Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok utandım, onların yerine... (1 Kullanıcı)

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Anneler günü dolayısıyla ,eşim bir güzellik yapıp( sağolsun zaman zaman yapar)çocuklarımızla Gaziantep ve Adanaya geziye götürdü...Antep harika,
ama Adana, içimi acıttı,,ne biliyormusunuz içimi acıtan,
Dünyaya sevgi ve hoşgörüyle bakmama rağmen,hoşgörü gösteremeddiğim ,görüntülerdi bunlar...
Adana realde geziniyoruz ayrı zamanlarda ayrı insanlar, gencecik, BAŞÖRTÜLÜ kızlarımız,sevgilileriyle elele,
sarmaş dolaş,
Kardeşim genç bunlar ,diyenler olabilir ,eyvallah derim bende, yadıgasam bile..
Yahu kardeşim,peki o görüntüler yakışıyomu islamiyete,????
öpmeler falan ,
erkek kardeşimiz bunu nasıl yediriyor,kendine yanındaki bu kadar yakınlaşmıssa, namusu değilmi...
İnsan namusu gözüyle baktığı kızı,toplumda bu kadar küçük ve kötü duruma nasıl düşürür..
Peki kız kardeşimiz, NİYE O ÖRTÜYÜ TAKIYORSUN??????
DAHA ÇOK YAKIŞTIĞI İÇİNMİ,,,aİLE BASKISINDANMI?????
ilerde sonunun ne olcağı belli olmayan bir ilişkiye , nasıl bu kadar hemen teslim olabiliyorsun...
SONRA GELSİN AĞITLAR,,GELSİN FİGANLAR...
gençlik zor tamam..., kan kaynar tamam....
Ama bunu dizginleyen ALLAH KORKUSU VE İMANDIR...
eğer böyle düşünmüyorsak, İMANIMIZDAN ŞÜPHE EDELİM ....

Bizi batıllardan ayıran, tek şey,,Allah korkusu ve bi o kadarda Allah sevgisi değilmi...
selam ve dua ile kardeşlerim

minabetül

Kayıtlı Kullanıcı
Hakta buluşan
Aşkla çalışan
Dili alışan
Allahı anar sen vazifeni yap kardeşim şimdiki gençler laylom
edep haya diye birşey kalmadı dünyanın çivisi çıktı
ondan sonra namus derler kim vurduya gider töre derler

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşim
yerınde bır konu
evet
cok şey demek ıstıyorum
iş sadece başını kapamakla olmuyor ne yazık ki
allah korkusu olacak
herşeyınde
hareketlerınde
kelmelerınde
sözlerınde
herşeyınde
allaha emanet ol kardeşim
mutlu kal

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Hakta buluşan
Aşkla çalışan
Dili alışan

şimdiki gençler derken hepimizi bu kategoriye koymuyorsunuzdur inşallah.bir iki kişi yüzünden herkesi aynı görmemek lazım..Onlar bilseler di yapmazlardı..Rabbim yanlışlarını düzeltmeyi nasip etsin..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Hakta buluşan
Aşkla çalışan
Dili alışan

YOK KARDEŞİM ,CEHENNEMİN YANINDA RABBİM, CENNETİDE YARaTMIŞTIR, BİZE ÖRNEK OLSUN DİYEREK...
onlar için sadece dua etmeliyiz kanaatindeyim...
kötü kötüyü,
iyi iyiyi beraberinde getirir ...
diye düşünürüm..
sağolasın paylaştığın için..
selam ve duam sizlerle...

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşim
yerınde bır konu
evet
cok şey demek ıstıyorum
iş sadece başını kapamakla olmuyor ne yazık ki
allah korkusu olacak
herşeyınde
hareketlerınde
kelmelerınde
sözlerınde
herşeyınde
allaha emanet ol kardeşim
mutlu kal

Allah razı olsun gülnisa kardeşim,doğru söze nedenirki...
sizde Allaha emanet olun...

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim imanımızdan cıkarmasın
dinimizi aklımızı başımızdan allahımızın peygamberimizin sevgisini kalbimizden eksik etmesin

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
şimdiki gençler derken hepimizi bu kategoriye koymuyorsunuzdur inşallah.bir iki kişi yüzünden herkesi aynı görmemek lazım..Onlar bilseler di yapmazlardı..Rabbim yanlışlarını düzeltmeyi nasip etsin..

Amin kardeşim, doğru söylüyorsunuz, ama örtüyü takarken, o sorumlulugu, da almış bulunuyoruz aslında...
duanıza yürekten amiin...
selam ve dua ile ..

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Geçen gün başörtülü kızların sevgilileriyle sarmaş-dolaş,içleri görünen yada bacakları görünür vaziyette çekilmiş fotoğraflarının maili geldi..Art niyetli insanların ''iyi ki saçı görünmemiş'' başlığında attıkları bu resimlerden utandım.. Bacılarımızın üniversite kapılarında başörtüsü taktıkları için okuyamazken ve böyle olayların olduğu dönemde özellikle de başörtülü kardeşlerimizin hassas olması gerekirken, kötü niyetli insanlara bu görüntüleri vermelerini inanılmaz yadırgadım.. Ne anlamı var ki o taktığının!!
Buraya bir kaç resim eklerdim ama sizlerinde canını sıkmak pek doğru değil..
Kusura bakmayın bende biraz doluydum bu konuda ve içimden bunları yazmak geldi..
Selam ve dua ile..

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacıgım...
çok haklısın. bende öyle gençleri gördükçe kendimden utanıyorum, sonuçta aynı yaşıyor gözüküyoruz ama işte allah korkusu olmayan insanlar için öyle fazla bi öenmi yok ablacıgım... emin olabilirsin...
bazı kişilerde dinin arkasına sıgınıp yapmadıkları kalmıyor....,
öyle kişileri gördükçe insanlar bizlerinde öyle oldugumuzu zannediyorlar...
o yüzden öyle insanları rabbim ıslah etsin....
söyleyecek sözüm yok, rabbim büyük inşallah dogruyu onlara en kısa zamanda gösterir. amin..
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Gerçekten çok önemli bir konu emeğinize sağlık...malesef bunun gibiler yüzünden hem başörtüsü hemde islamiyet kötü tanıtılıyor...
zorla olmaz istemiyorsan eğer içinden gelmiyorsa ve hepsinden önemlisi o örtünün anlamını bilmiyorsan neden örtünmen gerktiğini idrak edemiyorsan bari hiç örtme daha iyi olacak..çevremizde o kadar çok oluyorki bu türden olaylar...
Rabbim doğru yoldan şaşırmasın inşaALLAH...
selam ve dua ile kalın....

minabetül

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır kardeşim ne münasebet öyle şey olurmu kurunun yanında yaşda yanıyor bende kapalıyım bazen ben bile utanıyorum öyle güzel pırıl pırıl gençlerimiz varki onlara imremiyorum o gibi gençleri rahmanın hidayetine bırakıyorum ayıplamıyorum dua etmekten başka başka birşeyimiz yok siz beni lütfen yalnış anlamayın

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
estağfurullah kardeşimm...sadecee kurunun yanında yaşın yanmayacağını belirtmek istedim..sizde söylemişssiniz zaten kardeşim..Allahın selamı bereketi üzeriinize olsunn..

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ıslah etsin,doğru yol nasip etsin bende karşılaşıyorum bu tür görüntülere inanın onlar keyiflerine bakarken ben utancımdan kendimi yiyorum arkadaşlarında dediği gibi herkesi bir tutmamak lazım sonuçta coğu bence ALLAH için deilde tarz olsun veya aile baskısı için kapalı olanlar....

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="4"]geçen gün başörtülü kızların sevgilileriyle sarmaş-dolaş,içleri görünen yada bacakları görünür vaziyette çekilmiş fotoğraflarının maili geldi..art niyetli insanların ''iyi ki saçı görünmemiş'' başlığında attıkları bu resimlerden utandım.. Bacılarımızın üniversite kapılarında başörtüsü taktıkları için okuyamazken ve böyle olayların olduğu dönemde özellikle de başörtülü kardeşlerimizin hassas olması gerekirken, kötü niyetli insanlara bu görüntüleri vermelerini inanılmaz yadırgadım.. Ne anlamı var ki o taktığının!!
Buraya bir kaç resim eklerdim ama sizlerinde canını sıkmak pek doğru değil..
Kusura bakmayın bende biraz doluydum bu konuda ve içimden bunları yazmak geldi..
Selam ve dua ile..
[/sıze]

paylaşımın için sağolasın guo kardeşim, iyiki resimleri vermemişsin,,benim bu konuya karşı aşırı hassasiyetim var..
Onlar gerçekten bilmiyorlar...
Nefsi emmare zordur..
Ne mutlu onu kendinde, hapsetmiş kimseye,,

ah ..o başörtüsünün kıymetini değerini bir hissetseler,
bir salise dahi, hareketlerine ve yüzlerindeki tavra bile dikkat edeceklerini biliyorum..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacıgım...
çok haklısın. bende öyle gençleri gördükçe kendimden utanıyorum, sonuçta aynı yaşıyor gözüküyoruz ama işte allah korkusu olmayan insanlar için öyle fazla bi öenmi yok ablacıgım... emin olabilirsin...
bazı kişilerde dinin arkasına sıgınıp yapmadıkları kalmıyor....,
öyle kişileri gördükçe insanlar bizlerinde öyle oldugumuzu zannediyorlar...
o yüzden öyle insanları rabbim ıslah etsin....
söyleyecek sözüm yok, rabbim büyük inşallah dogruyu onlara en kısa zamanda gösterir. amin..
selam ve dua ile..
dualarına yürekten amiiin kardeşim..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Gerçekten çok önemli bir konu emeğinize sağlık...malesef bunun gibiler yüzünden hem başörtüsü hemde islamiyet kötü tanıtılıyor...
zorla olmaz istemiyorsan eğer içinden gelmiyorsa ve hepsinden önemlisi o örtünün anlamını bilmiyorsan neden örtünmen gerktiğini idrak edemiyorsan bari hiç örtme daha iyi olacak..çevremizde o kadar çok oluyorki bu türden olaylar...
Rabbim doğru yoldan şaşırmasın inşaALLAH...
selam ve dua ile kalın....
ben biliyorumki içinden gelmeyerek, yada sadece örtünerek tam müslüman olduğunu zanneden ,bir çok kardeşimiz var, bundan ötürü ,hem kızıyorum hemde çokca duaya ihtiyaçları , var diye düşünüyorum,,
Rabbim dedğiniz gibi doğru yoldan şaşıtmasın onları da,bizleride inşallah

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ıslah etsin,doğru yol nasip etsin bende karşılaşıyorum bu tür görüntülere inanın onlar keyiflerine bakarken ben utancımdan kendimi yiyorum arkadaşlarında dediği gibi herkesi bir tutmamak lazım sonuçta coğu bence ALLAH için deilde tarz olsun veya aile baskısı için kapalı olanlar....

işte kardeşimonlar için üzülmek ,kızmak ve acımak duygusunu hepsini bir yaşıyoruz...
o zaman dua edicez o kardeşlerimiz için..
Rabbim imanlarımızı tazelememizi nasip etsin inşallah..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm rahmetullahi ve berekatühü"
toplumda bu tarz görüntüleri ve giyimleri çok görüyoruz.rabbim hidayet versin.ve bizleri hak yolundan ayırmasın.paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt