Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

dal olmak (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan hado77
  • Başlangıç tarihi
H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

pervaz eden ruh olmak kelimeleri yaratana iltica edip ben lisansız olsaydım dilim ne söyler kalbim ne zikrederdiyi sormak. dal olmak MUHAMMED(sas) deki daldır. kökü efendimiz (SAS) İSMİNDE SONU NEVBEHAR OLAN DALINDADIR. mümmin ümmeti dal gibi olmak için sağlam çelikten müteşekkil bir gövdeye ihtiyaç duyuyorsa bu efendimiz(SAS) yoludur. ALLAH(cc) DİLSİZ KULUNA NASIL DAL YAZDIĞINI ANLATIRSA.
ilahi emri anlatmaya gitmişti veya onu zorla evinden kopardılar anasından babasından evinden yurdundan ayırdılar. esas gurbet ALLAH(cc) kitabından ayrılamaktı. bedeni zahiri bir kapanda lisanını anlamadığı ansanların yanındaydı. onlar aona her zulmedişinde o pervaz eden ruhunun meleklerle nasıl raks ettiğini anlatanıyor bedenine eza verenlere nasıl bir alemi seyrettiğini söyleyemiyorsu. elini ve ayağını sıkıştıdıklarında veya hareketinin engellediklerinde o ayağının tırnaklarıyla bir yaya çizdi o lisanını anlamayaıp o mübarek ruha eziyet veren bedbahtlara. dal olun dedi. ben dedi aleyhisselatü ve selamı sevdimde o beana cennetlerin kapısını açtı şimdi bu nafile uğraşınızı anlatmaya kelimeler yetmez bizim göğsümüzdeki iman bizi ancak dal yapar dedi. o ayağıyla ve tırnaklarıyLA o lisansızlara dal harfini çiziyordu. ALLAH(cc) hükmünde hikmet sahibidir. kullarından bir kısmını diğerine üstün kılar ve ona mahrecini öğretir hayatın. kelimelerin HALLAK(cc) Ü ALİM(cc) tür. ona kainatı nasıl dal gibi yaptığını anlatır. o ruha ve bedene eza veren o münkirler o ashab-ı uhdudu yeniden yaşatmak taraftarı olanlara bir kul gönderi,r ki o kul lisanın anlamadığı o adamlara dal harfi olur. beni anlamayan kabul edilmeyen dua sahiplerinin yanında bulundurma, senin kitabın ve kelimelerin haktır. bana eziyet verene karşı dilsiz ve gönülsü ve elsiz olunca elim ayağım dilim DAL oldu. efendimiz(SAS) in isminin dalı olur da Ayın da seyrine menziller (miktarlar) takdir ettik. Nihayet kurumuş eski hurma dalının yay şeklini alır, o yay içinde bağrında alemleri teçhiz eder ibata eder.

ALLAH(cc) dal harfini çizmek için eldeki nimetler gider de yokluğa varan bir hal olursa, ALLAH(cc) herşeyden önce o dal harfini ilminde mahfuz tutuyorsa, o hal bir vahşetgahken onun ismiyle ünsiyet peyda eder. sonda durur da o ilk yaratılışta şahit olduğu o lisansız vahşi dünyayı yayının içine alır ok gibi atar. en güzel kelimeler ALLAH(cc) katındadır. her bir kelime nice şahit olduğu kötülüğü göstermeksizin HAK(cc) ismini zikredene miftahul cennet olur. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum kardeşim ..

ALLAH razı olsun ..

bu ve diger paylaşımlarınıza biraz göz gezdirdim .. hepsi sizemi ait ..

selam ve dularımla

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim selametle.

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

aminenur adlı kullanıcıya cevaptır.

yazılar bana ait.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt