Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cumhuriyet tepkisi camiden attırdı! (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan FiSeBiLiLLaH
  • Başlangıç tarihi
F

FiSeBiLiLLaH

İstanbul Güngören'de Cuma hutbesinde Cumhuriyet'i anlatan imama tepki gösteren bir kişi, cemaat tarafından yaka paça dışarı atıldı.

İstanbul Güngören'deki Gençosman Camii'nde Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen cuma namazı sırasında imanın Cumhuriyet'e ilişkin verdiği hutbeye tepki gösteren bir vatandaş, cemaat tarafından karga tulumba dışarı atıldı.

Olay ardından cemaati sakinleştirmeye çalışan imam, namaza gelenlere 'Cumhuriyet'e sahip çıkın, bizi bölmeye çalışıyorlar' sözleriyle seslendi.

Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümüne denk gelen bugünkü cuma namazında Cumhuriyet'in kuruluşu ve önemi hakkında hutbe okuyan imama cemaatten bir üye tepki gösterdi. Hutbe sırasında Cumhuriyet'in ülkenin doğusundan batısına her vatandaşın eşit haklara sahip olması için kurulduğunu ve her müslümanın Cumhuriyet'i koruması gerektiğini söyleyen imama cemaatten bir kişi yüksek sesle itiraz etti. Cami imamına 'Kuran'da Cumhuriyetle ilgili bir ayet göstersene!' diyerek yüksek sesle bağıran vatandaş bir anda cemaat tarafından gösterilen tepkinin odağı haline geldi...
YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI
Kısa sürede tartışmaya dönüşen olay sonra sonrası cemaatten bir grup hutbeye tepki gösteren vatandaşı camiden dışarı attı. Cemaati sakinleştirmeye çalışan imamın sözleri ise akıllara durgunluk verdi.
BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR
'Bunların dinle alakası yok! Bizi bölmeye çalışıyorlar' sözleriyle cemaate seslenen imam, camidekilere 'Cumhuriyet'e sahip çıkalım' mesajı verdi. Cuma'nın ardından cemaatten tekrar özür dileyen imam, camidekileri provakasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı. İmam'ın "Böyle kişileri tanıyorum. Birçok camiye gidip provakasyon yapıyorlar. Böyle müslümanlık olmaz. Bunların yaptığını Hristiyan yapmaz" dediği iddia edildi. Konuşmanın ardından cemaat olaysızca dağıldı.

Kaynak

_YUSUF_

Yönetici
Muhtemelen aynı hutbeyi dinledik.Gerçekten çok vahimdi.Allah'u teala tez zamanda bize hayır kapılarını açsın ve bu güzel makamı hakeden kullara nasip eylesin inşaAllah

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala btün kullarını beyleriyle birlikte yaratmıştır.

örneğin arıların bir beyi var.

karıncaların bir beyi var.

insanlarda sosyal varlıklardır lidersiz yapamazlar.

lider yokluğunda halk sürünür hep.

gerçek bu.

Allahtan korkan gercek liderler cıksın ihtiyacımız var.

süslü cumuriyetlerini hiç beyenmiyoryum.

peygamber efendimizin miras bıraktığı yönetim şeklini istiyorum.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim burada da bir camide bahsetmişler, cuma hutbesinde..
Anlaşılır gibi değil..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
hasbunelleh ya cumhurıyetten bahsenmenın ne alakası var imamada bak sen bızı bolmeye calısıyorlarmıs asıl bolmeye calısanlar cumhurıyetcıyız dıye gecınenler dıyanetıde anlamıyorum duzgun hutbe koysun camılere allah anlayıs versın..

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

aslında imam da var bi yere kadar haklı ama tamam cumhuriyetle ilgili sözler söylemiş ama
kendiside olaydan sonra o kadar söz söylemesi yersiz yani orda milleti coşdurmaya çalışmı

cumhuriyet haaa.........acaba ne diyerek ne gib sözlerle anlattı

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
buket 58 sivasın neresindensiniz ? benim oğlum da sivasta asker bedirli köyü karakolunda jandarma

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ben kangallıyım am sivasta yaşıyorum o köyüde biliyorum hatta gelin aldık 2 hafta önce :)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ben kangallıyım am sivasta yaşıyorum o köyüde biliyorum hatta gelin aldık 2 hafta önce :)

Aleykümselam Buket Sivası güzel anlatıyorlar ilk zamanlar çok korktum ağladım kime sorduysam üzülmememi söylediler artık içim rahat oğlumda çok rahat Allahım herkezin evlatçıklarıyla beraber bizimkilerinide gelmeyi nasip etsin inşaallah amin

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
TABİ GÜZEL MEMLEKETİMİ KÖTÜLEYEMEM AMA
güzeldir bnm memleketim
inşallah hayırlısıyla yanına döner evladın :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt