Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DARGIN KARI KOCA İÇİN (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
ARKADAŞLAR,BİR ARKADAŞIMIN EVLİLİĞİ GİTTİ GİDİYOR,KURAN I KERİM DE HANGİ SURE OKUNUYORDU EŞLER ARASINDA MUHABBETİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN?YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?ADAM EVDEN ÇIKTI GİTTİ,SORUMSUZLUK GIRTLAĞA KADAR,BİR DE YENİ BİRİLERİ GRMEK ÜZERE HAYATINA,KADINCAĞIZ NEYSE ÇOCUK VAR 5 YAŞINDA ORTADA,DUANIZI ESİRGEMEYİN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DARGIN KARI KOCA İÇİN

Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Çok zor bi durum Allah muhafaza. Hadi erkek bi şekilde kendini kurtarır ama bayan iyin çok zorlu ve çetrefilli bi hayat başlar. Rabbim hayırlısıyla tekrar birleştirsin.

Yuvalar dağılmasın dikkat. Bay ve bayan arkadaşlarım eşinizi seçerken dikkatli davranın. Sonrası ya istenmeyen sıkıntılı bir hayat veya ortada kalan yıkık hayatlar.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALLAH RAZI OLSUN.DEDİĞİNİZ GİBİ KENDİMİZE UYGUN EŞLER SEÇMEZ VE ETİKETE TAKILIRSAK BÖYLE ŞEYLER ÇIKIYOR ORTAYA,DÜNYA MEVKİLERİ MAKAMLARI ÖYLE BOŞ VE ANLAMSIZKİ ARKADAŞIM YENİ ANLADI.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Abim şunu söylerim genelde bize bizi taşıyacak eşler lazım hem bayan hem bay. Güzellik, şan, şöhret, mal yani sizin dediğiniz gibi etiket hepsi geçicidir. Evet olması gerekir ama tatminkar olmakta gerekir. Dünya malı dünyada kalır.

Rabbim bizlere salih ve saliha eşler nasip eylesin. Hem bizim cennetimiz olsun hem biz onun cenneti. B)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Abim şunu söylerim genelde bize bizi taşıyacak eşler lazım hem bayan hem bay. Güzellik, şan, şöhret, mal yani sizin dediğiniz gibi etiket hepsi geçicidir. Evet olması gerekir ama tatminkar olmakta gerekir. Dünya malı dünyada kalır.

Rabbim bizlere salih ve saliha eşler nasip eylesin. Hem bizim cennetimiz olsun hem biz onun cenneti. B)

ne kadar güzel bir yorum.ALLAH razı olsun
RABBİM herşeyin hayırlısı versin zorda olanların da yardımcısı olsun

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim Allah arkadaşınızın yardımcısı olsun.. sorduğunuz dua ise şöyle;

Önce 1 fatiha 3 ihlas okunur ve sevabu Resulullah (s.a.v.) efendimizin mübarek ruruna hibe edilir. Sonrada sabah ve akşam olmak üzere 7şer kere

"Hasbiyallâhu lâ ilahe illâhu aleyhi tevekkeltü ve Hüve Rabbü'l- Arşi'l Azîm" denir.

Buna devam eden mü'min mutlu bir aile hayatı geçirirmiş..

A.E.O.B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

desertrose yazdı:
Değerli kardeşim Allah arkadaşınızın yardımcısı olsun.. sorduğunuz dua ise şöyle;

Önce 1 fatiha 3 ihlas okunur ve sevabu Resulullah (s.a.v.) efendimizin mübarek ruruna hibe edilir. Sonrada sabah ve akşam olmak üzere 7şer kere

"Hasbiyallâhu lâ ilahe illâhu aleyhi tevekkeltü ve Hüve Rabbü'l- Arşi'l Azîm" denir.

Buna devam eden mü'min mutlu bir aile hayatı geçirirmiş..

A.E.O.B)
ALLAH razı olsun,tavsiyenizi söyleyeceğim,inşallah düzelirler.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

'Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze'l-arşi'l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu'id! Ya Fe'aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike'l-lezi mele'e erkane arşike ve es'elüke bi-kudretike'l-leti kadderte biha halkake ve bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!
Ey Allah Teala'nın mümin kulu! İyi bil ki! Senin yaptığın bu duayı kim yaparsa Allah Teala onun sıkıntısını giderir, ona yardım eder."
"Muhakkak ki, Allah Teala sana esma-i hüsnayı telkin etmiş. 0 isimlerle Allah Teala'ya dua edilirse, istenen verilir."
GÖK KAPILARINI TİTRETEN DUA İMİŞ BU AİLEDEN Bİ ARKADAŞIN KONUSUNDAN ALMIŞTIM RABBİM İNŞALLAH GERİ ÇEVİRMEZ DUALRINI YUVALARI KURTULUR İNŞALLAH.ALLAH YARDIMCISI OLSUN.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

ABLACIM BİDE ŞU DUYI BULDUM TAKAN ARKADAŞIMIZDAN İNŞALLAH RABBİM KABUL EDER DUALARINI KURTULUR YUVASI....
"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."
SELAM VE DUA İLE RABBİM HEPİMİZİN HAYIRLI DUALARIMIZI KABUL ETSİN;)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH YARDIMCISI OLSUN..
UMARIM DÜZELİR ARALARI..
ETRAFIMIZDA ÇOK YIKILAN YADA YIKILMAK ÜZERE OLAN YUVA..
AMA İNANIN OLAN ÇOCUKLARA OLUYOR..
İNŞALLAH DOĞRU YOLU BULURLAR..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALLAH CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN.ASLINDA İNSAN BAŞINA BİR MUSİBET GELİNCE ÖNCE KENDİNİ DÜZELTMELİYMİŞ,BİRAZ İHMALKAR BİR ARKADAŞIM,ÇOK DA UYARIYORUM BAZI KONULARDA AMA ALLAH AFFEDER DİYEN ŞEYTANA UYMAYI TERCİH EDİYOR,KENDİMİZE DERS ÇIKARTALIM VE HER FARZI LAYIKIYLA YERİNE GETİRİP HER HARAMDAN HATTA ŞÜPHELİSİNDEN BİLE UZAK DURALIM.BU DÜNYA VE AHİRET SAADETİMİZ İÇİN.RABBİM EMRETTİĞİ İÇİN.FITRATIMIZA UYGUN OLDUĞU İÇİN.

sabir

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.BU ZAMANDA MAALESEF PEK ÇOK EVLİLİK AİLEVİ SORUMLULUKLARIN BİLİNCİNDE OLMADAN YAPILIYOR.TAHAMMÜLSÜZLÜK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜKTEN BİTİYO.İNŞALLAH ARKADAŞINIZ SABIR VE DUA İLE DURUMUNU DÜZELTMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİR.
AHİR VE AKIBET HAYROLA

sert

Kayıtlı Kullanıcı
En başta saf ve temiz bir kalple içten yalvararak Allah'tan giden eşin geri gelmesi dilenir,bol bol tövbe edilir,haramlardan uzak durulur,hayır ve iyilikler yapılır,farzlara riayet edilir,sünnetler yerine getirilmeye çalışılır,Peygamber Efendimize Salat-u Selamlar getirilir,yatsı namazından sonra herkes uykudayken Hacet namazı kılınır ve Hacet duası okunur.Bunların dışında yapılabilecek başka şeyler de vardır.Örneğin:
1.Taha suresinin 39. ayeti olan Bismillahirrahmanirrahim : " Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni" günde 313 defa olmak üzere 1 hafta boyunca tekrar edilir.
2."Eğer Allah sana bir zarar dokundurursa, onu yine O’ndan başka giderecek yoktur Eğer sana bir hayır dilerse, O’nun keremini geri çevirecek de yoktur O, hayrını kullarından dilediğine eriştirir Ve O bağışlayandır, esirgeyendir ayetindeki (Yunus Suresi 107.) işaret üzere Yüce Allah'ın engelleyen anlamına gelen El-Mani ism-i şerifini zikretmek karı koca arasındaki engellerin kalkmasına vesile olacaktır.Bunu belli bir sayıya tabi tutmadan hergün Ya Maniu Celle Celalühü şeklinde bol bol tekrar edersek eşler arasındaki sevgi muhabbet canlanacak ve birbirlerine kavuşmaları önündeki engeller kalkacaktır Allah'ın izniyle.
3.(Bismillâhirrahmânirrahîm* Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm* Allahümme innî es'elüke yâ kadîmü* yâ dâimü* yâ ferdü* yâ vitru* yâ ehadü* yâ samedü* yâ hayyü* yâ kayyûmü* yâ zel celâli vel ikram* fein tevellev fekul hasbiyallahü lâ ilahe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm.*)
İsa (A.S.) bu mübarek duayı okur, ölüleri diriltirdi.Haceti veya bir dileği olan sabah namazını kıldıktan sonra kıbleye karşı oturur da bu duayı 100 defa okursa dileği gerçekleşir.Cenabı Hakkın velî kullarından olan Süleyman bin Mukatil hazretleri şöyle buyurmaktadır:
"Kim yukarıdaki duayı sabah namazından sonra yüz kez okuyup Cenabı Haktan dilekte bulunur da Allah onun
dileğini vermezse ben Süleyman bin Mukatile lanet eylesin."

kadir_elif

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

arkadaşlar sizlerden öncelikle bitmekte olan evliliğime allah rızası için dua etmenizi rica edicem.Eşimi çok seviyorum 5 aylık evliyim gereksiz sebeplerden dolayı evliliğim bitmek üzere ve eşim beni artık görmek istemediğini söylüyor 15 gündür annesinde kalıyor onun gözlerine bakınca bütün dünyalar benim olurdu ama şimdi bu gözlerim allah' a yalvarım dua edip ağlamaktan başka hiç bi işe yaramıyolar allah kimseye bu acıyı yaşatmasın biz severek kaçarak evlendik onunla ne yaşadıysam hep mutlu oldum nasıl bir acıdır ki bu 15 gündür içim titriyo şimdi burdada allah' a yalvarıyorum evliliğimin yıkılmaması için allah kimseye bu acıyı yaşatmasın diyorum arkadaşlar.Allah rızası için ediceğiniz dualar için herkeze minnettar olurum hepinizden şimdiden allah razı olsun

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kuranı kerimde cuma süresi diye biliyorum kardeşim eşler arasındaki muhabbbet için..

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin.Cuma ve Abese surelerini çokça okuyunuz.Allaha yalvararak dua ediniz o elinizi boş çevirmeyecektir.Allah yar ve yardımcınız olsun.Yuvanızı yıkmasın inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt