Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DAR AYAKKABI (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

:D Dar ayakkabı...

O bayram bana ayakkabı almaya karar verdiler.

Hazır ayakkabı satan mağaza yoktu şehirde. Tek ayakkabı yapan dükkánında ayakkabıcı çıplak ayağımı bir kartonun üzerine koydu, iyice basmamı söyledikten sonra ağzındaki kurşun kalemi eline alıp ayağımın çevresini çizdi.

O ayağımın çizildiği karton benim ayakkabı numaramdı.

Günlerce yeni ayakkabılarımın hayalini kurdum. Babamın anlattığına göre ayakkabılarım siyah ve bağcıklı olacaktı.

Kapının her çalınışında koştum.

Ayakkabılarım bayramdan bir gün önce geldi, siyah-bağcıklı.

O gün onları giymedim. Bayram gecesi yatağımın altına yerleştirdim yeni ayakkabılarımı.

Arada bir kalkıp kutusundan çıkartıyor, yere koyuyor, yukarıdan, yandan, önden bakıp duruyordum. Parlak ve yuvarlak burnunu gecenin karanlığında kim bilir kaç kez okşadım.

Uyku girmedi gözüme.

Sabahleyin ev ahalisi kalktığında, ayakkabı kutusu kucağımda sandalyede oturuyordum ben.

Ayakkabımı babam giydirdi.

Ayağıma olmamıştı ayakkabılarım, dardı ve canımı yakmıştı.

Ama bunu babama söylemedim. O "Sıkıyor mu?" diye sordukça "Hayır" yanıtını veriyordum. "Dar, ayağımı acıtıyor" desem, geri gidecekti ayakkabılarım ve ayakkabıcının hemen bir yeni ayakkabı yapması olanaksızdı.

O bayram sabahı canım yana yana yürüdüm.

Bir süre sonra acı dayanılmaz oldu.

Dişimi sıktım.

Topalladım.

Soranlara "Dizimi vurdum" dedim, ama ayakkabılarımın ayağımı sıktığını kimseye söylemedim.

*

Doğrusunu isterseniz yaşam dar ayakkabıyla yürümektir.

Kimi zaman dar bir maaş, kimi zaman sevimsiz bir iş...

Kimi zaman bir mekan dar ayakkabı olur bize, kimi zaman bir çevre, kimi zaman bir sokak, ya da bir şehir...

Kimi zaman dostluklar, arkadaşlıklar, beraberlikler bir dar ayakkabıya dönüşür.

Kimi zaman zamandır dar ayakkabı, geçmek bilmez.

Kimi zaman zenginlik, kimi zaman başınızı koyduğunuz yastık...

Canınız yanar.

Topallaya topallaya gidersiniz.

Sonradan öğrendim yaşamın dar ayakkabıyla yürüme sanatı olduğunu... ;)

Bekir COŞKU

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DAR AYAKKABI

Doğrusunu isterseniz yaşam dar ayakkabıyla yürümektir. :(

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALYK..ALLAH RAZI OLSUN ..:D:D:D...

baba431

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım hayat insana neler öğretiyor neler....

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.allah razı olsun nekadar güzel yaaa .ne kadar anlamlı.bende babamın aldığı ayakkabılara dar diyemezdim.babama kıyamazdım gidecek değiştirecek yorulacak diye.onun için parmaklarımda nasırlar oluşmuştur.ama hiçde pişman değilim .gerçekten hayatta dar ayakabıyla başlıyor her şey.allaha emanet olun

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok güzel...B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm hafize annem Allah razı olsun, yine çok güzel bir yazıyı paylaştınız..evet hayat gerçekten dar ayakkabıyla yürümektir. onunla yürüyebilmesini öğrenebilmektir... emeğinize sağlık, çok güzeldi.Allaha emanet olun.. selametle inş.;)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
s.a.allah razı olsun nekadar güzel yaaa .ne kadar anlamlı.bende babamın aldığı ayakkabılara dar diyemezdim.babama kıyamazdım gidecek değiştirecek yorulacak diye.onun için parmaklarımda nasırlar oluşmuştur.ama hiçde pişman değilim .gerçekten hayatta dar ayakabıyla başlıyor her şey.allaha emanet olun

Aleykümselam rahmetli babamda bize ayakkabı alırdu bir numara veya iki numara büyük birdahaki seneyede giyelim diye o zamanlar yokluk vardı şimdi senede kaç çift ayakkabı alıyoruz varsın ayakkabılarımızdar olsun kabrimiz geniş olsun inş dualarda buluşmak üzere :(:(:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm hafize annem Allah razı olsun, yine çok güzel bir yazıyı paylaştınız..evet hayat gerçekten dar ayakkabıyla yürümektir. onunla yürüyebilmesini öğrenebilmektir... emeğinize sağlık, çok güzeldi.Allaha emanet olun.. selametle inş.;)

Aleykümselam aliye evet çoğu zaman her şey ucu ucuna yetişiyor ne kadar güzel tarif etmiş yaşamı selametle inş :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Sofraniz afiyetli, paraniz bereketli, kararlariniz isabetli, yuvaniz muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sihhatli, yuzunuz mutlu, KANDILINIZ KUTLU OLSUN.:D:D:D

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. yazınızın başı çocukluğumu sonuda şimdiki hayatımı anlatıyor gibiydi hafize Hanım duam odurki kabirimiz inşAllah geniş olur Allaha emanet olun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
S.A. yazınızın başı çocukluğumu sonuda şimdiki hayatımı anlatıyor gibiydi hafize Hanım duam odurki kabirimiz inşAllah geniş olur Allaha emanet olun.

Aleykümselam hepimiz kendimizden birşeyler bulduk başıda sonuda aynen dediğin gibi bizim hayatımız hiç bir şey dört dörtlük değil herşeyde para değil yeterki sağlığımız huzurumuz yerinde olsun rabbim kendine kul habibine ümmet olmayı nasip etsin dualarda buluşalım :D:D:D

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNECİĞİM..
DAR AYAKKABIYLA YÜRÜMEYE DEVAM...B);)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
derya_gulu yazdı:

Aleykümselam hepimiz kendimizden birşeyler bulduk başıda sonuda aynen dediğin gibi bizim hayatımız hiç bir şey dört dörtlük değil herşeyde para değil yeterki sağlığımız huzurumuz yerinde olsun rabbim kendine kul habibine ümmet olmayı nasip etsin dualarda buluşalım :D:D:D[/quot
SELAMÜNALEYKÜM .AMİN ALLAH RAZI OLSUN DEDİGİNİZ GİBİ ÖNEMLİ OLAN SAĞLIK HUZUR BİRDE İNSENLIK ONUDA KAYBETMİYELİM YETER SELAM VEDUALARIM SİZİNLE İNŞALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt