Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuğunuzu Allah ile korkutmayın (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Çocuğunuzu ALLAH ile korkutmayın

5017.jpg

Birçok anne babanın çocuklarına söz geçiremediği zamanlarda uyguladıkları yöntem çocuğu ürkütücü nesne veya olaylarla korkutmaktır.

Örneğin; yemek yemeyen çocuğa "Bak, yemek yemezsen hav havlar gelir." diye korkutmak, ya da akşam yatmakta direnen çocuk için, "Erken yatmayan çocukların yatağının altından öcüler çıkar." diyerek uykuya zorlamak ürkütücü olduğu kadar tuhaf bir 'terbiye' yöntemidir. Bilinçli hiçbir anne-babanın yapmayacağı böylesi uygulamalar çocukların akıl ve ruh sağlığının ciddi tahribatlara uğratır.

Anne-babaların bir kısmı çocuklarını terbiye etmek için öcüleri kullandığı gibi, bir kısım anne-babalar da çocuklarının daha ahlaklı ve görgülü olması için "ALLAH"ı kullanmaktadırlar ki; bu da oldukça yanlıştır.

Örneğin; 6 yaşındaki bir çocuğun herhangi bir konuda yalan söylediği anne babası tarafından tespit edilse ve bu çocuğun bir daha yalan söylememesi için "Sen yalan söylediğin için ALLAH çok kızdı (veya üzüldü), sakın bir daha yalan söyleme!" denilmesi çocuğun iman duygusunun temeline zehir dökmekten farklı bir şey değildir. Zira ALLAH, çocuk terbiyesinin bir aracı değil, aksine, çocuk terbiyesi ALLAH'a ulaşmak için bir araçtır. Anne-babaların ALLAH'a inanan çocuklar yetiştirmek için en gerekli ve akılcı terbiye metotları kullanmaları lazımken, terbiyeli çocuklar yetişsin diye ALLAH'ı kullanmaları ne kadar düşündürücüdür.

Öyle ya, yaramazlık yapan bir çocuğa, "Şimdi ALLAH sana kızdı" ya da, "ALLAH şimdi seni gördü ve bunu da melekler senin günah defterine yazdı. Sen öldükten sonra bu yaptıklarının hesabını vereceksin, hadi şimdi tövbe et." diyerek çocuk terbiye etmek, o çocuğu depresyona sokmakla eşanlamlıdır.

Halbuki çocuk, ALLAH dediğinde zihninde cennet bahçesinin en güzel kokularını hatırlamalı değil mi?
Ya da, ALLAH denildiğinde, kendisini annesinden ve babasından daha çok seven, sevgi dolu bir his ruhunu sarmalı değil mi?
Ne oluyor da, anne-babalar böylesi korkunç bir hataya düşerek, çocukları hizaya getirmek için (haşa) öcü gibi bir ALLAH'ı çocuklarının zihinlerine sunuyorlar?

Bazı ebeveynler de yanlış davranış sergileyen çocuklarını cehennemde yanmakla tehdit etmektedirler ki, böylesi bir çocuk terbiyesi kabul edilemez.

Zira 12 yaşından küçük çocuklara her ne sebeple olursa olsun, ALLAH'ın gazabı, cehennemin azabı gibi cezayı gerektiren konulardan bahsedilmemesi gerekir.

Zira zihnî gelişimini henüz tamamlamamış olan çocuk böylesi tehdit içeren anlatımlar ve nasihatlerden ürker, korkar ve ilerleyen zaman içinde bu türden nasihatlerden de nefret eder hale gelir.

Eğer bir ailenin, çocuklarını inançlı yetiştirmek istiyorsa çok titiz davranması ve kullandıkları her kelimeye dikkat etmesi gerekir. Çünkü, "Güzel söz ve beyanda sihir vardır." Ve yanlış kullanılmış bir söz çocuğun inanma hissiyatını felce uğratabilir.

ADEM GÜNEŞ - UZMAN PEDAGOG

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Küçücük çoğucuğa kötülük yaparsan cehennemde yanarsın diye tehdit edeceğine iyilik eder ve kötülük etmessen cennete gidersin diyerek nasihatlendirsene ne korkutuyorun çocuğu o ne bilecek daha aklı ermiyor.Paylaşım için Allah razı olsun selametle kalın Allahın selamı üzerinize olsun.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Küçücük çoğucuğa kötülük yaparsan cehennemde yanarsın diye tehdit edeceğine iyilik eder ve kötülük etmessen cennete gidersin diyerek nasihatlendirsene ne korkutuyorun çocuğu o ne bilecek daha aklı ermiyor.Paylaşım için Allah razı olsun selametle kalın Allahın selamı üzerinize olsun.
haklısın kardeşim ...

bilmukabele Allah sendnde razı olsun B)

armour

Kayıtlı Kullanıcı
Bende katılıyorum vallah.ana babadan evvel yaradan gelir bilinçli yetiştirelim çocukları inşallah...eyvallah

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
Allah senden razı olsun kardesim gerçekten çok aydınlattın bizi. Bizler hep böyle çocuklara terbiye vermeye çalışıyorduk ama demekki yanlış yapıyormuş. Bize doğruyu gösterdiğniiz için çok teşekkür ederim

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
bu konularda çok bilinçli olmak gerekir insan çocukken neyi öğrenirse ve ne öğretilirse ona yönelir emeğinize sağlık...

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm!

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz!
Tabi eğitim konusunda cehaletimizin üstüne basmışsınız bu arada!
Mesleki eğitim için yıllarca okuruz ,dirsek çürütürüz ,ama anne baba olmak için hiç eğitim almadan,direkt olaya dalarız! :(
Tabi bunun sonucu olarakta bir sürü sıkıntı!
Allah cümlemizin yardımcısı olsun!
Allah'a emanet olunuz!

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamün Aleyküm!

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz!
Tabi eğitim konusunda cehaletimizin üstüne basmışsınız bu arada!
Mesleki eğitim için yıllarca okuruz ,dirsek çürütürüz ,ama anne baba olmak için hiç eğitim almadan,direkt olaya dalarız! :(
Tabi bunun sonucu olarakta bir sürü sıkıntı!
Allah cümlemizin yardımcısı olsun!
Allah'a emanet olunuz!

nekadar güzel özetlediniz... B) Allah razı olsun

hakikaten anne baba olmak için eğitim alma gereği duymadan dalıyor çoğumuz...

aleykümselam hepinize kardeşlerim..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
geçen sohbette böyle bir olaya şahit oldum.sohbete 7yaşındaki kızıyla gelen bir ablamız,çocuğun burda ne anlatıcaklar diye sorması üzerine ablamızın ''cehennemi anlatıcaklar ne anlatcaklar başka ''cevap vermesi kanımı dondurdu ve çok üzüldüm.aşk olsun ablacım küçücük çocuğa öyle söylenilir mi hiç dedim.
Allah razı olsun kardeşim.çok önemli bir paylaşım.selametle...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
"Güzel söz ve beyanda sihir vardır."
Allahcc razı olsun gönüldaşımız..
BESMELE...SELAM...DUA...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
geçen sohbette böyle bir olaya şahit oldum.sohbete 7yaşındaki kızıyla gelen bir ablamız,çocuğun burda ne anlatıcaklar diye sorması üzerine ablamızın ''cehennemi anlatıcaklar ne anlatcaklar başka ''cevap vermesi kanımı dondurdu ve çok üzüldüm.aşk olsun ablacım küçücük çocuğa öyle söylenilir mi hiç dedim.
Allah razı olsun kardeşim.çok önemli bir paylaşım.selametle...
bende teşekkür ederim kardeşim :a07: ..
ama hakikaten bu söylediğinize esefle şaşırdım :a30:
sanki zoraki sohbete katılmış birinin sitemkar bir cevabı gibi geldi bana ...
nekadar üzücü yaaa...
peki siz
aşk olsun ablacım küçücük çocuğa öyle söylenilir mi hiç dediğinizde ne cevap verdi ?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
nekadar üzücü yaaa...
peki siz aşk olsun ablacım küçücük çocuğa öyle söylenilir mi hiç dediğinizde ne cevap verdi ?[/QUOTE]
cevap veremeden çok değerli bir teyzemiz araya girdi ve çok güzel nasihatlarda bulundu.aslında buna benzer o kadar olay yaşıyoruz ki kardeşim Allah ıslah etsin,gafletten uyandırsın inşalah.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
nekadar üzücü yaaa...
peki siz aşk olsun ablacım küçücük çocuğa öyle söylenilir mi hiç dediğinizde ne cevap verdi ?[/QUOTE]
cevap veremeden çok değerli bir teyzemiz araya girdi ve çok güzel nasihatlarda bulundu.aslında buna benzer o kadar olay yaşıyoruz ki kardeşim Allah ıslah etsin,gafletten uyandırsın inşalah.

amiiin kardeşim amiiin.. evet bende duyuyorum .. özelliklede "Allah yakar" cümlesini..
çocuklara kullanılan bu cümle nekadarda ters algılanma sebebi :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt