Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇOK GÜZEL HİKAYE(TAVSİYE EDERİM) (1 Kullanıcı)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
KIRMIZI İBİKLİ KÜÇÜK TAVUK
Zamanın birinde bir çiftlikte kırmızı ibikli küçük bir tavuk yaşarmış. Tavuk kendi yiyeceğini kendi bulur ve bu güzel çiftlikte çok mutlu bir hayat yaşarmış.
Bir gün buğday taneleri bulmuş ve bunları ekerek daha çok yiyecek elde edeceğini düşünmüş. Ancak nasıl ekeceğini bilmediği için arkadaşlarından yardım istemiş:
- Bu buğday tanelerini ekmek için kim bana yardım edecek?
Ördek cevaplamış:
- Ben yardım edemem, ancak istersen sana kahve tohumu satabilirim. Buğday yerine kahve ekersen, çok para kazanır ve istediğin kadar buğday alırsın.
Domuz oradan seslenmiş:
- Ben de yardım edemem, ancak kahve ekersen ürünlerini ben satın alırım.
Fare hemen atlamış:
- Ben buğday ekiminden anlamam ancak kahve ekmek için gereken parayı sana borç verebilirim, sonra ödersin.
Ticaretten ve tarımdan anlamayan kırmızı ibikli şirin tavuk, bu sözler sonrasında kahve ekmeye karar vermiş ve buğdaydan vazgeçmiş.
Ancak kahve nasıl ekilir bilmediğinden yine yardım istemiş:
- Kahve ekmek için kim bana yardım edecek ?
Ördek:
- Ben yardım edemem, ancak kahvenin çabuk büyümesi için gereken gübreyi sana satabilirim demiş.
Domuz:
- Ben kahve yetiştirmekten anlamam ancak kahveleri zararlı böceklerden korumak için ilaca ihtiyacın var, istersen sana satarım demiş.
Fare de:
- Gübre ve ilaç için gereken parayı istersen sana borç olarak veririm demiş.
Sonunda kırmızı ibikli tavuk çalışmaya başlamış, çalışmış.. çalışmış.
Kahve yetiştirmek buğday yetiştirmekten daha zormuş ve daha çok gübre ve ilaç gerekiyormuş. Ama tavuğumuz sonunda çok zengin olacağını hayal ederek sabretmiş.
Ve sonunda hasat zamanı gelmiş ve gerçekten de tavuk çok miktarda ürün elde etmiş, kendisine yol gösteren arkadaşlarına seslenmiş:
- Kahveleri satmama kim yardım edecek.
Ördek:
- Ben yardım edemem, ancak kahveleri işlemek ve paketlemek için benim fabrikama getirmelisin.
Domuz:
- Ben de yardım edemem, zaten her önüne gelen kahve ektiği için kahve fiyatları çok düştü, senin kahven beş para etmez.
Fare:
- Ben bu işlerden anlamam, ayrıca artık sana verdiğim borçları ödemen lazım.
Sonunda kırmızı ibikli küçük tavuk gerçeğin farkına varmış ve buğday yerine kahve ekmenin büyük bir hata olduğunu anlamış, çünkü borç içinde imiş ve yiyecek tek bir lokması yokmuş. Açlıktan ölmemek için yine yardım istemiş:
- Yiyecek bir kaç lokma bulmama kim yardım edecek?
Ördek:
- Ben yardım edemem, senin hiç paran yok.
Domuz:
- Ben de yardım edemem, zaten herkes kahve ektiği için buğday eken de kalmadı, yiyecek yok.
Fare:
- Ben yiyecek bulamam. Ancak bana borçlarını ödemediğin için para yerine senin tarlanı almak zorundayım, iyi bir tavuk olursan, belki senin o tarlada boğaz tokluğuna çalışıp, benim için buğday yetiştirmene izin verebilirim.
Şimdilerde bizim kırmızı ibikli küçük tavuğumuz, artık farenin olan eski tarlasında buğday yetiştiriyor ve karnını doyurmaya çalışıyor.
İngiltere de ilkokullarda okuma kitabı olarak kullanılan "The Little Red Hen" kitabından alınmıştır.

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇOK GÜZEL HİKAYE(TAVSİYE EDERİM)

Selâmınaleyküm.

Aynen yabancı büyük ülkelerin, (üretmeyin bizden alın) düşüncesiyle aynı.

İnsanlar ne kadar yalancı, tuzak kuran, hilekâr, iki yüzlü oldular, yıllarca arayıp sormayan adam yıllar sonra arıyor ama kendisi için arıyor. Mutlaka birşey istemek için arıyor.

Gaspçılar, tinerciler, kapkaççılar, hırsızlar, yalancı şahitler, ilaç şeklinde boya satanlar, gıda yerine zehir satanlar, iki liralık malı on liraya satanlar... Sanki ölmeyecekmişiz gibiyiz.

Ölümü hatırlasaydık, müslümanlıktan uzaklaşmazdık.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM GÜZEL HİKAYE İMİŞ.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum.. Emeğine sağlık kardeşim..
Allah c.c. razı olsun..B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ..GERÇEKTEN GÜZEL VE İBRETLİK BİR HİKAYE..GÜNÜMÜZDE BU TÜR FARELERİ,DOMUZLARI VE ÖRDEKLERİ GÖRÜYORUZ TIPKI GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ..VE BUNLAR HİÇ AZALMAYACAK..AYNEN ÜREMEYE DEVAM EDECEKLER..VE NİCE TAVUKLARI EKMEĞİNDEN ETMEK İÇİN VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞACAKLAR..BU DURUMDA BİZE DÜŞEN TEK ŞEY BİRAZ DAHA BİLİNÇLİ OLMAK..KİM DOST KİM DÜŞMAN BUNU ZOR DURUMDA KALMADAN ÖNCE SEZEBİLMEK..HOŞ BU DEVİRDE KİMİN DOMUZ KİMİN FARE OLDUĞUNU GÖREMEYİZ KENDİLERİNİ ÇOK GÜZEL SAKLIYORLAR AMA OLAYLARA BİLİNÇLİ YAKLAŞIRSAK ASIL YÜZLERİNİ GÖRÜRÜZ İNŞAALLAH..RABBİM BÖYLE DOMUZ VE FARE FITRATLILARDAN UZAK ETSİN BİZLERİ..AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK İBRETLİK Bİ O KADARDA DÜŞÜNDÜRÜCÜ HİKAYE. İNSANLARDAN ESİNLENEREK YAZILMIŞ OLMALI. KÜÇÜK Bİ DÜZENBAZLIKLA ELİNDE NE VAR NE YOK HEPSİNİ Bİ ÇIRPIDA DOST DEDİĞİN İNSANLARA KAPTIRABİLİYOSUN VE ŞÜKRETMEYİ Bİ AN İÇİN AKLINDAN SİLİP ZENGİN OLMA HAYALLERİNE DALINCA ELİNDEKİNDENDE OLUYOSUN. RABBİM ŞÜKRETMEKTEN GERİ KOYMASIN AÇLIKLA, YOKLUKLA SINAMASIN BİZLERİ İNŞALLAH. EMEĞİNE SAĞLIK SERKAN KARDEŞİM ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. ALLAH'A (C.C) EMANET OL. SELAMUN ALEYKÜM

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN
SELAMETLE KARDEŞİM
A.E.O

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm gerçekten güzel bı hıkayemiş emeginize sağlık Aeo

miyase

Kayıtlı Kullanıcı