Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?

Çok değerli Genç Ablalarım... (1 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Çok Değerli Genç Ablalarım,

Gençlik çağında olmanız sebebiyle güzel görünmek ve beğenilmek istediğinizi biliyorum. Ancak inanın ki siz kardeşlerimin güzel olmak ve beğenilmek için bu süslü şeylerin hiçbirine ihtiyacınız yok. Çünkü sizin yüzünüzde ALLAH`ın verdiği bir nur var, sizin yüzünüzde Peygamberimizin "İmandandır" dediği "Hayâ"nın yani utanmanın güzelliği, berraklığı, temizliği var. Ben, şu dizelerde sizleri görüyorum:

O YÜZ, HER HATTI TEVHİD KALEMİNDEN BİR SATIR;

O YÜZ Kİ, GÖZ DEĞİNCE ALLAH`I HATIRLATIR
...

Bu güzelliği ve nuru siz göremeseniz de biz görüyoruz; siz bilemeseniz de biz biliyoruz. Hatta öyle ki bu nurunuz bazı karanlık odakları ve yarasaları da rahatsız ediyor... Bu güzelliğiniz, bu nurunuz yıkılmak, yok edilmek isteniyor...

Kardeşlerim, tabii ki temiz, uyumlu ve size yakışanı giyeceksiniz, tabii ki paspal olmayacaksınız. Temizlik ve düzen zaten bizim dinimizin emirleri arasında. Ama bir müslümanın çoğu işinde olması gerektiği gibi orta yolu kaybetmeyeceğiz. Bahsettiğim türlerde yanlış giyinerek dikkat çekme sınırına geçmeyeceğiz. Ve genç kardeşlerim şunu da bilin ki eğer

evleneceğiniz erkek, sizi sadece görünüşünüzden ve güzelliğinizden dolayı beğenecekse bu durumun ileride sizin için bir felaket olma ihtimali vardır. Çünkü güzellik birgün gidebilir veya birgün sizden daha güzel bir insan çıkabilir; eğer o kişi sırf güzelliğinize bakıp da sizi tercih etmişse böyle bir durumda sizden uzaklaşması ihtimali de yüksektir. Buna karşılık

beğenilmenizi ve tercih edilmenizi sağlayan sizin temizliğiniz, sadeliğiniz, iç güzelliğiniz, hayânız, terbiyeniz ve ahlâkınız olursa -ALLAH`ın izniyle- ömür boyu hiç bitmeyecek güzellikler başlar.

Eğer imanlı ve dindar beyler istiyorsanız bu niyette olmanızı tavsiye ederim. Çünkü sizi arayacak olan müslüman ve dindar erkekler de Peygamber Efendimizin şu hitabıyla karşı karşıyadır ve ona göre hareket edeceklerdir: "Kadın dört şeyi için nikâhlanır: Malı, güzelliği, soyu ve dini için. Sen dindar olanını tercih et..."

Kardeşlerim, bendeniz buna inandım, böyle yaşadım, böyle dua ettim, böyle aradım ve ALLAH da bana tam istediğim gibi bir hanım verdi...Umarım size de salih beyler nasib eder.

Alıntıdır...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
hakıkaten anlamlı bir yazı olmuş anlayabilmek duası ve ümidi ile.
Yazı size ait sanırım ellerinize saglık rabbım iffetli hanım hanımcık hatunlardan eylesın butun mumıne kardeşlerimizi..
Umarım bende ve kardeşlerimizde yuce mevlanın hak gördugu sınırlar içinde yasıyoruzdu yasamıoyrsakda en erken vakıtte gafletten uyanmak nasip olur..
Selam ve dua ile

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
hakıkaten anlamlı bir yazı olmuş anlayabilmek duası ve ümidi ile.
Yazı size ait sanırım ellerinize saglık rabbım iffetli hanım hanımcık hatunlardan eylesın butun mumıne kardeşlerimizi..
Umarım bende ve kardeşlerimizde yuce mevlanın hak gördugu sınırlar içinde yasıyoruzdu yasamıoyrsakda en erken vakıtte gafletten uyanmak nasip olur..
Selam ve dua ile

kardeşim teşekkür ettim yorumlarınız için:)
lakin yazı bana ait değil :a15:

vesselam...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun guzel bir yazi..

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Raabbim razı olsun kardeşim güzel ve anlamlı bir yazıydı selametle

özelim

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun gerçekten bizlerin böyle olması gerek ama insanlar hep dış güzeelik peşindeler ve sonları hüsran olan çok insan var biz kadınlar tıpkı özel yüzük kutusunda saklı bir pırlkanta gibi olmalıyız bu kutuyu layık olabilecek özel kişiler haketmelidir layık oabilecek insanlarla karşılaşırız inş

eY sEvGiLi

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun bir kez daha bu sayede gençliğime güvenmiyeceğimi anlamış oldum..

selamun aleykum..

semos

Kayıtlı Kullanıcı
Aminnnn. Allah c.c. razı olsun kardeşim

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
okuyan kardeşlerimizin gözlerine saglık diyorum..B)B)B)

vesselam...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel bir konuya deginmişsiniz kardeşim keşke şimdiki gencligimiz bunu anlayabilse:(ama malesef biraz agır olacak ama kızlarımız süs bebegi gibi süslenip sokakları doldurunca erkeklerde malasefki bayanların nuruna degilde sadece dış güzelligine takılıyorlar.yok benim eşimin sacı şu sanatcıya benzesin,gözünün rengi şunun gibi olsun!neyse uzun mevzu fanı dünya kardeş emegine saglık

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Çocukken olgun olmak çok zor.

Kapanmak, bir şeye kafayı fazla takmamak, hemencecik darılmamak, küsmemek çok zor.

Süslü püslü giyinmemek çok zor.

Zamanını oyun oynamak yerine dine ayırmak çok zor.

Ama hepsini birden aştım ben. Oyun çok sıkıcı geliyor, bembeyaz giyinmek istiyorum. Her zaman dinimizi düşünmek, birbirimize sımsıkı sarılmak istiyorum.Seccadem beni özlesin, benimle buluşmak istesin, bu kadar iyi bir insan olmak istiyorum.

Çarşaf giymek istiyorum, rengi beyaz olsun yeter. Bundan sonra mümkünatı yok üstümden çıkarmam ben onu.

Her şey o kadar kolay ki, herkes zor zor deyip de vazgeçiyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt