Azizİslam kardeşim, hadis şu şekilde
"Üç şeyden dolayı Arabları sevin ; Çünkü ben arabım, Kur’ân arabçadır, Cennet ehlinin dili de arabçadır."
kaynagi: "Hakim, el Müstedrek, 4/87, Ma’rifetu Ulûm el-Hadis, s.161-162; el-Ukaylî Duafâ, s.327; et- Taberânî el-Kebir, 3/122/1, el-Evsat ; el-Beyhakî, Şuabu’l-İmân.
Hadis uydurmadır.
Bu senedin üç tane illeti vardır:
İlki: Ravilerinden olan el-Alâ b. Amr hakkında ez-Zehebî metrûk (yani terk edilmiş kardeşim) olduğunu söyler, İbn Hibbân ise, mutlak olarak kendisiyle ihticac (yani bununla delil getirilmez azizislam kardeşim) etmenin câiz olmadığını söyler.
İkincisi: Diğer bir râvi olan Yahyâ b. Yezîd, muhaddislerce zayıf addedilmiştir.
Üçüncüsü: İbn Cureyc hadisi an ana sigasıyla rivâyet etmiştir. Kendisi müdellistir.(MÜDELLİS: Sattığı malın kusur ve ayıbını müşteriden saklıyan.) Hadisi İbnu’l-Cevzî (el-Mevdûât, 2/41.) el-Ukaylî’nin yoluyla zikrederek, el-Ukaylî’den hadisin münker olduğunu ve aslının olmadığını aktarır.
parantez içindekileri arama moturundan arayip yazdim kardeşim ...
Ben arabım, Kur’ân arabçadır, Cennet ehlinin lisanı da arabçadır.(et-Taberânî, el-Evsat ,2/285/1/9301.)
Hadis uydurmadır.
Râvilerinden olan Şibl b. el-Alâ b. Abdurrahman hakkında İbn Adiy; « Münker rivâyetleri vardır » der. Hâfiz el-Irâkî (el-Mahacce; 1/57.) de şöyle der: « Ancak (râvilerinden olan) Abdul Azîz b. İmrân ez-Zührî hakkında en-Nesâî ve başkaları metrûk olduğunu söylerler. el-Buhârî hadisinin yazılmayacağını bildirir. Dolayısıyla bu hadis sahih değildir. » İbn Arrak (Tezih eş-Şerîa, s.209) ta bu hükme katılır.
Bu rivâyetin Allâh Resûlu (s.a.s.)’e nisbetinin bâtıl olduğuna bir başka delilde, (s.a.s.)’in arablığıyla övünmesidir. Bu ise, İslam’a göre tuhaf sayılıp şu âyetle uyuşmaz: (Muhakkak ki Allâh yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır.) (Hucurât 13.)
Aynı zamanda sahih hadislerle de uyuşmaz:
( Arabın arab olmayana üstünlüğü yoktur ... üstünlük ancak takva iledir.) (Ahmed, 5/411, sahih bir senedle rivâyet etmiştir.)
Ebû Dâvut ve et-Tirmizi’nin hasen olarak rivâyet ettikleri başka bir hadiste: (Gerçekten Allâh Azze ve Celle sizlerden câhiliyye âdetini ve ecdâd ile övünmeyi gidermiştir. İnsanlar Âdem’in çocuklarıdır, Âdem ise topraktandır. Mümin takvalı, facir ise şakî olandır. Bazıları cehennem kömürü olan insanlarla övünmeyi bıraksınlar. Yoksa Allâh’ın yanında, ağzı ile pisliği iten böcekten daha değersiz olurlar. )
Allâh Resûlu (s.a.s.) ümmetini bu şekilde yönlendiriyor ise, onun yasakladığı şeyi kendinin yapması hiç bir zaman makûl değilir.
İnsallah aydinlatici olmuştur kardeş....Allah yardımcınız olsun...
bu arada dikkat edilirse hadisin uyduruma oldugu konusda sadece alim sozleri ekledim, yani bole soleyince bazi kardeşler itiraz ediyor sen hangi ilmle uyudurma ve ya zayif dersin hadise dige....zaten ben de okudum ve ekledim, yani yazi bana ait degil...