Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çok sıkıldım artık ... (1 Kullanıcı)

mzumrutcu

Kayıtlı Kullanıcı
Ben insanları anlamakta çok güçlük çekiyorum ve bundan da çok sıkıntı çekiyorum ... Öyle bir duruma geldim ki hemen hemen evimden , odamdan dışarı çıkmıyorum , çıkamıyorum çünkü her dışarı çıkışımda harama öyle çok yaklaşıyorum ki çok utanıyorum ... Çok suskunlaştım artık... Bıktım artık dünya kelamlarından , dünya nimetlerinden ... Artık cürmüm ile gitmek istiyorum ... Ne yapacağımı nasıl yaşayacağımı şaşırdım artık... O kadar çok istiyorum ki kutsal topraklara gitmeyi bir daha gelmemeyi ... Çünkü gelirsem işlenen harama nasıl dayanacağım , işlenen günahlara , kötülüklere nasıl dayanacağımı bilmiyorum ... Hiç bir şey olmamış gibi yaşamayı nasıl becereceğim ... Bilmiyorum ... Bilmiyorum ... Yardım edin bilmiyorum ...

Yorumlarınızı istiyorum. VALLAHİ çok şaşırdım ... Çok mu insanlardan kaçıyorum acaba bilmiyorum ki sorun bendemi acaba yine bilmiyorum. Utangaç olmamdan dolayı kimseyle konuşup tartışamıyorum. Konuşsam bile yani en azından konuşmaya bile çalışsam sanki kimse beni anlamıyor yada ben anlatamıyorum ... İçime akanları ağlamak istiyorum artık ama onu bile beceremiyorum sanki çok katılaştım heralde ben yine bilmiyorum ... Bilmecelerle doldu sanki hayatım ... Hani demiş ya İmam Azam bilmediklerimi ayağımın altına alsam başım göğe ererdi. İmam Azam böyle demiş ya ... Ya ben ne diyim ki ... Şuan içimden içimi döküyorum kusura bakmayın ... Allaha Emanet olun ...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle yaparak daha da kötüye sürüklüyorsun kendini. Harama yaklaşmamak için kendini hapis edersen daha böyle nereye kadar ?

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
evet dısarı cıktıgında hayat kolay değil haramlar,günahlar,binbir çeşit olaylar vesayre...ama bu demek olmuyor ki senin dısarı artık cıkamaman!sen yolunda gidersen doğru yoldaysan zaten onlara bulaşmazsın kendini eve kapatarak birşey elde edemezsin aksine bu seni daha da kötü edebilir canım....bence bu iyibirsey değil kendini hasta edersin psikolojikman yıkılabilirsin...dogru kararlar verebilecek yastasın zaten ablacım o yüzden kendine bu kadar sıkıntı verme hayat senin hayatın sevabı da günahı da insan kendisine yapar seçimler senin yani..
Bu da su demek canım benim üzme kendini inşallah istediğin o mübarek topraklara ayak basarsın...
selam ve dua ile..
allaha emanet..:)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bu kadar karamsarlık müslüman bir gence yakışmıyor bence :)
Ama senden farksız değilim
Bu forumu bulduğumdan beri okuyup öğrenmeye başladığımdan beri odamdan çıkmak istemiyorum
Çok sevdiğim akrabalarımın yanına gitmek istemiyorum çünkü dedikodu yapıyolar ne diceksin ki onlara yapmayın etmeyin günah desem onlar bilmiyormu sanki günah olduğunu

Öğrendiklerimi herkese anlatmak hayırmak istiyorum mesala vakit geçmeden sarılın İslama demek istiyorum ...
Sadece dünya ile ilgili konuşan insanlardan sıkılıyorum artık içten içe üzlüyorum onlar için
Dünyayla ilgili hiç bi istediğimde kalmadı sadece Rabbimin rızasını istiyorum

Dışarı çıkmak gelmiyor içimden çünkü harama bulaşıyorum
Geçen çıktım aynen içimden tekrar ettiğim düşünceler şunlardı: Kafanı kaldırma tevazuyla yürü... :)

Kuzenlerim plan yapıyor işte şöyle gezeriz saçımızı şu renge boyatırız bana herşey boş geliyor bomboş...

Bu ne kadar doğru bilmiyorum sonuçta Peygamber Efendimizde Ashabıda Sahabeleride normal bir şekilde hayatlarını sürdürdüler
Onları örnek almamız lazım bu konuda sanırım
Gördüğün gibi sana yardımcı bile olamadım :
)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Acizbirkul,
büyüğümsün elbet saygısızlık olarakk algılanmasın sakın! Velakin düşünceleriniz yanlış bana ya da islama
neden mi?
Söyle acıklamak istiyorm;dısarı cıkmak istememek,kimseyle görüşmemek,konusmamak normal seyler değil daha cok bunalım yapar içine kapanık insan sıfatına sokar lafım o ki peygamber efendimiz(sas)bu sekilde örnek degildir akrabaları ziyaretten, güzel konusmaktan,güzel giyinmekten,şaka ve şen olmaktan kaçınmamıstır.
Kendinize ii bakın
sağlıcakla..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Acizbirkul,
büyüğümsün elbet saygısızlık olarakk algılanmasın sakın! Velakin düşünceleriniz yanlış bana ya da islama
neden mi?
Söyle acıklamak istiyorm;dısarı cıkmak istememek,kimseyle görüşmemek,konusmamak normal seyler değil daha cok bunalım yapar içine kapanık insan sıfatına sokar lafım o ki peygamber efendimiz(sas)bu sekilde örnek degildir akrabaları ziyaretten, güzel konusmaktan,güzel giyinmekten,şaka ve şen olmaktan kaçınmamıstır.
Kendinize ii bakın
sağlıcakla..

Evet canım bunları biliyorum ama malesef ne kadar Peygamber Efendimizi örnek almak istesekte onun kadar sabırlı olamıyoruz işte
Akrabalarımın yanına gidiyorum hep boş laf dinliyorum hep dedikodu dinliyorum
Peygamber Efendimiz ne demiş dedikodu yapılan yerden uzaklaşın demiş bende o an onların arasında olmak istemiyorum
Daha çok Allah'ı bilen Allah kelamı konuşan insanların arasında olmak istiyorum onlardan bişeyler öğrenmek istiyorum
Benim anlatmak istediğim bu
Kendimi dış dünyadan soyutlamış değilim
Sadece üzlüyorum onlara bişeyler anlatamadığım için veremediğim için üzlüyorum

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
insanlardan uzaklaşmak insan psikolojisi için hiç de hoş bir durum değil.
ama bu Allah içinse, günahlardan kendini alıkoymak içinse..
hani şimdi söyleyeceklerimiz birer tavsiye niteliğinde olduğu için doğru mu değil mi bilemiyorum.
benceli cümleler yani benimkiler.
bence günahlardan sakınmak için dışarı çıkmamınız bunun için sabretmeniz çok güzel birşey.
Peygamberimiz asahabı ile böyle değildi.yani kimseden kaçmamıştı doğru ama onlar ashaptı.
onlar doğruydu güzeldi.onlardan kaçılırmı?
sizin kaçtığınız durum farklı.
tam hatırlayamıyorum ama sanki iyiliği emretmek bunun için savaşmak çok güzel ama buna gücü yetmiyorsa kendini bari korumak için kenara çekilmesi uygun olur...diye birşey hatırlıyorum.
yani sizin kötülüklerin hoşunuza gitmeyerek kendinizi kenara çekmeniz çok güzel birşey.
çünkü şu an kişi sabah müslüman olarak evinden çıkar da akşam kafir olarak geri döner,
Ya da müslüman olarak yatar da kafir olarak sabahlar denilen dönemlere geliyoruz.kendini korumanın zor olduğu durumlarda çıkmamak daha iyi bencede.
ama sonuçta bizler de birer insanın.insan dost ister arkadaş ister.
Allah karşınıza çıkarsın hayırlı dostları da.çünkü onların da teşvikiyle çok daha iyi işler yapacaksınız belki de.
bu devirde doğru insanları bulmak çok zor.
bence bunun için insan kendisi dine yapışmak da zorlanıyorsa (ki bu zamanda hiç kolay değil) bir cemaat en iyisi.doğru bir cemaat.
oradaN SİZE benzeyen insanlarla karşılaşmanız Allah ı arayan insanları bulmanız çok daha kolay olacaktır.
cemaat şart değil doğru yolda olduktan sonra.ama şu zamanda kötülüklerle tek başına mücadele etmek pek kolay sayılmaz
bi abimiz şöyle bir örnek vermişti.şu zamanda direnmek sabretmek zor.siz bir fidan olsanız rüzgar sizinde boynunuzu kırabilir.
ama bu bir ağaç olsa kökü kuvvetli olduğu için rüzgar onu yıkamaz.bu zordur.
cemaat (doğru bir cemaat ise tabi) mantığı da birlikten kuvvet doğmasıdır.siz namazkılmazsınız ama onlar teşvik eder yol gösterir.
yaşıtlarınız olacak orada siz de onlar böyle iyi ise ben niye beceremeyim diyeceksiniz,arkadaş da var,bu zamanda en mantıklı yol diye düşünüyorum.
bunlar sadece birer tavsiye gerisi siz kalmış.
Allah yardımcınız olsun

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
''Efendimiz de önceleri peygamberlik gelmeden günahlardan korunmak için bu dünyanın pisliklerinden uzaklaşmak için Hira mağarasına çıkıp uzun uzun düşünüp tefekküre dalmıyor muydu?''

Evet, ama peygamberimiz sıkıntı çekmiyordu, kendini kapatmıyordu, kaçmıyordu. Eğer böyle kendini kapatarak sıkılıyorsa böyle yapmaması gerekir.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,
Kardeşlerim sabırlı olun, bir değişim gecirmektesiniz, bir kabuk değişimi normaldir olanlar. Yalnız dikkat:
İnsanlar hakkındaki düşünceleriniz pozitif olmalı onlar günahkar demek, günah işliyorlar demek??? Hoş değil..
Yola adım attıgımda , acaba bumu Rabbimin sevdiği kulu?, bir çocuk görsem acaba bana ne anlatmak istedi? yani sen bir talebesin ve etrafındakiler bir öğretmen öyle düşünün...
Değişen sensen herkesin değişmesini bekleme, bakışını değiştir, dua, işte dua onlara dua et, hem kendine iyi geliri hem onlara
Başka Yaratıcı yok! Yaratanın yarattıgını sevmeliyiz, en azından Hakka yakın olanlarını ,ara bul, yok deme!
Harikalıkları seyretmek sabır ister, bekle...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
HATASIZ KUL VARMI ACABA...?
İNSAN olarak hatalarımızı itiraf ederek sadece ''Allah C.C. na ''
Af dilesek ve yola devam etsek ne güzel olur değil mi...?
Takılıp kalmayın ömür çok kısa yaşayın İNSAN olarak korkmayın ...
Ama sakınarak ...
Tabi ki sığınarak ...
Allah C.C. na ...

mzumrutcu

Kayıtlı Kullanıcı
Evet canım bunları biliyorum ama malesef ne kadar Peygamber Efendimizi örnek almak istesekte onun kadar sabırlı olamıyoruz işte
Peygamber Efendimiz ne demiş dedikodu yapılan yerden uzaklaşın demiş bende o an onların arasında olmak istemiyorum
Daha çok Allah'ı bilen Allah kelamı konuşan insanların arasında olmak istiyorum onlardan bişeyler öğrenmek istiyorum

İşte beni anlayan biri ya... Ben neden insanlardan uzaklaşayım ama öyle gerekli görüyorum sadece gerekli zamanlarda çıkıyorum... Çünkü her gittiğim yerde dünya kelamlarından bahsediliyor insanların bu kadar dünya kelamına takılmalarına anlam veremiyorum sıkıntım bu benim haksızmıyım sizce ... Çarşıya çıkıyorum afedersiniz bir giyinimleri var ki insanların artık boyunmu yere eğerek yürümekten boynumda hasarlar çıktı ... Napim sizce hiç birşey olmayacak gibi bakarak dimdik yürüsem mi acaba böylesi dahamı insanlara yaklaştırır acaba beni acaba dünya kelamlarından güle eğlene konuşsak dahamı sıcak kanlı olurum bir yandan ALLAH tan uzaklaşmıyormuyuz acaba ...
Ya benim istiyorum ki kuran ahlakı ile yaşayalım ne güzel olurdu değil mi ... Daha geçenlerde cumada zekattan bahsediliyordu çok yakınımın birine zekat konusunu açtım zekatınızı veriyor musunuz diye bana verilen cevap artık para toplamak ta suç oldu ... para bankada faizde alalım diyorum helal şeylere yatıralım diyorum devlette faizle çalışıyor diyor ... görüyorum dayanamıyorum ikaz ediyorum ters tepkiyle karşılaşıyorum ... keşke benide işlediğim günahımdan dolayı birileri ikaz etse hiç ikaz edilmedim bu güne kadar ... haksızmıyım acaba ben yanlış şeyler mi istiyorum acaba ben hatamı yapıyorum...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
İşte beni anlayan biri ya... Ben neden insanlardan uzaklaşayım ama öyle gerekli görüyorum sadece gerekli zamanlarda çıkıyorum... Çünkü her gittiğim yerde dünya kelamlarından bahsediliyor insanların bu kadar dünya kelamına takılmalarına anlam veremiyorum sıkıntım bu benim haksızmıyım sizce ... Çarşıya çıkıyorum afedersiniz bir giyinimleri var ki insanların artık boyunmu yere eğerek yürümekten boynumda hasarlar çıktı ... Napim sizce hiç birşey olmayacak gibi bakarak dimdik yürüsem mi acaba böylesi dahamı insanlara yaklaştırır acaba beni acaba dünya kelamlarından güle eğlene konuşsak dahamı sıcak kanlı olurum bir yandan ALLAH tan uzaklaşmıyormuyuz acaba ...
Ya benim istiyorum ki kuran ahlakı ile yaşayalım ne güzel olurdu değil mi ... Daha geçenlerde cumada zekattan bahsediliyordu çok yakınımın birine zekat konusunu açtım zekatınızı veriyor musunuz diye bana verilen cevap artık para toplamak ta suç oldu ... para bankada faizde alalım diyorum helal şeylere yatıralım diyorum devlette faizle çalışıyor diyor ... görüyorum dayanamıyorum ikaz ediyorum ters tepkiyle karşılaşıyorum ... keşke benide işlediğim günahımdan dolayı birileri ikaz etse hiç ikaz edilmedim bu güne kadar ... haksızmıyım acaba ben yanlış şeyler mi istiyorum acaba ben hatamı yapıyorum...

Sonuna kadar haklısın
Ama yaşanmıyor işte bu devirde bu şekilde yaşanmıyor :(
Bu düşünceleri çok görüyolar insanlara sanki
Ben mükemmelim demiyorum benimde bir sürü günahım vardır ama istediğimiz şeyde yanlışlık olduğunu düşünmüyorum

Gerçekten derdimi anlatıcak kelime bile bulamıyorum ki ben kime ne anlatasın ...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Hani bir gün Hanzala (r.a.) içinde bir endişe duyunca Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) yanına gelmiş ve "Hanzala münafık oldu." Çünkü Allah Rasülünün yanındayken hissettiklerimi başka zaman hissedemiyorum. dünyaya dalıyorum demişti. Sonra Hz. Ebu Bekir'de aynı endişeyi duyunca soluğu Senin yanında almışlardı. Sen onlara "bazen öyle, bazen öyle" demiş ve her zaman aynı ruh haletini koruyamayacaklarını söylemiştin.

İşte Ya Rasülallah (s.a.v) ben de senden uzak kaldıkça nifaklara batıyorum. Senden her ayrılışımda şeytana oyuncak oluyorum. Bir de bakıyorum ki insanlıktan alabildiğince uzaklaşmışım. Senden her ayrılık bir fasit dairenin başlangıcı oluyor benim için. Her günah diğerine gebe. Bir süre böyle devam ediyor. Sonra bir yerlerde adını duyuyorum. Birden içime akıyorsun sanki. "Kendine gel" diyorum kendime. Hiç hakkım olmadığı halde, kirli ruhumla sana ev sahipliği yapamayacak olduğum halde sanki yanımdaymışsın gibi ayaklarımı topluyor, çay içeceksem bir bardak fazla hazırlıyor, yemeğe oturacaksam bir kaşık fazladan tepsiye koyuyor ve senin geleceğini düşlüyorum.

Bence bu alıntı anlatıyor bazı şeyleri

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim durumunu okuyunca öğle üzüldüm ki... ama bir taraftanda şaşırttın beni oysaki biliyorsun yakın bir zaman önce çok kötü günler geçirmiştim ve bu formdaki bir çok kardeşim ve sen bana son derece hayat dolu desteklerde bulunmuştunuz...
Öncelikle sıkıldığın bir konu yada gelecek ile ilgili ümitsizliğin varsa bunları hayatından kaldırmaya yada düşünmemeye çalış... tek başına odada yalnız başına, böyle karamsar düşüncelere kapılman seni içinde bulunduğun durumdan daha zor bir hale getirir... Dışarıdaki kötü insanlar, haramlar, dedikodular hepimiz için geçerli bunlar boş insanların davranış şekilleri... aldırmamaya çalış kendine yeni çevre yeni uğraşlar bulmaya çalış... ben üyelik imzanda okuduğum kadarıyla öğretmenlik okuyorsun sanırım... Bundan güzeli varmı hedeflerin var bunlar hakkında kendinde değerlendirmeler yap... Bu arada arkadaş akraba ziyaretinden bahsetmişsin bende bazen kimseyle görüşmek bile istemiyorum bebek tedavimi anlatıyorum durumumu anlatıyorum sonrasında acaba neden olmuyoki? demezlermi deliriyorum... böyle insanlar hepimizin çevresinde var... fakat aralarında iyileride vardır elbet boşver böyle insanlarıda takmayalım...
Kendini en kısa zamanda toparlaman için sana dua edeceğim... Allah'a emanet ol Can Dost...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamu aleykum Mahmut abi,
Derdin keder degilmis aslinda.. Icindeymis. Dusun birde benim gibi bu yasta kendinden buyuk kararlarla ve kederlerle karsilassaydin?
Oncelikle sukret.
Guzel bir egitim aliyorsun.
Bir ozrun yok.
Insanin icindeki bunalimi, vakum gibi alacak insanlar bulunmali hayatinda.
Bir dost olabilir.
Bir buyuk olabilir.
Bir anne olabilir.

Insanlarla konusmalisin. Onlarla iletisim icinde olmalisin ki, dogru yolu gorsunler ve seni ornek alsinlar. Sirf bu yuzden sohbetlere zorla goturuldugumu hatirlarim :)
Sadaka vermek, bir kopegin su ihtiyacini gidermek bile kederlerine biraz olsun ferahlik demektir.
Yada ansizin okunan ezan..
Cuma namazi icin en uzak camiye yuruyerek ve Ummet-i Muhammed'i hissetmeye calisarak gitmek..

Ben de cok istiyorum Mekke'yi, Medine'yi, Turkiye'yi..
Bak ben 1.5 senedir gurbetteyim.
Disari bile cikamiyorum.
Dillerini bile cok iyi bilmedigin insanlari dinlemek hos olmuyor.
Kilisenin bitisindeki bir sitede oturuyorum.
Sdusun ayinlerini bile dinlemek zorunda
kaliyorum.

Balkona cikiyorum.
Icip icip bi'hal olmus Musluman ve ateistlerin sesleriyle, kiliseyle goz goze goz yasi dokuyorum.
Son 2 haftadir sokaga hic cikmadim mesela.
Inanabiliyor musun?

Sukret ve dua et..

Allah insaAllah birgun gonlune bir es verir ve sizi huzuruna cagirir..
Sizde O'na gidersiniz.
Dursun Ali Erzincanli'nin "Medine'de Zaman" adli eserinde dedigi gibi :
LBir genc hurmari sirtina yuklenmis yurur esiyle birlikte. Melekler tebessum eder onlara ve dua eder."

Allah'a emanet oolun.
Dualarimdasiniz.

mzumrutcu

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun Katrepare kardeşim ... Ama aşağıdaki yazımı okudun mu bilmiyorum benim asıl üzüldüğüm şey insalar aşırı dünya kelamına tutulmuşlar ve bunlarıda görürken çok üzülüyorum ben ... aslında söylemek istemiyorum ama benim anneme kapanmasını söylüyorum ALLAH ın bundan hoşnut olacağını söylüyorum beni geri kalmışlıkla , klasik insan modeli ile görüyor ve ben bu gibi şeylere üzülüyorum bir süre sonra dayanamıyorum annemi çok seviyorum oda beni seviyor benide çok düşünüyor namazınıda kılıyor ama sadece namazda kapanıyor işte bende onu düşündüğüm için dayanamıyorum bu gibi şeyler hayatımda sadece birer örnekler ...
Keşke banada böyle hatalarımı söyleyen birileri olsa keşke ... Bakın içinden geçeni paylaş konusunda Hz. Ömer hakkında ne paylaşmışlar... Birde başlık yanlış olmuş heralde ben sadece çok üzülüyorum böyle şeylere ...
394517_143270679147448_45630157_n.jpg

µmmed

Kayıtlı Kullanıcı
Ben insanları anlamakta çok güçlük çekiyorum ve bundan da çok sıkıntı çekiyorum ... Öyle bir duruma geldim ki hemen hemen evimden , odamdan dışarı çıkmıyorum , çıkamıyorum çünkü her dışarı çıkışımda harama öyle çok yaklaşıyorum ki çok utanıyorum ... Çok suskunlaştım artık... Bıktım artık dünya kelamlarından , dünya nimetlerinden ... Artık cürmüm ile gitmek istiyorum ... Ne yapacağımı nasıl yaşayacağımı şaşırdım artık... O kadar çok istiyorum ki kutsal topraklara gitmeyi bir daha gelmemeyi ...

Esselamualeykum

Bayağı ilginç bir konu.Her insanı anlaman veya her insanın seni anlamasını beklemek yanlış olabilir.
Eğer tastamam sen herkesi anlıyor ve herkesde seni anlıyorsa bu yalancılık olur.

Benim size tavsiye edebileceğim konu ki bu durumunuz normaldir.Haya imandandır.
Bir takım insanlar a bazı konular yanlış gözükse yani asosyalmi diyorlar.Yani insanın içine kapanması bir bakıma aslında internette bu şekilde olan insanlar çok.Yazdıklarını belki paylaşabileceğin birisi bile yoktur.

Reel hayatında,Emin olunuz ben senelerdir Sanal alemdeyim.Sizin düşüncenizde olan insanlar çok oluyor.
Lakin şunu demek isterimki kendi düşüncem ile bu düşünceler normaldir.

Senin nerede yaşadığını bilmiyorum lakin bendede aynı konum senelerdir mevcut.
Ben Almanyada kalıyorum.Evliyim çocuklarımda var ama çoğu zaman bende yalnızım.

Bu yalnızlık ve içine kapanmanın çözümü Allah c.c sığınmak ve onunla konuşman bu Kuranı Kerim ile olabilir.Ve Dua etmendir.Birde şunu vurgulamak isterimki o kadarda yanlış değilsin.

Bu bazda sana Buhari r.Aleyh Fiten Babını ve imam Tirmizi r.Aleyh Fiten Bablarını tavsiye ederim.
Yani hal ve durumunda bir anormallik yok.

Yalnız akraban ile bağlantını kesme bu önemlidir.

Sıkıntı çekme konusunda ki Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz kadar kimse sıkıntı çekmemiştır.
Bakınız Eşleri konusunda Kuranı kerimde bir ayet verdır.İstiyorlar ise onların Mihirl veya mehirlerini ver onları sal veya salıver Ayeti vardır.

Bu ayetin niçin geldiğini,Allah c.c Resulu s.a.v efendimizin kendisini neden Mescide kapattığını derinden düşünmek ve araştırmak gereklidir.

Aynı zamanda Kuranı kerimde isra zamanına yakın bir vakitteki Ayeti kerime gelmiştir Hidayeti veren ve Hidayeti elinde olan ve Hidayet sahibinin sadece Allah c.c olduğunu konusunda.

Burada önemli olan acizane sana tavsiyem başkalarından ziyade kendinide düşünmen.
Günümüzde herkes kendinden ziyade başkasını düşünmektedir.

Kendini düşünen pek yoktan kastım.Benim durumum nedir benim halim ne olacak ben nerdeyimdir.
Ve Ölümü kesinlikle aklımızdan çıkarmayalım.

Birde acizane sana tavsiyem Kuranı kerimde inşirah suresini okuman,Elbette Mealinede bakmandır.
Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz bunu sıkıntılı olduğu zaman devamlı okurdu.

Sure Elemneşrahleke diye başlar.Kısa bır suredir.Elbette tavsiyelerim sadece senin için değil.ilk etapta benim için geçerlidir.
Şikayetini derdini yalnızlığını sıkıntını Allah c.c arz et ona müracaat et.

Bu nasıl olabilirki dersen.
ihlas yani samimiyet ile secdeye kapanıp geceleri herkes uyurken gözyaşı ile yalvarman olabilir.
İnsan ilim olsun veya bir çok konumu bazen göz yaşları ile elde edebilir.

Yinede biz ne kadar yazsakda senin derdini bilen Alemlerin Rabbidir.

Annen ile ilgili yazmışsın.Ben buraya Kardeşim ile ilgili yazsam şaşırır kalırsın.Nereden nereye hesabı.
Ben bunu kendim yaşadım.DUA gerçekten bizim idrak edemeyeceğimiz kadar büyüktür.

Duanın kabul olması dileği ile,Annen e elbette söylemen güzeldir.Lakin Hayırlı ve ihlaslı bir Dua son derece Dünyanın değiştirecektir,Lakin Dua ediyorum ediyorum ama bir türlü kabul olmuyor sanki deme.

Dua da sabır gereklidir.Ve emin olabilirsinki samimi ve ihlaslı bir şekilde edilen Duada bilhassa sabır ve zaman gereklidir.
Kulun bu şekilde Dua etmesi elbette Rabbinin hoşuna gider.Onun o yalvarışı ile mutlaka Kulu mzumrutcu ile Melekler e karşı övünür.

Dünya üzerinde sabırlı bir şekilde ve ihlaslı bir biçimde Dua etmeyen insanlar olmasaydı, biz sanıyoruzmu ki halen hayatta kalacağımızı.Allah c.c bizi bir çırpıda siler ve yerine başka topluluklar yaratırdı.

Bizler şüphesiz çok aciziz,Lakin yeryüzünün efendileriyiz ki Allah c.c bize böyle hitab ediyor.
Samimi ve ihlas ile yapılan bir Dua gerçekten yerine ulaştığı zamanki bunu anlarsın sen.

Dua edelimki samimi bir şekilde Dua edelim Allah c.c icabet edecektir.Cevabını alacağız mutlaka derken.

Allah c.c size tüm gönülden Mekke i Mükerreme ve Medine i Münevver yi arzulayan kardeşlerimize nasib etsin.
Amin.

Türkcem biraz tarzanca lütfen idare edin.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı

haklısın gunumuzde insanlar cığrından cıktı artık...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

canım kardeşim Allah yardımcın ve yardımcımız olsun inşallah. Evet söylediklerinde sitemlerinde seni çok iyi anlıyorum.. bu genç yaşında böylesine güzel duyguları yüreğinde hissetmen ne kadar hoş. ben de içinde Allah kelamı olan toplumlarda bulunmayı çok seven çok isteyen biriyim. Sen de şöyle yapabilirsin.. sohbet ortamlarına katılabilirsin. süleymanlılar var nurcu ablalar var farketmez hz. Allah olsun da konusu ...bu sohbetlere ben her hafta katılmaya çalışıyorum. bu sohbet ortamları heryerde var. inan çok mutlu olursun. çünkü seninle aynı görüşü paylaşan insanlar.. yani yalnız değilsin... ve çok çevren olur.. başın sıkıldığında karamsarlığa kapıldığında sana el uzatacak bir çok ablan arkadaşın olur...mesela biz sohbet arkadaşlarımla her sene geziye gideriz. ortak görüşlerimiz amaçlarımız olduğundan gittiğimiz gezilerde sabah namazlarını dahi kaçırmıyoruz.. sana tavsiyem bu ortamları bulup katılman... Ben de çoğu kez diyorumki ben bu asıra ait değilim. çünkü asır başkalaştı.. ama sen dik ve ve muhafazakar duruşunla örnek ol kalp gözü körlere.... onların da ellerinden tut.... belki bir kaç hayatta sen kurtarırsın. eğer kurtaramazsan kendi hayatını kurtarman senin için az mı. önce yakın ailenden annenden babandan kardeşinden yavaş yavaş üzerlerinde baskı oluşturmadan başla. gerçi ailen de belki dindar insanlardır onu bilmeden söylüyorum. mesala ben face üzerinden hadisler ayetler paylaşıyorum belki bir anlayan olur diye. sonra bir hayır derneğine üyeyim onları boş bırakmıyorum. bunun gibi şeyler yap aktif oldukça kendine güvenin gelir. Allah yolunda en ufak şeyden kaçma.. unutma kimse senden üstün değil ve sen kimseden üstün değilsin üstünlük sedece takvayla olur.. Allah yolunda cesur ol.. ve insanları teşvik konusunda onları rencide etmeden uygun dillerle doğru yolu göster ya onlara örnek ol.. unutma islam sosyal bir dindir. tek başına yaşama.. dışarı çık ... veAllah de. bol bol dua et.. ben dua etmenın çok faydasını gördüm.. vs. sevgi ve selamla kardeşim....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın gunumuzde insanlar cığrından cıktı artık...

çığrından çıkmayan insanlar da var bir ele ihtiyaç duyan insanlarda.. çoğu çığırndan çıkmış olabilse de elinden tutulacak çok insan var. pes etmeyelim.. peygamberimiz kaç kere anlatmış risalesini her seferinde reddedilse bile. allahın azim ve sabur sıfatları bizimle olsun kardeşim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt