Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çocuklara ALLAH'ı anlatmak (1 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Değerli Kardeşlerim

Ben sınıf öğretmeniyim ve şu an 1. sınıfları okutmaktayım. Şimdiden öğrencilerime az olsa ALLAHı ve ALLAH'ın güzelliklerini anlatmak istiyorum ki onların gelişmesinde büyük bir görevde bana düşüyor. Bu konuda bana o değerli bilgilerinizle yardımcı olursanız beni çok sevindirmiş olursunuz...selam ve dua ile...ALLAHa emanet olun...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Değerli Kardeşlerim

Ben sınıf öğretmeniyim ve şu an 1. sınıfları okutmaktayım. Şimdiden öğrencilerime az olsa ALLAHı ve ALLAH'ın güzelliklerini anlatmak istiyorum ki onların gelişmesinde büyük bir görevde bana düşüyor. Bu konuda bana o değerli bilgilerinizle yardımcı olursanız beni çok sevindirmiş olursunuz...selam ve dua ile...ALLAHa emanet olun...

aleyküm selam

allah yardımcınız olsun öğretmen olmak zor hele bir de birinci sınıf öğretmeni olmak daha da sabır gerektiren bir iş olsa gerek...inanın bilgi vermeyi çok isterdim ama benimde o birinci sınıf öğrencilerinden pek bir farkım yok .. kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum..size vereceğim tek bir bilgi var oda .. öğrencileriniz ne yaparsa yapsın nasıl olursa olsun hep onlara güler yüzlü davranın ki .Rabbimin güzelliğini sizden yansıyan gülücüklerle VE iyi niyetlerle anlasınlar..vereceğim bilgi bu kadar ama size ve öğrencilere dua etmekten başka yapacağım bişey yok malesef ..ALLAH A EMANET OLUN.:H

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam

allah yardımcınız olsun öğretmen olmak zor hele bir de birinci sınıf öğretmeni olmak daha da sabır gerektiren bir iş olsa gerek...inanın bilgi vermeyi çok isterdim ama benimde o birinci sınıf öğrencilerinden pek bir farkım yok .. kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum..size vereceğim tek bir bilgi var oda .. öğrencileriniz ne yaparsa yapsın nasıl olursa olsun hep onlara güler yüzlü davranın ki .Rabbimin güzelliğini sizden yansıyan gülücüklerle VE iyi niyetlerle anlasınlar..vereceğim bilgi bu kadar ama size ve öğrencilere dua etmekten başka yapacağım bişey yok malesef ..ALLAH A EMANET OLUN.:H

Esteğfirullah kardeşim ne demek yapacağım başka bişey yok DUAların yeter....ALLAH RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Hepimizden Razi Olsun .hangi şehirde öğretmenlik Yapiyorsunuz.sormamda Bir Sakinca Yoktur Inşallah.aeo

asaint

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.asaint.tr
hocam ALLAH kolaylık versin önemli olan bir şeyleri cok bilmek değil

küçüçük dediğimiz o saf temiz cocuklara küçüçük olan dogruları onlara aşılamak değilmi

kara_cecen

Kayıtlı Kullanıcı
abii allah yardım cın olsunn ]
allaha emanet olun

asaint

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.asaint.tr
slm herkese bu arada cocuklar konusunda bende cok hassasım herşey küçükken başlıyo karakterde küçükken oturuyo hocamda iyi bir konuya değinmiş ANNE-BABA larımız cocuklar için bol bol dua etsin

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
hocam ALLAH kolaylık versin önemli olan bir şeyleri cok bilmek değil

küçüçük dediğimiz o saf temiz cocuklara küçüçük olan dogruları onlara aşılamak değilmi

haklısın kardeşim çok doğru...ALLAH'a emanet olunuz...

asva

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyum bende çocuk egitimcisiyim benimde çok ihtiyacim var boyle bilgilere ama ben bildiklerimi siiznle paylasayim
ilk once gorevin çok guzel kiymetini bilip rabbime bol bol sukretmek lazim elhamdulillah çocuklarin o temiz kalpleine girmek birseyler anlatmak çok kolay ve çok guzel.

Ilk once kaç yasinda oldugumuzu dusunelim çocuklar yasiniz kadar yil once dunyada yoktunuz.Bizi Allah'u tela yaratti .çiçeklerin açtigini gorduk,kuslarin civiltisini duyduk,gunesin dogdugunu yagmurlarin yagdigini gorduk.çesit çesit hayvanlari ,agaçlari daglari denizleri gorduk.Bunlarin hepsi Allah'in varliginin birer kanitidir.Allah'u teala kainattaki herseyi insanin emrine muassar kilmistir. Butun hersey bize hizmet ediyor mesala hayvanlar bir inegi dusunun sutunu bizimiçin veriyor , bir ari'yi dusunun balini bizim için yapiyor,gunes bizim için doguyor bizi isitiyor ,ay gece bizi aydinlatiyor ve bunlar bir gun olsun ben gorevimi yapmayacagim diyormu hayir hersey biz duzen uzere devam ediyor peki biz insan olarak biz ne ise yariyoruz ne için yaratilmisiz.Allah'a kulluk için onu tanimamiz sevmemiz ve ona inanmamiz lazim çocuklar.bir arkadasimiz bize ufakta olsa birsey verse hemen tesekkur ederiz .Peki bize bu kadar nimet veren rabbimize nasil tesekkur edecegiz! Tabiki guzel bir insan olarak ,guzel bir insan olabilmemiz için onu ve Rasulunu tanimamiz lazim bu arada imanin sartlari ogretilebilir.ilk olarak allaha iman meleklerine ve sirasiyla devam edilir.hiç birsey kendiliginden olmaz olusmaz her eserin bir sanatkari vardir.Bu kainatta kendiiginden olmamistir simdilik bi kadar Allah yardmciniz olsun

asva

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyum bende çocuk egitimcisiyim benimde çok ihtiyacim var boyle bilgilere ama ben bildiklerimi siiznle paylasayim
ilk once gorevin çok guzel kiymetini bilip rabbime bol bol sukretmek lazim elhamdulillah çocuklarin o temiz kalpleine girmek birseyler anlatmak çok kolay ve çok guzel.

Ilk once kaç yasinda oldugumuzu dusunelim çocuklar yasiniz kadar yil once dunyada yoktunuz.Bizi Allah'u tela yaratti .çiçeklerin açtigini gorduk,kuslarin civiltisini duyduk,gunesin dogdugunu yagmurlarin yagdigini gorduk.çesit çesit hayvanlari ,agaçlari daglari denizleri gorduk.Bunlarin hepsi Allah'in varliginin birer kanitidir.Allah'u teala kainattaki herseyi insanin emrine muassar kilmistir. Butun hersey bize hizmet ediyor mesala hayvanlar bir inegi dusunun sutunu bizimiçin veriyor , bir ari'yi dusunun balini bizim için yapiyor,gunes bizim için doguyor bizi isitiyor ,ay gece bizi aydinlatiyor ve bunlar bir gun olsun ben gorevimi yapmayacagim diyormu hayir hersey biz duzen uzere devam ediyor peki biz insan olarak biz ne ise yariyoruz ne için yaratilmisiz.Allah'a kulluk için onu tanimamiz sevmemiz ve ona inanmamiz lazim çocuklar.bir arkadasimiz bize ufakta olsa birsey verse hemen tesekkur ederiz .Peki bize bu kadar nimet veren rabbimize nasil tesekkur edecegiz! Tabiki guzel bir insan olarak ,guzel bir insan olabilmemiz için onu ve Rasulunu tanimamiz lazim bu arada imanin sartlari ogretilebilir.ilk olarak allaha iman meleklerine ve sirasiyla devam edilir.hiç birsey kendiliginden olmaz olusmaz her eserin bir sanatkari vardir.Bu kainatta kendiiginden olmamistir. simdilik bi kadar Allah yardimciniz olsun

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm. Bu konudaki duyarlılığınız beni çok sevindirdi gerçekten. Sizi yürekten kutluyorum. Okuyunca çok şaşırdım bu zamanda kaldımı böyle öğretmenler diye. Allah sizden razı olsun. Çocuklar çok hassastır. Çocuğum yok ama zamanında biz de çocuktuk. Neyse konumuza gelelim. Allahu Teala'yı öyle tanıtmak lazım ki çocuklar Allah kelimesini ağzından düşürmeyip, onun aşkıyla yanıp tutuşsunlar.Şu an ülkemizde binlerce misyoner mevcut. Ve her an o küçücük, saf, temiz beyinleri yıkamak için fırsat kolluyorlar. Zaman kötü çok uyanık olmak gerekir. Bu hain davranışlara karşı. Allah'ın bizim için yarattığı onca sayısız nimetten bahsedin. " De ki : O bir tek Allah'tır. O, tüm varlığın sebebi olan Mutlak Varlıktır. O, doğmamış ve doğurulmamıştır. Hiçbir şey ona eş ve denk olmamıştır." ( 112:1-4). O Allah'tır, mutlak yaratan, yarattıklarının da modelini yaratan, onlara şekil verendir. Tüm mükemmellikler yalnız ona mahsustur. Bizleri Allah yarattı ve çevrenizde gördüğünüz her türlü varlığı biz insanlar için yarattı. İnşallah bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir. Allah'a emanetsiniz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm muhterem hocam.
Hayırlı ve bereketli günler olsun inşallah..
Konunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama sizin için hala güncelliğini koruyabilir ve bu seneniz itibariyle 2. sınıflara başlayacak olmanız hasebiyle yeni eğitim-öğretim yılında da ''Allah c.c'' hakkındaki eğitimleri sürmeli veya siz sürdürmek isteyeceksinizdir diyerek acizane ben de kendi gözlemlediklerimden yola çıkarak birkaç şey yazmak istiyorum..Öğrencilere Kur'an eğitiminin yanı sıra akaid, siyer, fıkıh, hadis ve mini bir tefsir dersleri de yapıyoruz..Bu dersleri onlara işlediğimde ''Allah c.c''nin zatı hakkında söyleyecekleri şeylerin -bilinçli bir şekilde söylense insanı şirke götürebilen sözler- olduklarını üzülerek gözlemledim..Burada eğitimin ilk basamağını anne baba oluşturuyor aslında..''Allah c.c kimdir? Nerededir?'' gibi soruların ilmi manada çocukların da anlayabileceği şekilde açıklanmaması sebebiyle haşa gördükleri yaşlı bir dedenin ismine ''Rabbimiz'' diyecek kadar tehlikeli ve yanlış kelimeler sarf edebiliyorlar..Bana gelen öğrenciler de en küçüğü ilköğretim 1 olmak üzere bu eğitimsizliği, daha doğrusu anne babaların duyarsızlığını hayıflanarak izliyoruz..

Değerli hocam burada öncelikli görev anne ve babalara düşüyor. Küçük yaşta bu bilgiler verilmedi mi; çocuk, günümüz eğitim sisteminin öngördüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden medet umacak bir duruma getirildiği zaman, o çocuğun, Allah'ını, kitabını ve peygamberini tanımaktan nasıl uzaklaştığını ve ilerde toplum için nasıl bir tehlike oluşturduğunu kestirmek zor değil..Zira günümüz gençliğinin heder olmasının birincil sebebi din ve ahlak eğitimden uzaklaşılmış olması ve ailelerinin de bu konuda umursamaz davranmalarıdır.

Bu arada bu konudaki duyarlılığınızı takdirle karşıladım muhterem hocam. Sizler gibi bu konularda duyarlı öğretmenler oldukça din konusunda yasaklı ve kısıtlayıcı bir metot izleyen günümüz eğitim sisteminin, RUHUNU ÇÜRÜTTÜĞÜ bu gençlere ve çocuklara bir nebze de olsa Allah'ı hatırlatmış ve tanıtmış olacaksınız inşallah..Bu konuda İslami bir şuura sahip olmayan öğretmenler, ne yazık ki sizler gibi duyarlı davranamayacaklar..Tabi bu eğitim de günümüz ''İslam düşmanı'' eğitim sisteminde ne kadar mümkün olabilirse..Okul ortamında..

Rabbimiz c.c sizi muvaffak eylesin, yar ve yardımcınız olsun inşallah değerli hocam..İmanlı bir nesil yetiştirmek konusundaki gayretlerinizin meyvelerini vermesi adına bizler de sizin gibi duyarlı hocalarımıza dualarımızda yer vereceğiz inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt