Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Damlasakızlı Kadayıf Tatlısı (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
DSCN3398.JPG


TELKADAYIFLI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
3 dolu kaşık un
1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak)

-
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
3 kaşık tereyağ
4 kaşık toz şeker
-
Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin. Elinizi sürdüğünüzde kadayıfların tel şehriye kuruluğunda olmaları gerekiyor. Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. İrmik helvası yapar gibi kavurmaya başlayalım. 10 dakika sonra fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca ki bu süre bende 30-40 dakika kadar sürdü ateşi kapatalım. Daha pratik olması açısından isterseniz bu kavurma işini muhallebiyi ikram etmeden bir iki gün önce hazırlayıp, tel kadayıfları buzdolabında kapağı kapalı olarak bekletebilirsiniz.
-
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim. Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
-
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım.
-
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım. Cheesecake tabanı yapar gibi iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım. Muhallebinin heryanı kadayıfla kaplanması gerekiyor. Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor.

Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım.

Afiyet olsun

NOT:HAZIR KAVURULMUŞ/FIRINLANMIŞ KADAYIF ALINIRSA DAHA ÇABUK OLUR
smile.gif


TARİFİ DENEDİM....HARİKA OLDU...
smile.gif
...


__________________



 

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ocak 2009
Mesajlar
499
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
S.A. Ben bu tarifi arkadaşımda yemiştim. çok güzel olmuştu. kefil olabilirim. mutlaka denenmeli....selam ve dua ile....
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
50
selamün aleyküm,çok nefis görünüyor.tarifi alıp deniyeceğim inşaallah.eline sağlık canım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt