Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Çisil....Çisil" (1 Kullanıcı)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Yağmura inat , olanca sessizliğimle yürüyordum . Yıldıramayacaktı beni ne yağmur ne kar ne de fırtınalar . Küstah bir başkaldırıştı belki benim yaptığım ama çarem yoktu .

Yaşam , arsız bir yabancı gibi her seferinde beni yenmeye uğraşıyor ...bense hiç açık vermiyordum . Üstüne üstüne gidiyor ,hayattan alacağım olduğunu biliyor ve tüm azmimle tek tek hesaplarımı kapatıyordum .

O akşam iş çıkışı , eve yürüyerek gitmek istediğimi farketmiş ve yollara düşmüştüm . Yağmur büyük bir öfkeyle de yağsa beni caydıramayacaktı . Bilânço çıkaracaktım ... hesaplaşacaktım ... belki biraz da ağlayacaktım .

Yağmur nasılsa gizlerdi ya gözyaşlarımı , işte bu yüzdendi yürümek isteyişim . Şemsiye de istemiyordum , yağmurluk da . Akşamın yoğun siyahı , yağmur , yaşam ve ben başbaşa kalmalıydık . Muammalarımı çözecektim . Yanılgılarımı görecektim . Yaşamakla yükümlü olduklarımın nedenlerini soracak ve cevap isteyecektim .

Sanki zaman durmuş gibiydi . Yüzümdeki ıslaklık yaşlarımı gizliyor ve ben özgürce ağlıyordum . Adımlarımın beni nereye götürdüğünü asla sormadan gidiyordum ıslak yollarda .

Ne kadar sürmüştü bu durum asla bilemeyecektim . Eve döndüğümde , sanki asırlarca yürümüş ve ıslanmış olduğumu hissediyordum sadece , o kadar .

Fakat gülümsüyordum . Hem de müthiş bir keyifle ... Ne tuhaftı ! ... İçimden( ben kendime ne yaptım acaba ) diye geçirdim . Hesabımı bitirmiş miydim yoksa hayatla ?... Kimbilir ?

Tek gerçek vardı hatırladığım . Yaşam bir futbol oyunuydu . Bense kaleci .... Sürekli top yağıyordu kaleme ve ben gol yememeye çalışıyordum yılmadan . Her sorunu çözdüğümde , yenisini beklemeye biraz daha hazırlıklı oluyordum sanki . Direncim artmış ve ben daha dayanıklı bir hale gelmiş olarak , hayatın yeni problemlerini bekliyordum .

İçimden ... ( hadi bakalım , bunu çözdüm ve üstesinden geldim ... ama sen beni sınamakta öyle kararlısın ki , öyleyse hodri meydan .... sapmayacağım ...yılmayacağım ... yoldan çıkmayacağım ...zaaflara düşmeyeceğim ve bana ne yüklersen yükle dimdik ayakta kalacağım .

Hadi gönder yeni dertlerini , bekliyorum . Yüreklice bekliyorum . Ama , beni sınamaktan ne zaman vazgeçeceksin , bunu da çok merak ediyorum !!! ) diyordum . Açık bir meydan okumaydı bu , yaşama karşı .

Oysa , anlamıştım ki zaten ayakta kalabilmek buna bağlıydı . İnatla ve dirençle karşılık vermek gerekiyordu zorluklara . Tökezlemeden , kolaya kaçmadan .

O yağmurlu akşamın üzerinden çoook zaman geçti . Hayattan öğrendiğim bu en güzel felsefem , bana yaşamayı sevdirmeye yetmişti . Artık daima hazırlıklı ve donanımlı olarak bekliyorum hayatın yokuşlarını .

Ve beni bu yokuşların olgunlaştırdığını bilerek yürüyorum .

Yılgınlıkları sildim yaşam sözlüğümden . Hayat daha verimli ve dost artık bana .

Hayatı yüreklice yaşayan herkese , yürekten sevgilerimle !....

katrenur

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatı yüreklice yaşamak..
Bir söz vardır .Üzülmek ,yarının sıkıntısından bir şey eskitmez ,sadece bugünün gücünü tüketir.Bugünümüzü çalan ,geçmişe ait pişmanlıklarımız vede geleceğe ait endişelerimizdir.İçinde bulunduğumuz anı yeterince yaşayamadığımız zaman geleceği hakkıyla yaşama ihtimali azalır.Çünkü her şeyi biriktirebiliriz ama zamanı vede kendimizi biriktiremeyiz.
Selam ve Dua ile.....

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatı yüreklice yaşamak..
Bir söz vardır .Üzülmek ,yarının sıkıntısından bir şey eskitmez ,sadece bugünün gücünü tüketir.Bugünümüzü çalan ,geçmişe ait pişmanlıklarımız vede geleceğe ait endişelerimizdir.İçinde bulunduğumuz anı yeterince yaşayamadığımız zaman geleceği hakkıyla yaşama ihtimali azalır.Çünkü her şeyi biriktirebiliriz ama zamanı vede kendimizi biriktiremeyiz.
Selam ve Dua ile.....

Katkı ve yorumların için Teşekkür ederim
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile....

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine saglık kardeşim.
çok güzel biryazı.
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt