Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cuma günü Salâvat getir menin fazileti (1 Kullanıcı)

CihanYağcı

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim
Hadisi şerifte:"Cuma günü ,günlerinizin en faziletlerindendir.O günde benim üzerime salavatı çok getirin.Zira,sizin salavatınız bana arz olunmuş olur "
Ashab:"Ey Allahın Rasulü siz toprak olmuş halde iken bizim salavatımız size nasıl arz olunur?"dediler.
Rasûlullah Allah ,Peygamberlerin cesedlerini (yiyip çürütmeyi )arza haram kılmıştır" buyurdu
Hadisi Şerif:cuma günü ve gecesi benşm üzerime çokca salavat getirin.Kimki bunu yaparsa ,kıyamet gününde ben o na şahit ve ve şefaatci olurum.
Hadisi Şerif:kim ki benim üzerime cuma günü seksen defa salavat getirirse (bu salavat hürmetine )Allah (Celle Celâluhu) onun seksen yıllık günagını mağfiret eder.
Ashab sorar:Ya Rasûlullah bu nasıl bir salavattır?
Rasûlullah da " Allahümme salli alâ Muhammedin abdike ve nebiyyikeve Rasûlike ennebiyyil ümmiyyi" salavatını okur.
NOT Bir oturuşta seksen defa okunacak
şimdiden yazımı okuduğunuz için Allah Teala ümmeti Muhammediyyeden razı olsunB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt