Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocukluğumuzun Çizgi Filmleri...Hatırlayacaksınız (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
degerli.jpg
maya.jpg
nils.jpg

sirinler.jpg
calimero.jpg
heidi.jpg

pembe.jpg
vicky.jpg
Yogi.jpg
redkit.jpg

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
yakari.jpg

YAKARİ : Allahım ne kadar eski ve iç bayıcı bir çizgiydi bu. İlkokuldaydım, her akşam köftemi yer, Yakari'yi seyreder, sonra da yatardım. O kadar sıkıcı olmasına rağmen herhalde geç yatayım diye izliyormuşum? Bir atı, bir de yakarikikuuu yukurikikuuu diye öte öte dolaşan bir kartalı vardı. Herşey ağırçekim gibiydi bu çizgide, fenalık basardı insana. Çabucak ta biterdi, gayet embesil bir şeydi, işte bir nesil bunu izleyerek uyudu.

MUSTİ :
Çarpık ağızlı ve de gömlekli bir kedi yavrusunun maceralarını anlatırdı bu çizgi dizi. Ben bunun daha çok Milliyet Kardeş dergisindeki çizgiromanlarını hatırlıyorum, sene 1984, ilkokuldayım. Musti'nin pek bir olayı yoktu, tintin dolaşır, kirpi kardeş, tavşan kardeş, sevgi böceği tadında takılırdı. En önemli özelliği kollarıyla bacaklarını soba borusu gibi tuhaf tuhaf oynatarak yürümesiydi, sonradan aynı özelliği Star Wars'ta C-3PO'da görecek, Musti'yi rahmetle yadedecektik.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Musti.jpg
jumbo.jpg

JUMBO JET SET : Bu da sanırım Yakari ve Musti gibi "Uykudan Önce" programında yayınlanan çizgilerden biriydi, Jumbo isimli çok şeker bir yavru uçağın (?????) maceralarını anlatırdı. Çok ta gaza getirici bir şarkısı vardı, bu eleman uçarken aşağıdan koyunlar, öküzler Jumbooo diye bağırırdı,

ATOM KARINCA :Atom karınca süper güçlü bir karıncaydı, kellesindeki antenler cızzztt bızztt yapar, bizimki Süpermen'i utancından ağlatacak şekilde uçar, kahramanlıklar yapardı.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
atomkarinca.jpg
degerli.jpg

DEĞERLİ : Yaramaz köpek Değerli'nin en önemli özelliği "kih kih kih" diye gülmesiydi..Bu pire torbası it ortalığın tozunu atar, sahibesi yaşlı teyze de hiç bir şeyin farkında olmadığından "aferim canım benim" diye Değerli'yi pohpohlardı. Sanırım bu teyze Tweety'deki yengeye ilham veren karakterdir, belki de kuzeni bile olabilir.

ARI MAYA : Bu da böyle kız mı erkek mi bilinmez bir arıydı, en azından ben hiç bilemedim, böle pösteki gibi yekpare bir saçı, çizgili donu vardı, çiçekten çiçeğe uçardı. Sevgi ve de mutluluk böcüğüydü kendisi. Ama çizgi filmi çok acıklıydı, bir nesli hüngürt şakırt ağlatmıştı. Minik Maya annesini kaybeder

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Taş devri, jetgiller, şirinler, ninja kaplumbağaları unutmuşsunuz.. :a12:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
maya.jpg
nils.jpg

NİLS VE UÇANKAZ : Bu çizgi film, Voltron'la beraber pazar sabahı uyumamızı engelleyen çizgilerden biriydi. Nils diye tembel bir çocuk artık sihirle mi, büyüyle mi neyse parmak kadar kalıyor, kazına atlayıp çiftlikten kaçıyordu. Kazın ayağı ise başkaydı , evcil kaz Morton göçmen kuşlarla uçmayı kafasına koymuştu, azimle sıçan taşı deler sözünü kanıtlarcasına kendini kasarak uçmayı becermiş,o günden sonra bamya Nils olarak hatırlanan kahramanımız da bunun boynuna atlayarak çiftliği terketmişti. Serinin devamında bunların maceralarını izlemiştik.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
calimero.jpg
tasdevri.jpg

KALIMERO : Ama haksızlık bu öyle değil mi? Kafasında yarım kabuğuyla dolaşan ve her macerasında "ama haksızlık bu öyle değil mi?" diyen minik civciv Kalimero herkesin sevgilisiydi. Çok şirindi, biraz da safdildi yanlış hatırlamıyorsam. Pt pıt dolaşır, başına bin türlü bela açar, kabak başına patlayınca da "ama haksızlık bu öyle dii miiii" diye sızlanırdı. Bizim nesil bu yerden bitme sayesinde haksızlıklara karşı sesini yükseltmeyi öğrenmiştir. :)

TAŞDEVRİ :Büyük küçük herkesin sevgilisi olmuş fenomen bir çizgi filmdi, sadece çocukluğumuzda değil, hiç durmadan tüm hayatım boyunca yayınlandı,. Bunlar taşdevrinde yaşayan ama hertürlü modern eşyalara sahip tiplerdi. :)
Filin hortumundan duş alır, pelikan kuşunu elektrikli süpürge niyetine kullanırlardı. Özellikle Fred'in bovling oynarken parmaklarının üzerinde yürümesine ve kaynanasını görünce "aaannneecciiğimmm"demesine çok gülerdik

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
heidi.jpg

HEIDI :
Kara saçlı ve domates yanaklı bir kızdı, kırmızı gömleği, pembe eteği vardı, bu Heidi ne zaman dağlardan bayırlardan yuvarlansa eteği kafasına geçer, biz de bunun kocaman beyaz donlarını seyrederdik. :)
Donlarını fora eden ilk çizgi karakter herhalde buydu. Keçi çobanı Peter'le dağbaşlarına çıkar oynaşırdı. En dikkat çekici bir diğer özelliği de yamuk ağzıydı. Bu kızın ağzı yanağından açılırdı. :)

O da inadına o yamuk yandan ağzıyla "büyüükkbabaaa, büyüükbabaa" diye çığlıklar atar, büyükbaba da sussun diye buna keçi peyniri kızartırdı. Ah o peynirden nasıl canım çekerdi anlatamam. Sonradan Heidi büyük şehire inerek Clara ile arkadaş olmayı da ihmal etmedi. Ama peynirsiz yaşayamayacağı için dağlara geri dönmüştü.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
sirinler.jpg

ŞİRİNLER :Şirinler 3 elma boyunda, mavi renkli ve de kukuletalı bir grup yaratıktı. Mantarların dibinde bir köyde yaşarlardı, köy imamı da Şirin baba diye sakallı muhterem bir zattı. :)

Bunun donuyla şapkası kırmızı idi. Ama o da diğerleri gibi üstsüz gezerdi. Sonradan köye çirkin bir kız gelmiş, Şirin baba büyüleriyle kızı Britney Spears'a çevirmiş, ismini de Şirine koymuştu, Şirine yüzünden bütün şirinler birbirine girmişti. Bunların gözlüklü bilgin şirini, şişko aşçı şirini, uykucu tembel şirini, adaleli güçlü şirini vardı. Ama en güzeli peşlerindeki hain Gargamel'di, :)
kedisi Azman'la bu dırdırcı Şirinler'i yakalamaya çalışır, birtürlü beceremezdi. Gargamel yıllar sonra sanal alemde bizim kuşağın en çok tercih ettiği takma ad olmuştu.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
pembe.jpg

PEMBE PANTER : Herkes ıslıkla Pembe Panter'in müziğini öttürürdü, Sessiz sakin dolaşır, olayları çözer, kuyruğunu eline alır sallardı. Peter Sellers'in oynadığı Pembe Panter filmleri serisinden sonra popülaritesi tavana vurmuştu.

vicky.jpg

VİKİNGLER :
Bir Viking kabilesini maceralarını anlatırdı. Bunlar boynuzlu şapkalar takar, HAYDİ YALLAH HOP HOP HOP, HAYDİ YALLAH HOP HOP HOP diyerek küreklere asılır, maceradan maceraya koşarlardı. Buradaki asıl hikaye kaptanın Vicki isimli küçük çocuğuydu, hünsa bir karakterdi, erselik yani, kız mı erkek mi ben hiç anlayamazdım. Bunun da aklına hep olayı çözecek fikirler gelirdi ama önce burnunu karıştırır sonra buldumm! diye bağırırdı, sonra da kafasının etrafında yıldızlar uçuşurdu.

Bu çizgi film güzel Türkçe'mize tatak kelimesinin eklenmesine vesile olmuştur. bir de "haftayaaa buluşalım haftayaa" diye bir şarkısı vardı :)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Yogi.jpg

AYI YOGİ : Bir grup arkadaşını yanına alıp acayip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan bir ayı idi bu. Sürekli efeemm diye konuşur, başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu. Yanındaki küçük Bobi mi Bobo mu, o daha zekiceydi.

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim. bize nostalji yaşattın.
resimleri gördükçe kah güldüm, kah eğlendim ama ençok da duygulandım.

heygidi çocukluğum hey.....

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
emeğine sağlık kardeşim. bize nostalji yaşattın.
resimleri gördükçe kah güldüm, kah eğlendim ama ençok da duygulandım.

heygidi çocukluğum hey.....

bitmediğinden devamını daha yazacağım için

(istemeyerek) sizi duygulandırmaya devam edeceğim ozaman :a11::a03::a03::a07:B)

gerçi ben hey gidi çocukluğum diyemiyorum bunlara baktığımda
ama yazının başlığını değiştirmeyiverdim artık :)

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.aaaah benim çocukluğumun çizgi filmleri.öyleydiler böyleydiler ama masumdular şimdiki şiddet ve sihir dolu çizgi filmlere göre.........
selam ve dua ile......

alisay

Kayıtlı Kullanıcı

pardon, anlayamadım. niye ki?

yaşından dolayımı yoksa bunları sevmezmiydin?

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

pardon, anlayamadım. niye ki?

yaşından dolayımı yoksa bunları sevmezmiydin?

yooo şimdi izliyorum sevilmeyecek gibi değil kii gerçekten güzel filmlermiş..
şükür teknolojinin dezavantajları arasında avantajlarıda var ki eskiler eskide kalmıyor izlenebiliyor ...
benim çocukluğumda sevimli kahramanlar vardı.. keza halen var... ... sevimli kahramanların bugs bunny ne , çakalına, tom ve jeryy sine bayılıyorum hala :)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
benim sevdigim cizgi filim yok burda gülü şü yaralı isminide unuttum aslında uçan bir kedi vardı ..:) müzigi güzeldii clamentine galiba ismi buydu müzigini hatırlıyor gibiyim müzigi için izliyordum galiba :):)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt