Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Dar-ül-fünunlu'lar" (1 Kullanıcı)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
msn20ifadeleri2016xm9.gif

B)idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız
inkar'ın basitliğinden sıyrılınızB)

başörtüsü tartışmalarında eksen iyice kaymış durumda.
üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasının laiklik ilkesine aykırı olduğu ileri sürülüyor. bir kere laiklik, devletin tüm din ve inançlara karşı eşit mesafede durması demektir.

bu nedenle belli bir dine ait özgürlük alanı açmak değil bilakis belli bir dine karşı tavır almak laikliği zedeler. islamın emir ve kuralları doğrultusunda örtünmeyi tercih eden bir kişiye yasak konulması devletin laik olmadığının en temel göstergesidir.

ancak buna rağmen kalkıp kişilerin din özgürlüğüne yasaklar ve kısıtlamalar getirmek laikliği korumak adına savunulabiliyor.
bu yetmezmiş gibi şimdi yeni ve oldukça tuhaf bir tez dile getirilmeye başlandı. baykalın cuma hutbesi okur gibi konuştuğu son söylemleri bu tezin ana omurgasını oluşturuyor.

buna göre, islamda örtünme diye bir şey yokmuş, islam kadınların başlarını örtmesini şart koşmuyormuş...
adama sormazlar mı bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye...
sen hem laiklik adına yasaklar koyuyorsun, hem de bu yasağı daim kılmak için islamdan gerekçeler arıyorsun..

şamil tayyar haberturk teki basın kulübünde bu tezi dile getiren profesöre oldukça basit bir soru sordu. dedi ki; peki islamda kesin bir emir olsa başörtüsü serbest olabilir mi?

profesörümüz elbette yutkunmaktan başka bir şey yapamadı...

böyle cahil profesörlere sahip başka bir memleket daha yoktur yeryüzünde ben artık buna ikna oldum. yahu bu ne cehalet.

afrikanın balta girmemiş ormanlardaki bilmem ne kabilesinin dini hakkında bir şey bilmeseler gam yemeyeceğim. adam bu topraklarda bin yıldır yaşanan din hakkında iki satır şey bilmiyor. bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün, buna da iman ettim ben.

diyorlar ya islamın beş şartı var, namaz kılmak vs. diye (bu beşini olsun doğru sayabiliyorlar ona şükür). ama bunu söyledikten sonra da lisede namaz kılan çocukları gizli kamerayla görüntüleyip esrar ve fuhuş alemi yapmışlar gibi çocukları sorguya çekiyorlar. alın islamın en temel şartı: namaz kılmak. siz daha ona saygı göstermiyorsunuz. nerdeeee başörtüsüne saygı göstereceksiniz?

hem diyorsunuz ki, bu dini/siyasi bir simgedir sen bunu takamazsın. hem de diyorsun ki bunun dinde yeri yoktur.
e be adam sen ne söylediğini gerçekten biliyor musun?

madem dini simgelerin üniversiteye girmesini istemiyorsun, çıkar adam gibi dersin. ama yok efendim bunun dinde yeri yoktur, yok efendim biz ananelerimizin başörtüsüne saygılıyız ama bunlar siyasallaştırdı,diye kıvırtmazsın.

dünyanın saygın üniversiteleri arasında neden bir tane bile bizim üniversitemiz yok bu süreçte daha iyi anlaşıldı.
bu kadar cahillikle değil üniversite, ilkmektepte hoca bile olunmaz.

allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt