Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok mutsuzum ben akıl verin:( (1 Kullanıcı)

karasevda18

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm arkadaşlar ben yeni üye oldum ve bir şey danışmak istiyorum babamla annem sürekli tartışıyorlar bundan ben ve küçük kardeşim çok etkileniyoruz babam hep küfür eder bizlere dahil ayrıca babam çalışmıyor eli ayağı tuttuğu halde evde bir tek ben çalışıyorum budurmda bu stres ve sinirle tartışmalara bende dahil oluyorum şi,mdi bbamın çalışmamasından dlayı ben bakmak mecburiyetindemiyim? bunun cevabını istiyorum çünkü babam çok rahat bi insan bizden para geldiğini bildiği için nasıl olsa veriolar düşüncesine kapılıp daha bir yayılıyo kardeşim daha 8yaşında ve onun bile psikolojisi bozulmuş çok şükür evde bir ben namaz kılıorum bazen allahım bizi cezalandırıyomu diye düşünüyorum ben kendimi geçtim kardeşim için çalışısıs diorum hep ama hayırlısı lütfen bana aydınlatıcı bilgi verrmisiniz?? buyüzden hep mutsuzum şimdiden teşekkürederim ilk buraya girdim konuyu doğru yere açmışımdır inşalah allaha emanet olunuz...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Güzel kardeşim Rabbim öncelikle yar ve yardımcın olsun inşaAllah baban olacak adam ıslah olurda sizlere sahip çıkar sen sakın cezalandırıldığını düşünme buda senin sınavınmış namaz kıl, dua et ve sabret Rabbim mükafatını inşaAllah vericektir sen kardeşine sahip çıkmaya devam et Rabbime emanet ol hayırlı akşamlar

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Ana babaya nafaka
Sual: (Sen de, malın da, babanındır) hadisine göre, evladın malı babanın mıdır? Baba, evladının malını istediği gibi harcayabilir mi?
CEVAP
Hayır. Evlat, zengin babaya bakmaya mecbur değildir. Zengin evladın, fakir olan Müslüman ana babaya nafaka vermesi farzdır. Baba, kendi nafakası için, oğlunun malını satabilir; fakat binayı, toprağını satamaz. Anne ise, nafaka yapmak için oğlunun malını satamaz. (Nikaye)

Fakir evladın, fakir babasına nafaka vermesi farz değildir. Fakir olan ana babasını kendi evine alıp, birlikte geçinirler. (Fetava-i Hayriyye)

Fakir baba, kaybolan büyük oğlunun yalnız menkul mallarını, kendi nafakası için satabilir. Binasını, toprağını satamaz. (Dürer-ül-hükkam)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim
Allah c.c yardımcınız olsun. Ne kadar zor bir durumdasınız :( Rabbim Sabrınızı arttırsın.Babanızada babalık görevini yerine getirme bilinci versin inşallah. Sabredin kardeşim Rabbim size ferahlık verecektir inşallah. Sürekli inşirah suresi okuyun kardeşim

İnşirah suresi meali..
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?

2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?

3.Ki o, senin belini bükmüştü;

4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?

5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.

6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.

7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.

8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

Allah'a emanet ol kardeşim

karasevda18

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun hepinizden sabrediyorum ama sabır bir yere kadar ben babama bu konuda bağırdığım için kendimi suçlu hissediyorum günaha giriyorum biliyorum ama sinirlerim çok yıprandı eskiden herşeyi içimde tutardım artık tutamuyorum bazı yaptığı şeyler zoruma gidiyor sizide sıkmak istemiyorum ama paylaşabileceğim ve akıl isteyebileceğim sizler varsınız inanın dolu faturalar borçlar birikmiş durumda aldığım maaş net 500tl ve 4kişi ye yettirmeye çalışıyoruz ki ben daha 19 yaşındayım bi çok planlarımı babam yüznden ertelemek zorunda kalıyorum ne hakkı var diorum beni bu yaşta sıkıntıya sokmasına neyapcağımı bilemiyorum artık ağlamak çözüm değil allahıma yalvarıyorum hayırlı bir iş kapısı aç diye neolucak bilmiyorum :(

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
ahh canım kardeşim
inan durumuna çok üzüldüm. Allah c.c yardımcın olsun. Rabbin babana akıl fikir versin inşallah. Ben böyle insanlara çok kızıyorum ya :( Ama buda senin sınavın kardeşim. Dediğim gibi sabırlı ol. İnşallah Rabbim mükafatını verecektir.Bu dünyada olmasa bile Ahirette mükafatını alacaksın inşallah kardeşim.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim sabır erdemliktir sabret Rabbimize sığın Rabbim bizlere çekemeyeceğimiz yük vermez gerçektende üzüldüm durumuna Rabbim yar ve yardımcın olsun inşaAllah

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun...

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Guzel kardesim yazdiklarini okuyunca cok ama cok uzuldum. Rabbim babanizi hidayete erdirsin insallah,Amin.

Derya Ün

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH size sabır babanıza da hidayet nasip etsin. dua bölümü var isterseniz dUA baslatın bende yeniyim nasıl oldugunu bilmiyorum ama size yardım eden cıkacakdır. ALLAH sizinle olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.(Bakara 153)

değerli kardeşim rabbim yar ve yardımcınız olsun iyi davranın babanıza bağırmayın sabredin babanızın hidyeti için dua edin ... size her kötülüğünde dua edin .. umulurki rabbim hidayet nasip eder..
bu sizin imtihanınınz.. inşaALLAH tez vakitte hayırlı haberlerinizi bekliyoruz..kardeşim .. dualarımızdasınız ..

selam ve dua ile

kanayan gül

Kayıtlı Kullanıcı
allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim.inş.babanız bi iş bulur ve sizi bu durumdan kurtarır allah ıslah etsin babanızı.sabrın sonu selamettir sabredin ve umudunuzu yitirmeyin.

karasevda18

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah arkadaşlar çok sağolun allah razı olsun...sabretmekten başka çarem yok:..

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Karedeşim Allah hakkındakinin hayırlısını versin inşAllah ama unutmaki musibetler genellikle müminlere verilir. Bizim kazancımız inşAllah bu musibetlere sabrederek şükür etme olacak ve bunun karşılığını ebedi hayatta alacağız inşAllah. Durumunuz gerçektende zor Rabbim sabrınızı arttırsın. Dualarımızda yer alacaksınız inşAllah ne diyelim kendinden daha kötü durumda olanları düşün teselli bul. Selametle Allah Teala'ya emnaet ol

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim rabbim senin dualarına elbet karşılık verecek çünkü rabbim mazlumun duasını kabul edermiş birde sevdiği kulunun sesini duymayı çok severmiş sevdiği kulunun dualarını dinlemeyi çok severmiş onun için zamanını bekle sabırla kardeşim yaradan Allah mutlaka sana bu sabrının karşılığını verecek canım benim rabbim sana güzeller güzeli peygamberimizin sabrını versinki sen sabredenlerden olasın aman kardeşim sakın isyan etme olurmu

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM KARDEŞİM ALLAH C.C. İNSANI CEŞİTLİ ŞEYLERLE DENER BAKAR KULUM SABREDENLERDEN Mİ YOKSA İSYAN EDENLERDEN Mİ DİYE EĞER SEN SABREDENLERDEN OLURSAN İŞALLAH HUZURA ERECEK RABBİM İŞALLAH SENİ CENNETLE ÖDÜLLENDİRECEKTİR. (AMİN) MADDİ ŞEYLER İNAN GEÇİCİ BİR BAKARSIN COOK ZENGİN OLMUŞSUN Bİ BAKRSIN COOK FAKİR.. SADECE SAN KALAN İMANIN VE BU DÜNYADA YAPTIĞIN GÜZEL ŞEYLER. SENİ COK İYİ ANLIYORUM BABANA VE ANNENE SAYGI GÖSTER ONLAR BAZI ŞEYLERİN FARKINDA DEĞİL AMA SEN FARKINDASIN. ÖLÜM VAR GÜZEL KARDEŞİM HERŞEYİ BİR ANDA BIRAKIP BU DÜNYDAN KOPUP SONSUZLUĞA GİDEN BİR YOL VAR... BUNU UNUTMA VE BUNA GÖRE YAŞA... BABAN SANA BAKMAKLA MÜKELLEF YANİ BAKMAK ZORUNDA AMA SEN ŞARTLARIN NEYİ GEREKTİRİYORSA YAPMAYA CALIŞ ALLAH. C. C. Yardımcın olsun selam ve dua ile

karasevda18

Kayıtlı Kullanıcı
allah biliyoya bazen isyan diyorum diyorumki allah korusun felçli olsa eli ayağı tutmasa tamam diyorum bakarım ağzımı açıpta hiç bişe demem ama göz göre göre sen bu rahatlıkla yaşıyosan susamıorum işte tek düşündüğüm kardeşim onun için çalışsın istiorum zaten isyanım buna ama daha sakin olmaya çalışıcam dediğiniz doğru arkadaşlarım belkide allahım sınıyodur bizleri sabredenlerden olmalıyım allah tekrar tekar razı olsun..

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ne söyleyeceğimi pek bilmiyorum doğrusu konu benim sınırımı aşıyor.
öncelikle Hakk'a sığının.yinede şükür edin
şükür nimeti bereketlendirir
kalbe huzur verin
Hakk'a dua edin
O'ndan daha iyi daha gerçek bir yardımcı yoktur.
Sabredin Allah'a dayanın O herşeyin en doğrsunu bilendir
kardeşinizide namaza alıştırın
öyle yada böyle bir şekilde
psikolojis bozuldu diyorsunuz o da huzurunu namazla bulur namazdan daha güzel ne varki
her ne kadar tam anlamıyla hakkıyla yapamıyoruz ama vesile olmakta çok güzel...
ailenin yükünü omuzlamışsınız zordur elbet ama kader diyelim tefekkür edelim
kader çizsin yolumuzu isyandan kaçınalım
Kaderi Hak yazar
kulda yaşar
selam ve dua ile
Allah yardımcınız olsun...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir durum , sanırım burdan yapılabilicek tek şey sabır dilemek ve dua etmek.. allah yardımcınız olsun... mümkün olduğu kadar moralinizi yüksek tutmaya çalışın bununda en etkili yolllarından biri hep kendinizden daha kötü durumda olanları düşünüp şükretmek....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt