapmakta, düzeltmeye de gayret göstermemekteler..."
Evet, namazı yanlış kılma alışkanlığında ısrar edenlere eyvahlar olsun!.. ikazı vardır.
İşte böyle bir ikaza müstahak olmamak için ayakların kaldırılmaması gereken secdeyi Efendimiz (sas) bizzat anlatmış, doğru yapılan secdeyi şöyle tarif buyurmuştur:
- Ben yedi aza üzerine secde etmekle emrolundum. Bu yedi aza, eller, dizler, ayaklar ve bir de alın!..
Yani baş secde için yere konulunca, bu yedi aza da birlikte secdeye iştirak edecektir ki, farz olan secde kemaliyle gerçekleşmiş olsun...
Demek ki alın zeminde secdede iken, eller de, dizler de, ayak parmaklarının uçları da zeminde secde halinde olacaklar ve yukarı kaldırılmayacaklardır.
Şayet alın secdede iken, ayak parmaklarının uçları hemen zeminden yukarı kalkmış halde boşlukta ise secde tamam olmamaktadır. Bu namazın sahih olduğunu söylemek de mümkün değildir.
En azından, birden fazla (sübhane rabbiyel ala) denecek kadar ayak parmaklarının uçları, alın secdede iken zeminde dikili durması gerekmektedir ki, yapılan secde tamam sayılsın.
Eğer ayak parmaklarının uçları değil de ayağın sırtı zemine yayılırsa secde yine sahih olmaz. Çünkü secde ancak parmak uçlarının dikili durması halinde secde sayılır. Ayağın sırtının yerde olmasıyla secde tazimi oluşmuş olmaz.
Sonuç olarak diyebiliriz ki: Alın secdede iken ayak uçları da aynı şekilde zeminde dikili halde secdede olmalı, bu halde iken secde tesbihleri üç defa okunmalıdır ki secde kemaliyle gerçekleşmiş olsun...
Secde tesbihini birden fazla söyledikten sonra ayaklar yukarı kaldırılmışsa bu secdenin yine sahih olacağını söyleyenler de vardır.
Secdede dikkat edilecek diğer bir konu da alnın secde yerine temasını önleyen baş giysileri.
Başa konulan takke, terlik, sarık gibi örtüler bazen alnın üzerine kadar iniyor, alnın secdede yere temasını önlüyor. Böylece zeminle alın arasında bir perde oluşturuyor.
Bu durumda alın (hakiki) olarak değil de (hükmen) zemine temas etmiş sayılıyor, secde kerahetten kurtulamıyor...
Öyle ise baştaki örtü, secdede alnın zemine temasını önlememeli, alın hep açık olarak zemine temas etmelidir. Çünkü alnın zemine teması farz, burnun teması vaciptir.
Yeri gelmişken secdedeki tesbih sayılarına da bir işarette bulunayım.
İmam olan zat, rüku ve secde tesbihlerinde üçü geçmemeli, cemaatin zorlanmasına sebep olmamalıdır.
Ancak tek başına kılanlar bu tesbih dualarını üç, beş, yedi kere de söyleyebilirler.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

namazdayken konuşulanları duymazdı....

Bireye kendi davranış ve dürtülerini kontrol etme imkânı veren namaz, kul ile Allah arasında bir bağ ve buluşmadır. Namaz kalbin kuvvet aldığı, ruhun Allah'a bağlılığını hissettiği, nefsin dünya hayatının değerlerinden daha üstün değerler bulduğu bir rabıtadır. İslâm inanışında namaz, bir itaat davranışıdır. İtaat ve ibadetin amacı ise sevaptan ziyade Allah'ın sevgi ve yakınlığını kazanmaktır. Bu bağlamda ibadetten ve bir anlamda ibadetlerin özü ve sentezi olan namazdan amaç ihlâstır. Yani kişinin samimiyet, taat, sevgi ve minnet duygularını Allah'a yöneltmesidir. Kur'an-ı Kerim'de, müminlere, gündüzün başında ve sonunda, bir de gecenin erken saatlerinde namazı dosdoğru kılıp devamlı olmaları emredilerek, bu ayetin nüzul gerekçesi kabul edilebilecek bir ifade ile, "çünkü iyi eylemler kötü eylemleri giderir" denilmektedir. Yani namazın, hata ve günahların olumsuz etkilerini silerek, bireyi olumlu eylemlere yönlendireceği vurgulanmaktadır. Bu kitap, müminin miracı olarak kabul edilen namaz ibadetini birçok açıdan ele alarak, namazın, ahlâkî yapının oluşumundaki etkisini ayrıntılı bir şekilde izah etmektedir.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz kılmaktan usanmazdı

Peygamberimizin (a.s.m.) hanımlarından Hz. Zeynep Validemiz, ibadetlerine çok düşkündü. Saatlerce nafile namaz kılar, yine usanmazdı.
Bir gün Hz. Peygamber (a.s.m.) mescide girince, iki sütun arasına çekilmiş bir ip gördü.
– Bu ip neyin nesidir, diye sahabelere sordu.
– Hz. Zeyneb’in ipidir. Gece ayakta namaz kılmaktan yorulunca ona asılarak devam eder, cevabını verdiler.
Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.m.):
– Hayır, böyle olmaz. Onu hemen çözün. Sizden biriniz zin*de olduğu sürece namazını ayakta kılsın, yorulunca da otu*rarak devam etsin, buyurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt