Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dabbe (1 Kullanıcı)

_CpK_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm
Bu konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ama merak ettiğim bişey var. Eminim yardım edersiniz Dabbe nedir bilenler bildiğini bi yazarsa sevinirim aslında Kuran'ı Kerim de yazdığını biliyorum ve ilk işim Kuran'dan araştırmak olacak tabi ama sizler de yardım edersiniz diye düşündüm. Allah'a emanetsiniz.Sağoln

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Kardeşim sen yine de en güzel en doğru kaynağından da oku. Dabbe'nin asıl adı Dabbet'ül-Arz 'yer yürüyücüsü' manasına gelir. " O söz, başlarına geldiği zaman,onlara yerden bir dabbe çıkarırız; ve o dabbe onlara şiddetle,gerçeklere inanmadıklarını söyler."(Neml Suresi,82)
"Kıyamet alametlerinden birisi güneşin batıdan doğuşu ve kuşluk vaktinde Dabbet-ul Arz'ın çıkışıdır." (H.z Muhammed)"Dabbe" tabiri, "yerden bir dabbe..." ayetinde belirsiz olarak kullanılmıştır. Kur'an-ı Kerim "Dabbe"nin insanlarla konuştuğunu belirtmiştir. Fakat onun diğer sıfat ve özellikleri,davranış biçimi ve çıkış yeri ile ilgili bilgileri meçhul bırakmıştır ve bunlar ancak gelecekte bilinecektir.’’
İslam tarihinde Dabbe hakkında çok tartışmalar yaşanmış ve hiçbir zaman kesin bir hükme varılamamıştır.Fakat inanılan gerçek, Kıyamete yakın bütün dünyayı saracak dehşetengiz bir varlığın yani Dabbe’nin mutlaka çıkacağıdır.
Allah'a emanet ol kardeşim sen yine de Kuran'dan oku.Daha fazla bilgi için.

_CpK_

Kayıtlı Kullanıcı
Abi çok sağol ilgilendiğin için Allah razı olsun. Allah a emanet ol

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
DÂBBET-ÜL-ERD:

Kıyâmetin büyük alâmetlerinden. Kıyâmetin kopmasına yakın çıkacak olan bir hayvan.
Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:
İnsanlara vâd olunan öldükten sonra dirilmek ve azâb olunmak yaklaşınca, biz onlara yerden Dâbbe'yi (Dâbbet-ül-erd'i) çıkarırız. (Neml sûresi: 82)
Dâbbet-ül-erd çıktığında gökleri bir duman kaplayıp bütün insanlara gelip canlarını yakacak, herkes bunun acısından duâ edip; "Yâ Rabbî! Bu azâbı üzerimizden kaldır. Sana îmân ediyoruz" diyeceklerdir. (Yûsuf Nebhânî) Dâbbet-ül-erd çıkar sonra Mekke'de Safâ altından, Dağ kadar bir hayvandır, ayırır iyiyi fenâdan.
(M.Sıddîk bin Saîd)

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.ben de merak ediyordum.

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim evet bende DABBE duymuştum kuranda oldugunu belki tuaf olabılır ama ben sineması çıkmıştı ona gitmiştim. ama çok korkmuştum.neyse Allah'a Emanet Olun kardeşlerimm SELAMETLE.......

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Hepinizden Allah Razi Olsun Bende Yararlandim A.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt