Ben insanları anlamakta çok güçlük çekiyorum ve bundan da çok sıkıntı çekiyorum ... Öyle bir duruma geldim ki hemen hemen evimden , odamdan dışarı çıkmıyorum , çıkamıyorum çünkü her dışarı çıkışımda harama öyle çok yaklaşıyorum ki çok utanıyorum ... Çok suskunlaştım artık... Bıktım artık dünya kelamlarından , dünya nimetlerinden ... Artık cürmüm ile gitmek istiyorum ... Ne yapacağımı nasıl yaşayacağımı şaşırdım artık... O kadar çok istiyorum ki kutsal topraklara gitmeyi bir daha gelmemeyi ...
Esselamualeykum
Bayağı ilginç bir konu.Her insanı anlaman veya her insanın seni anlamasını beklemek yanlış olabilir.
Eğer tastamam sen herkesi anlıyor ve herkesde seni anlıyorsa bu yalancılık olur.
Benim size tavsiye edebileceğim konu ki bu durumunuz normaldir.Haya imandandır.
Bir takım insanlar a bazı konular yanlış gözükse yani asosyalmi diyorlar.Yani insanın içine kapanması bir bakıma aslında internette bu şekilde olan insanlar çok.Yazdıklarını belki paylaşabileceğin birisi bile yoktur.
Reel hayatında,Emin olunuz ben senelerdir Sanal alemdeyim.Sizin düşüncenizde olan insanlar çok oluyor.
Lakin şunu demek isterimki kendi düşüncem ile bu düşünceler normaldir.
Senin nerede yaşadığını bilmiyorum lakin bendede aynı konum senelerdir mevcut.
Ben Almanyada kalıyorum.Evliyim çocuklarımda var ama çoğu zaman bende yalnızım.
Bu yalnızlık ve içine kapanmanın çözümü Allah c.c sığınmak ve onunla konuşman bu Kuranı Kerim ile olabilir.Ve Dua etmendir.Birde şunu vurgulamak isterimki o kadarda yanlış değilsin.
Bu bazda sana Buhari r.Aleyh Fiten Babını ve imam Tirmizi r.Aleyh Fiten Bablarını tavsiye ederim.
Yani hal ve durumunda bir anormallik yok.
Yalnız akraban ile bağlantını kesme bu önemlidir.
Sıkıntı çekme konusunda ki Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz kadar kimse sıkıntı çekmemiştır.
Bakınız Eşleri konusunda Kuranı kerimde bir ayet verdır.İstiyorlar ise onların Mihirl veya mehirlerini ver onları sal veya salıver Ayeti vardır.
Bu ayetin niçin geldiğini,Allah c.c Resulu s.a.v efendimizin kendisini neden Mescide kapattığını derinden düşünmek ve araştırmak gereklidir.
Aynı zamanda Kuranı kerimde isra zamanına yakın bir vakitteki Ayeti kerime gelmiştir Hidayeti veren ve Hidayeti elinde olan ve Hidayet sahibinin sadece Allah c.c olduğunu konusunda.
Burada önemli olan acizane sana tavsiyem başkalarından ziyade kendinide düşünmen.
Günümüzde herkes kendinden ziyade başkasını düşünmektedir.
Kendini düşünen pek yoktan kastım.Benim durumum nedir benim halim ne olacak ben nerdeyimdir.
Ve Ölümü kesinlikle aklımızdan çıkarmayalım.
Birde acizane sana tavsiyem Kuranı kerimde inşirah suresini okuman,Elbette Mealinede bakmandır.
Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz bunu sıkıntılı olduğu zaman devamlı okurdu.
Sure Elemneşrahleke diye başlar.Kısa bır suredir.Elbette tavsiyelerim sadece senin için değil.ilk etapta benim için geçerlidir.
Şikayetini derdini yalnızlığını sıkıntını Allah c.c arz et ona müracaat et.
Bu nasıl olabilirki dersen.
ihlas yani samimiyet ile secdeye kapanıp geceleri herkes uyurken gözyaşı ile yalvarman olabilir.
İnsan ilim olsun veya bir çok konumu bazen göz yaşları ile elde edebilir.
Yinede biz ne kadar yazsakda senin derdini bilen Alemlerin Rabbidir.
Annen ile ilgili yazmışsın.Ben buraya Kardeşim ile ilgili yazsam şaşırır kalırsın.Nereden nereye hesabı.
Ben bunu kendim yaşadım.DUA gerçekten bizim idrak edemeyeceğimiz kadar büyüktür.
Duanın kabul olması dileği ile,Annen e elbette söylemen güzeldir.Lakin Hayırlı ve ihlaslı bir Dua son derece Dünyanın değiştirecektir,Lakin Dua ediyorum ediyorum ama bir türlü kabul olmuyor sanki deme.
Dua da sabır gereklidir.Ve emin olabilirsinki samimi ve ihlaslı bir şekilde edilen Duada bilhassa sabır ve zaman gereklidir.
Kulun bu şekilde Dua etmesi elbette Rabbinin hoşuna gider.Onun o yalvarışı ile mutlaka Kulu mzumrutcu ile Melekler e karşı övünür.
Dünya üzerinde sabırlı bir şekilde ve ihlaslı bir biçimde Dua etmeyen insanlar olmasaydı, biz sanıyoruzmu ki halen hayatta kalacağımızı.Allah c.c bizi bir çırpıda siler ve yerine başka topluluklar yaratırdı.
Bizler şüphesiz çok aciziz,Lakin yeryüzünün efendileriyiz ki Allah c.c bize böyle hitab ediyor.
Samimi ve ihlas ile yapılan bir Dua gerçekten yerine ulaştığı zamanki bunu anlarsın sen.
Dua edelimki samimi bir şekilde Dua edelim Allah c.c icabet edecektir.Cevabını alacağız mutlaka derken.
Allah c.c size tüm gönülden Mekke i Mükerreme ve Medine i Münevver yi arzulayan kardeşlerimize nasib etsin.
Amin.
Türkcem biraz tarzanca lütfen idare edin.