Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çok pişmanım .. (1 Kullanıcı)

tekdinIslam

Yasaklı Kullanıcı
Öncelikle Selamın Aleyküm güzel din kardeşlerim...​

İnsan düşünmeli ben ne yaptım da Rabbim beni bana bıraktı huzuruna çıkamaz oldum el açıp yalvaramaz oldum. Ölüm haberlerini tınlamaz oldum. Duyarsız oldum neden? neden? çoğaltabiliriz bu nedenleri..Yazık oluyor, ömür gidiyor,tövbesiz günler geçiyor.Düşünüyorum da; Bir yolu olmalı, bir yol bulunmalı içimizdeki ben'e...O nunla oturup konuşmalı mertçe. Cüzdan değil vicdan muhasebesi yapmalı dürüstçe. Geçen onca yılın nasıl geçtiğini film şeridi gibi izlemeli. Pişman olduğumuz kareler mi çok yoksa bizi sevindiren ve çocuklarımıza ve sevdiklerimize rahatça gururla seyrettirebileceğimiz bir film oldumu acaba geçen ömrümüz? Ve kalan ömrümüz, sayılı nefeslerimizi..Herşeyin para ve güce endeksli olmasını eleştiriyoruz hesapta ama bir şey yapıyor muyuz? iyi insanları seviyoruz,manevi değerlere saygımız var falan laflarla kendimizi kandırıyoruz amma iyiye adımımız yok,parayı kaybetmekten korkuyoruz,dostu kaybetmek pahasına velhasıl günü kurtarma telaşında vurdumduymaz tembel olduk gitti.
Saatlerce tv başında filmler diziler seyrederiz, internette fecibooka takılırız da on dakika bir aile sohbeti yapamayız.Selam vermeye üşeniriz.Gönül almak,namaz kılmak Allah'a el açıp dua etmek zor gelir bize.Velhasıl sevgi ve muhabbeti kendi aile ortamımızda değil de dizilerde filmlerde arar olduk..Sonra kendi kendimize yabancı monoton bir yaşam neymiş efendim panik atak depresif bilmem neler. Bir yol bulmalı içimizde feryat eden o asıl bene ulaşmalı ve onu artık dinlemeliyiz ve bir yolunu bulmalıyız kalabalıklar içinde yalnızlığımızdan kurtulmak için...Kendimiz olmak için , kendimize gelmek için bir yolunu bulmalı ailemiz için çocuklarımız için geleceğimiz için ..
Velhasıl bir yolu olmalı vicdanın sesini duymak için....ve ve en önemlisi tövbe etmek lazım ettiğimiz tövbeye geciktirdiğimiz için.

TÖVBE ALLAH'TAN GELİR
Tövbe etmeden tövbenin ne olduğunu düşünmek; Günahın zararını ve günahın Allahu Tealâ'nın azametine karşı edepsizlik olduğunu bilmektir.Evet, işlenen günah Allah'a karşı yapılan bir edepsizlik ve isyandır.Allah'ın rahmetine layık olmak için bu isyan ve edepsizlik perdesinin kaldırılması gerekir. Ayrıca Allah'ın azametini bilen kalbe işlenen günahtan dolayı bir eziklik ve mahcubiyet gelir ki bu, tövbenin birinci hakikatidir. Eğer kulun dudağından tevbenin kelimeleri çıkıyor da kalbinde bir eziklikve utanma pişmanlık duymuyorsa, bu tevbe hem taklit, belki hem de günah olur.
Bir kimse Allah'a karşı eziklik ve mahcubiyet hissetmedikçe ne günahtan dönebilir, ne de tevbesi ciddi bir fayda verir. Eziklik ve mahcubiyet duygusu kalpte parladı mı, Allah'ın nuru kalpte tecelli eder.Sevdiğim bir yakınıma karşı bir kusur işlesem, onu görünce utanç duyar ve keşke yapmasaydım diye özür dilerim. Utanç veya pişmanlık duygusu olmadan, sadece görünüşte dilenen özüre kibir karışır ve alay etmek gibi olur. İşte tövbe eden de buna dikkat etmelidir. Aksi takdirde sahibini günahtan temizlemediği gibi,belki günaha girmesine sebep olur.Mahcubiyet ve eziklik olunca Allah'ın nuru kalbe yağmur misali sağanak sağanak yağmaya başlar.Allah'ın nuru inmeye başlayınca günahın, şehvetin, gazabın ateşi söner.Demek ki tövbe Allah'tan gelir.
Tövbe ilâhi bir yardım ve rabbani mağfirettir. Allahu Tealâ tövbe ile mümini hiç günah işlememiş gibi bir hale döndürür. Tövbeyi anlamadan, tevbeyi gerçekleştirip hayatımıza tatbik etmeden gerçek olgunluğa giden yolda mesafe katetmemiz mümkün değildir. Tövbe ilim, hal ve fiilden ibarettir.
O halde Cenab-ı Rabbül Alemin'den sağlam bir tevbe için yardımve rahmet dilemek lazım gelir.
Pişmanlık dua ve zikre yol açar.
Bundan dolayı ayet-i kerimedeki hakikat karşımıza çıkar:"Müminler onlardır ki, bir kötülük yaptıklarında ya da(cehennemi hak edecek işlerle) kendilerine zulmettiklerinde Allah'ın azabını, hesabını hatırlayıp günahlardan hemen dönerek affedilmeyi dilerler." Allah'dan bağışlanmayı isteyen kişi"YA RABBİM" dediğinde, Allahu Tealâ "BUYUR EY KULUM" der ve böylece rahmet kapısı açılır.
Bir daha yapmamaya azmedilir ve yapılmazsa tevbe gerçekleşmiş olur.
YA RABBİ BEN PİŞMANIM YAPMIŞ OLDUĞUM BÜTÜN GÜNAHLARDAN KEŞKE YAPMASAYDIM İNŞAALLAH BEN BİR DAHA YAPMAYACAĞIM......

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

GfbFurkan07

Kayıtlı Kullanıcı
Çok Haklısın.... Allah Razı olsun...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık güzel faydalı bir paylaşım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt