
Mostar dergisi 97. sayısında kitap okuma konusunu ele aldı:”Çok Kitap Okumayın!”
Ülkemizde ve dünyada her gün binlerce çeşit kitap yayımlanırken, “Kısa olan insan ömründe ne kadar çok kitap okuyabiliriz ki?” telaşına düşmeden ve kemmiyet meselesine kapılmadan işin keyfiyet bölümüne eğilen Mostar’ın, kapak yazısını Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı: “Çok Kitap Okumayın!”
Ömer Kadıoğlu, Sinan Köseoğlu ile “X-Y-Z Nesli” üzerine bir söyleşi yaptı. Necmettin S. Şahin Hollywood sinemasını irdeledi. Emre Baştuğ Şubat sayısında yer alan “Bosna’dan Mülteci Kamplarına” başlıklı araştırma röportaj yazısının ikinci bölümüyle, Mümin Munis“Çanakkale’nin Sultanı”, Muhsin Türkoğlu “Malcolm X”, Sulhi Ceylan “Dokunma Yanarsın”, Murat Aydoğdu “Osmanlı Nasıl Durduruldu?”, Bahaddin Durak “Check-Up Sihirli Değnek Değil”, Argun Cevher “Ev Kiralama, Ev Sahibi Tavla!” yazılarıyla dergide.
Derginin en önemli bölümü olan “Tezgâh” ise Mostar okuyucularıyla bir köprü kurmak için okuyucuları kendi yazı, eleştiri, e-mektup, tavsiye ve paylaşımlarıyla dergi mutfağına davet etmeye devam ettiği bir bölüm.
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. Bu yazıların dışında “Gençliğin Gündemi”, “Fotoğrafa Giriş”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Bilişim”, “Şifahâne”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Çizgili Düşler” ve “Zaman Zaman İçinde” bölümleri de yine ilgi çekiyor.
kaynak
EdebiFikir - "Eylem" bir kız ismi değildir!