Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çok önemli bir sorum var. (1 Kullanıcı)

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Arabı sevmek üç nedenle zorunludur. Çünkü ben arabım. Çünkü kuran arapça indirildi. Çünkü cennet sakinleri arapça konuşur. Arapları seven beni seviyor demektir. Kimki araptan hoşlnmaz araptan nefret eder, o mutlaka benden nefret ediyor sayılır, Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir. İnsanların en yüce ve mükemmel olanı araplardır. Arapların ne yücesi kureyşliler, kureyşlilerin en yücesibeni haşim kabilesidir. arapları küçük gören müşrik sayılmalıdır. Arabın varlığı demek islamiyetin var olması yaşaması demektir

Arkadaşlar bu hadisi şerif gerçekmidir?
gerçekse kibrlilik yokmu
bunu bana açıklarmısınız?
ateistlerin bulunduğu bir sitedede dinimizi savunuyorum ama zorda kaldım yardım edin.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu Aleyküm,

Arapçaya teşvik sohbetlerinde Hadisi şu şekilde duydum, arabı 3 sebepten sevin,
Ben arabım
Kuran Arapça indirildi,
Cennet sakienleirnin dili arapçadır...

Bu yüzden arapçaya çok önem verilir cemaatimizde ve öğretilir...Kureyş halkı yerli araptır, en güzel kureyşliler konuşur bu dili,bunu da medineli hocamdan öğrenmiştim.

Yazdıklarınızın neresinde kibir var kardeşim anlamadım , arabı ,Efendimiz arap olduğu için sevmemiz kafi zaten, başka sebepe ne hacet...

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Arabı sevmek üç nedenle zorunludur. Çünkü ben arabım. Çünkü kuran arapça indirildi. Çünkü cennet sakinleri arapça konuşur. Arapları seven beni seviyor demektir. Kimki araptan hoşlnmaz araptan nefret eder, o mutlaka benden nefret ediyor sayılır, Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir. İnsanların en yüce ve mükemmel olanı araplardır. Arapların ne yücesi kureyşliler, kureyşlilerin en yücesibeni haşim kabilesidir. arapları küçük gören müşrik sayılmalıdır. Arabın varlığı demek islamiyetin var olması yaşaması demektir

Arkadaşlar bu hadisi şerif gerçekmidir?
gerçekse kibrlilik yokmu
bunu bana açıklarmısınız?
ateistlerin bulunduğu bir sitedede dinimizi savunuyorum ama zorda kaldım yardım edin.

Bu hadis-i şerif'in uydurma olduğu çok açık bir şekilde anlaşılıyor. Bakın Peygamberimiz (s.a.s) veda hutbesinde ne demiş :

""Ey insanlar!

"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap

olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin

da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda

en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir."

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Uydurmadır kardeş geç oldu senedini bile bulamazsın...Bu arada ateistlerle takılma istersen ken kendi ibadetlerine bak ateistlere ayırdığın her saniye kayıptır.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Azizİslam kardeşim, hadis şu şekilde

"Üç şeyden dolayı Arabları sevin ; Çünkü ben arabım, Kur’ân arabçadır, Cennet ehlinin dili de arabçadır."

kaynagi: "Hakim, el Müstedrek, 4/87, Ma’rifetu Ulûm el-Hadis, s.161-162; el-Ukaylî Duafâ, s.327; et- Taberânî el-Kebir, 3/122/1, el-Evsat ; el-Beyhakî, Şuabu’l-İmân.

Hadis uydurmadır.

Bu senedin üç tane illeti vardır:

İlki: Ravilerinden olan el-Alâ b. Amr hakkında ez-Zehebî metrûk (yani terk edilmiş kardeşim) olduğunu söyler, İbn Hibbân ise, mutlak olarak kendisiyle ihticac (yani bununla delil getirilmez azizislam kardeşim) etmenin câiz olmadığını söyler.

İkincisi: Diğer bir râvi olan Yahyâ b. Yezîd, muhaddislerce zayıf addedilmiştir.

Üçüncüsü: İbn Cureyc hadisi an ana sigasıyla rivâyet etmiştir. Kendisi müdellistir.(MÜDELLİS: Sattığı malın kusur ve ayıbını müşteriden saklıyan.) Hadisi İbnu’l-Cevzî (el-Mevdûât, 2/41.) el-Ukaylî’nin yoluyla zikrederek, el-Ukaylî’den hadisin münker olduğunu ve aslının olmadığını aktarır.

parantez içindekileri arama moturundan arayip yazdim kardeşim ...

Ben arabım, Kur’ân arabçadır, Cennet ehlinin lisanı da arabçadır.(et-Taberânî, el-Evsat ,2/285/1/9301.)

Hadis uydurmadır.

Râvilerinden olan Şibl b. el-Alâ b. Abdurrahman hakkında İbn Adiy; « Münker rivâyetleri vardır » der. Hâfiz el-Irâkî (el-Mahacce; 1/57.) de şöyle der: « Ancak (râvilerinden olan) Abdul Azîz b. İmrân ez-Zührî hakkında en-Nesâî ve başkaları metrûk olduğunu söylerler. el-Buhârî hadisinin yazılmayacağını bildirir. Dolayısıyla bu hadis sahih değildir. » İbn Arrak (Tezih eş-Şerîa, s.209) ta bu hükme katılır.

Bu rivâyetin Allâh Resûlu (s.a.s.)’e nisbetinin bâtıl olduğuna bir başka delilde, (s.a.s.)’in arablığıyla övünmesidir. Bu ise, İslam’a göre tuhaf sayılıp şu âyetle uyuşmaz: (Muhakkak ki Allâh yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır.) (Hucurât 13.)

Aynı zamanda sahih hadislerle de uyuşmaz:

( Arabın arab olmayana üstünlüğü yoktur ... üstünlük ancak takva iledir.) (Ahmed, 5/411, sahih bir senedle rivâyet etmiştir.)

Ebû Dâvut ve et-Tirmizi’nin hasen olarak rivâyet ettikleri başka bir hadiste: (Gerçekten Allâh Azze ve Celle sizlerden câhiliyye âdetini ve ecdâd ile övünmeyi gidermiştir. İnsanlar Âdem’in çocuklarıdır, Âdem ise topraktandır. Mümin takvalı, facir ise şakî olandır. Bazıları cehennem kömürü olan insanlarla övünmeyi bıraksınlar. Yoksa Allâh’ın yanında, ağzı ile pisliği iten böcekten daha değersiz olurlar. )

Allâh Resûlu (s.a.s.) ümmetini bu şekilde yönlendiriyor ise, onun yasakladığı şeyi kendinin yapması hiç bir zaman makûl değilir.

İnsallah aydinlatici olmuştur kardeş....Allah yardımcınız olsun...

bu arada dikkat edilirse hadisin uyduruma oldugu konusda sadece alim sozleri ekledim, yani bole soleyince bazi kardeşler itiraz ediyor sen hangi ilmle uyudurma ve ya zayif dersin hadise dige....zaten ben de okudum ve ekledim, yani yazi bana ait degil...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.
Zaten güzel peygamberimizin böyle diyeceğini sanmıyordum. Allah razı olsun sizden :)

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Uydurmadır kardeş geç oldu senedini bile bulamazsın...Bu arada ateistlerle takılma istersen ken kendi ibadetlerine bak ateistlere ayırdığın her saniye kayıptır.

Haklısın kardeş-
Ama orada dinimize peygamberimize vede Allaha hakeret diz boyu zoruma gidiyor.

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Araf (186) Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Nisa
(88) Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
Nisa
(143) Onlar küfür ile iman arasında bocalayıp dururlar. Ne bunlara (mü'minlere) ne de şunlara (kafirlere) bağlanırlar. Allah kimi saptırırsa ona asla bir çıkar yol bulamazsın.
Araf
(178) Allah kimi doğru yola iletirse, odur doğru yolu bulan. Kimleri de saptırırsa, işte onlar, ziyana uğrayanların ta kendileridir.
Araf
(186) Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.
Rad
(33) Herkesin kazandığını görüp gözeten Allah inkâr edilir mi? Halbuki onlar, Allah'a ortaklar koştular. De ki: "Onların isimlerini açıklayın. Yoksa siz (bununla) O'na yeryüzünde bilmediği bir şeyi mi haber vermiş olacaksınız, yoksa boş söz mü etmiş olacaksınız?" Hayır inkâr edenlere hileleri güzel gösterildi ve onlar doğru yoldan saptırıldılar. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek yoktur.
İsra
(97) Allah kimi doğru yola iletirse işte o, doğru yolu bulmuştur. Kimi de saptırırsa böyleleri için O'nun dışında dostlar bulamazsın. Onları kıyamet günü körler, dilsizler ve sağırlar olarak yüzüstü haşredeceğiz. Varacakları yer cehennemdir. Cehennemin ateşi dindikçe, onlara çılgın ateşi artırırız.
Zümer
(36) Allah kuluna yetmez mi? Seni O'ndan (Allah'tan) başkalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah kimi saptırırsa artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Zümer
(23) Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur'an Allah'ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.
Mümin
(33) "Ey kavmim! Gerçekten sizin için, o bağrışıp çağrışma gününden, arkanıza dönüp kaçmaya çalışacağınız ve sizi Allah'(ın azabından) kurtaracak kimsenin olmayacağı o Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek de yoktur."
Şura
(44) Allah kimi saptırırsa, artık bundan sonra onun hiçbir dostu yoktur. Azabı gördüklerinde zâlimlerin, "Dünyaya dönmek için bir yol var mı?" dediklerini görürsün.
Şura
(46) Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek dostları da yoktur. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir çıkar yol yoktur.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Nisa
(88) Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
Nisa
(143) Onlar küfür ile iman arasında bocalayıp dururlar. Ne bunlara (mü'minlere) ne de şunlara (kafirlere) bağlanırlar. Allah kimi saptırırsa ona asla bir çıkar yol bulamazsın.
Araf
(178) Allah kimi doğru yola iletirse, odur doğru yolu bulan. Kimleri de saptırırsa, işte onlar, ziyana uğrayanların ta kendileridir.
Araf
(186) Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.
Rad
(33) Herkesin kazandığını görüp gözeten Allah inkâr edilir mi? Halbuki onlar, Allah'a ortaklar koştular. De ki: "Onların isimlerini açıklayın. Yoksa siz (bununla) O'na yeryüzünde bilmediği bir şeyi mi haber vermiş olacaksınız, yoksa boş söz mü etmiş olacaksınız?" Hayır inkâr edenlere hileleri güzel gösterildi ve onlar doğru yoldan saptırıldılar. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek yoktur.
İsra
(97) Allah kimi doğru yola iletirse işte o, doğru yolu bulmuştur. Kimi de saptırırsa böyleleri için O'nun dışında dostlar bulamazsın. Onları kıyamet günü körler, dilsizler ve sağırlar olarak yüzüstü haşredeceğiz. Varacakları yer cehennemdir. Cehennemin ateşi dindikçe, onlara çılgın ateşi artırırız.
Zümer
(36) Allah kuluna yetmez mi? Seni O'ndan (Allah'tan) başkalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah kimi saptırırsa artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Zümer
(23) Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur'an Allah'ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.
Mümin
(33) "Ey kavmim! Gerçekten sizin için, o bağrışıp çağrışma gününden, arkanıza dönüp kaçmaya çalışacağınız ve sizi Allah'(ın azabından) kurtaracak kimsenin olmayacağı o Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek de yoktur."
Şura
(44) Allah kimi saptırırsa, artık bundan sonra onun hiçbir dostu yoktur. Azabı gördüklerinde zâlimlerin, "Dünyaya dönmek için bir yol var mı?" dediklerini görürsün.
Şura
(46) Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek dostları da yoktur. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir çıkar yol yoktur.

Teşekkürler bu güzel bilgiler için.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt