Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Daha gençsin,yaşlanınca kılarsın (1 Kullanıcı)

derinmavideniz

Kayıtlı Kullanıcı
Namazın bahanelerinden birisi de, henüz genç olmaktır. Gariptir ki, ibadete ve namaza daha bir şevkle sarılmamızı sağlaması gereken gençlik, bazen engelmiş gibi gösterilir. Hatta nefsimiz ve çevremiz, “Daha gençsin, yaşlanınca kılarsın” diyebilir.

Halbuki yaşlanıncaya kadar yaşayacağımıza dâir kimin garantisi var? Kim Azrail’le sözleşme yapmış ki? Ölüm genç ihtiyar dinliyor mu?

Diyelim bize özel olarak garanti verildi, 100 sene yaşayacağız. Namaza ne zaman başlayacağız? Ölçü nedir? 60 yaşında mı, 80 mi, 90 mı, yoksa ölmeden bir gün önce mi?

Peki ergenlik çağından itibâren yaptıklarımızın hesabı sorulmayacak mı bize? Allah, “Ey yaşlılar, namaz kılın” mı diyor, yoksa “Ey iman edenler, namaz kılın” mı diyor?

İslâmı yaşamak yaşlıların işi mi? Peygamberimiz (a.s.m.), her insanın Allah huzurunda gençliğini nerede geçirdiğinden hesaba çekileceğini buyuruyor. Bu gerçekleri bildiğimiz halde nasıl olur da ezan okunurken ilgisiz kalabiliriz?

Evet genç olmak, bizi namaza dört elle sarılmaya sevketmelidir. Çünkü gençlik, hayırlı işler yapmaya en güzel vasıtadır. Gençlikteki enerji, faaliyet, gayret, güç ve kudret, yaşlanınca bulunamaz. Bu enerji ve heyecanı, Allah yolunda değerlendirmek gerekir.

Kaynak:Cemil TOKPINAR/Sabah Namazına Nasıl Kalkılır

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim, çok doğru ve zamana uygun bir paylaşım..
yaşlanınca kılarım, yaşlanınca kapanırım, yaşlanınca ibadet ederim tevbe ederim vs vs..
Rabbim böyle zihniyetteki insanlara hidayet eylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile..

derinmavideniz

Kayıtlı Kullanıcı
amin ayşe kardeşim.Ölüm ne zaman gelicek bilmiyoruz.Öyleyse neyi erteliyoruz?Ayrıca insan yaşlanmadan ölmeyeceğini bilse bile gençken yapılan ibadetin öneminin farkında olmalı.Rabbim hepimize hidayet versin,yolundan ayırmasın inşaallah.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Halbuki yaşlanıncaya kadar yaşayacağımıza dâir kimin garantisi var? Kim Azrail’le sözleşme yapmış ki? Ölüm genç ihtiyar dinliyor mu?

selamün aleyküm kardeşim...
emegine saglık güzel bir paylaşım olmuş...
evet acaba 1 sn sonra yaşayacagımız için bir senedimiz varmı? yok tabiki...
o yüzden inşallah gençligimizi ibadetlerle geçirmeyi rabbim bizlere nasip etsin inşallah...
rabbim kendi yolundan bizlere yol aratmasın. inşallah...
selam ve dua ile..
hayırlı cumalar..

derinmavideniz

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim...
emegine saglık güzel bir paylaşım olmuş...
evet acaba 1 sn sonra yaşayacagımız için bir senedimiz varmı? yok tabiki...
o yüzden inşallah gençligimizi ibadetlerle geçirmeyi rabbim bizlere nasip etsin inşallah...
rabbim kendi yolundan bizlere yol aratmasın. inşallah...
selam ve dua ile..
hayırlı cumalar..
ve aleyküm selam, gözlerine sağlık kardeşim.Çok doğru şeyler yazmışsın.Rabbim bizlere her an bunların farkında olmayı,ölmeden ölmeyi nasip etsin inşaallah.hayırlı cumalar,Allah'a emanet ol.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleykum
cok faydali uyarici paylasim için tesekkurler kardesim
namaz konusu gercekten biz muslumanalr için cok önemli bizim olmazsa olmazlarimizdandir cevremisde öyle gencler var ki bu konuda aldanan bazen konusuyoruz mesela ben soruyorum artik namaz kilman gerekir diye bi kardesimize cevabi su oluyor az daha zaman gecsin söyle 50 ,60 yaslarina bi geleyim ondan sonra kilarim diyor bazi seyleri anlatiyoruz ama nafile kardesim.. yani namaz kilmayanlar için cok üzuluyorum
ne diyelim Rabbim bize namazlarimizi sevdirsin Kendine hakiki kul Habibi Muhammed Sallallahu aleyhi ve selleme de ümmet eylesin. amin
selametle

derinmavideniz

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam,çok haklısınız,bazı genç arkadaşlarımız namazın ve onu zamanında kılmanın ne kadar önemli olduğunun farkında olmayabiliyor.Bana göre dinimizi hakkıyla yaşayabilmemiz için bol bol okumalı,araştırmalıyız.Namaz benim için oldukça önemli mesela.Ne zaman ki aksatmadan namazımı kılmaya başladım,hayatın artık bir anlamı vardı benim için.Bu zamana kadar boşuna yaşamışım dedim.Rabbim kılmayan tüm kardeşlerime nasip etsin.O huzur bir kere tadıldı mı vazgeçmek ne mümkün.İnsan için vuslattan güzel bir şey var mı?
Okumak dedim ya.Kılmak isteyipte çeşitli bahaneler yüzünden kılamayan tüm kardeşlerime bu yazıyı alıntı yaptığım Cemil Tokpınar'ın 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır' isimli kitabını okumalarını öneririm.Allah ondan da razı olsun.
DUANIZA ben de aynen katılıyorum.Rabbim sizden de razı olsun.Allah'a emanet olun.Dualarda buluşmak dileğiyle.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
yazdıklarınız okdar doğruki Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inş.selametle

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık bu bir tek namaz için geçerli değilki kapandım 10 gün oldu görenler ne yaptın sen niye kapandın daha gençsin evlenince kapanırsın dediler o kadar kızdım ki bu cümlelere siz benim 10 dakika sonra ne olacağımı nerden biliyorsunuzda böyle rahat konuşabiliyorsunuz

derinmavideniz

Kayıtlı Kullanıcı
gözlerinize sağlık kardeşim,çok haklısınız.selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt