Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuğunuza cips değil sigara verin (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Çocuğunuza cips değil sigara verin
sas.gif

Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid' maddesinin kanda birikmesine neden olduğu bildirildi...

4309.jpg

Cipsdeki maddenin verdiği geri dönülmez zarar!
Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid' maddesinin kanda birikmesine neden olduğu bildirildi...

Prof. Dr. Necat Yılmaz, doğal beslenmenin, sağlığı korumanın en kolay ve ucuz yolu olduğunu söyledi. Doğal beslenme konusunda kendilerini destekleyen son bir çalışmanın İsveç ve Polonyalı araştırmacılar tarafından yapıldığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, bu araştırmanın, patates cipsi gibi çok yaygın olarak tüketilen yiyeceklerin nasıl sağlığa zarar verdiğini gösterdiklerini ifade etti.

ÜRKÜTEN SONUÇ
Araştırmacıların yetişkin 40 sağlıklı insana 4 hafta boyunca 160 gram patates cipsi yedirdiğini, bu miktar cipsin içinde 157 miligram akrilamid maddesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yılmaz şöyle dedi: ''Akrilamid sık tüketilen birçok yiyecekte bulunan bir molekül olup en fazla kızarmış patates ve mısır gevreğinde bulunur. Dört hafta sonrasında araştırmaya katılanların kanlarında akrilamid birikimi olmuş, ayrıca iltihaplanmaya yol açan hs-CRP, IL- 6 ve oksijen radikallleri artmıştır. Ayrıca kanda iltihabi reaksiyonlara cevap olarak beyaz kan hücrelerinin aktivasyonu da artmıştır.''

HA SİGARA HA CİPS
Prof. Dr. Yılmaz, akrilamidin; yüksek ısıda besinlerde çıkan vücuda zararlı kimyasal bir madde olduğunu, yüksek ısıda protein ile şekerin kimyasal reaksiyona girip 'akrilamid'i doğurduğunu vurgulayarak, ''Bu madde plastik sanayiinde kullanılıyor. Sigarada kansere yol açtığı sanılan maddeler, arasında akrilamidde bulunuyor'' diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN RİSKLİ
Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Patates cipsi, kalp, obezite ve kanser riskini artırıyor. Çocukların geleceğini karartıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, bir yetişkinin günde en fazla 6 gram tuz alması, 65 gram yağ tüketmesi gerekiyor. Yani günde 2 paket cips yiyen çocuk, bu oranları fazlasıyla aşıyor.

Çocukların bayıldığı cips, minik vücutlar için zehirden farksız. Dünya Sağlık Örgütü verileri, günde 2 paket cips yiyen çocuğun, yetişkinin bile almaması gereken oranda yağ ve tuz tükettiğini gösteriyor. Sigara kadar tehlikeli olan trans yağların ise hiç tüketilmemesi gerekiyor.''

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Yediğimiz şeylere dikkat etmek gerekli,paylaşımın ve uyarın için teşekkürler...

sezer demir

Kayıtlı Kullanıcı
Ya benim KIZDA cipse bayIlIyor ve bende geçenlerde bir programda duymustum cipsin zararlarInI tabii çokca cips zarar verirmis .
PaylasIm için tesekkûrler Gülüşü Yaralı.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyku kardeşim
kesınlıkle beslenme konusunda bılgılenmemız gerekıyor
cunku günümüzde hem cocuklar hemde yetişkinler cok yanlış beslenıyoruz
bu da bır co rahatsızlığın cıkmasına sebebıyet verıyor tabıı
emeğınıze sağlık
allaha emanet olun

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ya ben vazgeçemem ki cipsten bayılım yaa allahım neolur koru yarabim

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Ben uzun zamandır almıyorum tabi biri ikram ederse de geri çevirmiyoz :D

Çocuk cips isteyince çikolatayla kandırmak en iyisi o daha eyi :D

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
kızartma yağlarının fazla ve sık kullanılması sonucu akralein denilen bir madde açığa çıkıyor.bu nedenle kızartma yapılan yağları az az kullanılmalı ve aynı yağda kızartma yapılmamalı.ben kızartma yaparkende zeytinyağı kullanıyorum.azar azar kullanıp bittikçe ilave ediyorum.kalan zeytinyağınıda biriktirip zeytinyağlı sabun yaptırıyorum.cips sevmediğimiz için çocuklarada almıyoruz.yılda 1-2 paket ancak alıyoruz.içerisindeki yağ ve tuz oranı çok fazla çünkü.

cips yapmak evdede mümküm rendelerin yankısımlarındaki yerlerle patates dilimlenip yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisinde az yağla aynı sonuç alınıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt