Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

» CİNlerin zararları « (1 Kullanıcı)

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Cinlerin zararları

»»» Cin insana zarar verir mi, insan şekline girebilir mi? Zararından korunmak için ne yapmalı?
CEVAP
Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye kitabında özetle deniyor ki:

Cinlerin müslüman olanı ve olmayanı vardır. Müslüman olan cinlerden insanlara bir zarar gelmez. Bunlar, yalnız ibadet ederler. Ehl-i sünnet âlimleri bunları tanır. Salih insanlar gibi görünür ve sohbet ederler. Kâfir olan cinler, insanlara çeşitli şekilde zarar verirler. İnsandan ayrılmayıp her şekle girebilirler. Mesela mikrop şekline girip insanın damarlarında dolaşırlar. Yalnız müminlerin kalbine giremez ise de, kalbine vesvese verebilir. Keçi, yılan, kedi şekline girdikleri çok görülmüştür.

Kâfir cinler, iyi insan şekline de girip iyi ve faydalı şeyler de yaparlar. Kâfir ve fasıklarla arkadaşlık yapınca, hiç ayrılmayıp onları günaha ve küfre sokarlar.

Cinler ve şeytanlar rüyada da görülebilir. Çok güzel şekle girip ihtilama sebep olurlar.

Herkesin kâfir bir cin arkadaşı vardır. Melekler, insanları cinlerin zararından korur.

Âyet-i kerime ve dua okuyup, Allahü teâlâya sığınanlara da cinler bir şey yapamazlar.

İnsanlara, hastalıkların tedavilerini ve gerekli ilaç öğrettikleri, sara hastasının bedenine girip, ona zarar verdikleri, insanlara nazarlarının değdiği kitaplarda yazılıdır.

»»» Cin üç sınıftır:
1- Rüzgar ve hava gibi olanlar.
2- Yerdeki böcek ve hayvancık gibi olanlar.
3- Dinin emir ve yasaklarına uymakla vazifeli olanlar ki bunlara hesap ve azap vardır.

Cin, ateş ve havadan yaratıldığı için çok latiftir, çabuk hareket eder, hafif bir çarpmada hemen ölürler. Ömürleri kısa, din bilgileri azdır ve kibirli olurlar, birbirleri ile hep dövüşür ve savaşırlar. Cinnin ölümü, yerde kaybolmakla olur. İhtiyarları, gençleşir, çocukluk haline döner ve ölüp yerde kaybolur.

Kâfir cinler, cinci ve büyücülerin bildirdiği insanlara sihir = büyü yaparlar. Hadika�daki hadis-i şerifte, (Sihir = büyü yapan, yaptıran ve inanan bizden değildir) buyuruluyor. Cinciler, falcılar ve yıldız nameye bakıp, sorulan her şeye cevap verenler büyücü sınıfına girerler. Bunlara gidip, söylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru çıksa bile, Allah�tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, küfür olur

Geçmiş şeyleri cinden sormak caiz, ileride olacak şeyleri sormak caiz değildir. Çünkü geleceği ve gaybı ancak Allahü teâlâ bilir. Kâfir cinler yalancı olduğu için olmuş şeyleri de görmeden gördük diyebilirler. Cinciye gidip, insanı cinden kurtardığına inanıp, ona ücret vermek caiz değildir.

Cinden kurtulmak için en tesirli silah Kelime-i temcid (La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim) ve istiğfar duasıdır. Bunları okuyandan, cinler kaçar ve büyü bozulur. Cin mektubu denilen duayı, yanında taşıyana veya evinde bulundurana cin gelmez, dadanmış olan cin de gider.

Âyet-el-kürsi, İhlas, Muavvizeteyn ve Fatiha surelerini sık sık okumak da, insanı cinden muhafaza eder. Bu âyet-i kerimeleri okumakla, bu mektubu taşımakla, şifa âyetlerini okumakla ve yazıp suyunu içmekle faydalanmak isteyenlerin Ehl-i sünnet itikadına uygun olarak doğru iman sahibi olması gerekir. Bunları yazanın ve kullananın itikadı doğru olmazsa ve haram işlerse, faydaları görülmez.

Cin ve şeytan şerrinden kurtulmak için ve sara hastalığına ve sihre, büyüye karşı koruyucu âyet denilen (ayat-ı hırz)ı yedi gün okumalı ve bu âyetleri üzerinde taşımalıdır.

Evliyanın ruhları, görünmeden de, görünerek de, sevdiklerine fayda verir ve belalardan korur. Onları tanımaya, sevmeye ve sevilmeye uğraşmalıdır. (Daha fazla bilgi için Seadet-i Ebediyye kitabına bakılmalı.)

»»»Cin ve şeytan
»»»Cinle şeytanın yaratılış bakımdan farkı nedir?
CEVAP
Şeytan da cin gibi, ateşle havadan yaratılmıştır; fakat cinde hava, şeytanda ateş fazladır. Cinlerin kâfir olanları olduğu gibi Müslüman olanları da vardır. Şeytanların ise hepsi kâfirdir. (Keşkül risalesi)

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
eyvllah cümlemizden

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun ismail kardeşim paylaşımın için bendede karabasan olayı vardı ama cok şükür şimdi rahatım.ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
Allah razı olsun.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim Allahım şerlerinden korusun

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun ismaile kardeşim selametle..

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
......................

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
ismail kardeşim allah razı olsun
bu kadarını bilmiyordum bir sorum olacak
çocuk sahibi olak istiyoruz benim bir oğlum var
lakin hamileliğin ilk üç ayın da çocuklarımı kaybediyorum
bu şekilde bir kaç düşük meydana geldi
insanlar sübyan olabileceğinden bahsediyorlar
sizin bu konuda bir bilginiz varmı
ailemin ısrarıyla güvenilir birine baş vurduk bir muska yazdı
ama ben kullanamıyorum sanki allah'a isyan gibi geliyor
sonuçta allah istese olurdu demekki hayırlı değil diyorum
ama ailem her hastalığın bir şifası olduğunu kullanmam gerektiğini söylüyorlar ben de muska taşımanın büyük isyan olduğunu duymuştum
yaklaşık bir yıl oldu yaptıralı ama bir kez bile takmadım
aydınlatırsanız sevinirim selametle

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
ismail kardeşim allah razı olsun
bu kadarını bilmiyordum bir sorum olacak
çocuk sahibi olak istiyoruz benim bir oğlum var
lakin hamileliğin ilk üç ayın da çocuklarımı kaybediyorum
bu şekilde bir kaç düşük meydana geldi
insanlar sübyan olabileceğinden bahsediyorlar
sizin bu konuda bir bilginiz varmı
ailemin ısrarıyla güvenilir birine baş vurduk bir muska yazdı
ama ben kullanamıyorum sanki allah'a isyan gibi geliyor
sonuçta allah istese olurdu demekki hayırlı değil diyorum
ama ailem her hastalığın bir şifası olduğunu kullanmam gerektiğini söylüyorlar ben de muska taşımanın büyük isyan olduğunu duymuştum
yaklaşık bir yıl oldu yaptıralı ama bir kez bile takmadım
aydınlatırsanız sevinirim selametle

Selamun Aleykum değerli kardeşim öncelikle bu sıkıntınızdan ötürü Rabbim kolaylık ve ferahlık versin inşALLAH diyorum çünki her dert ve derde devada Rabbimdendir.Bunu bilerek hareket etmek lazım ve gereğini uygulamak katidir.Allah'a sürekli şükretmek her nefes için binlerce kez şükretmek gerekir.Allah insanları hep bir şekilde sınar kimini açlıkla kimini hastalıkla kimini savaşla kimini ise yeryüzündeki her türlü hayır ve şerle.İşte bundan sonra insana düşen görev sabretmek ve Allah'a sığınmaktır.Allah'tan yardım dilenmektir.Allah rızasını kazanmak için çabalamaktır.Kendine bir dert musallat olan bir kimse derhal Rabbine sığınmalı ve onun işaret ettği yol üzere gitmelidir.Bunların konuyla ne alakası var diyecek olursanız çok alakası var ki; işte aslında herşey bu konuyla ilgilidir.Yani bir işi yapıyorsan Allah rızası için yapmalı ve karşılığını yalnızca Allah'tan beklemelidir."Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım"(zariyat 56) Muska konusuna gelecek olursak.muska derken kastedilen şey önemli.içinde Allah kelamı yazıyorsa ayetler varsa insanı şerden koruyan dualar varsa taşımakta bir sakınca yoktur ki Allah kelamını taşımak insana huzur verir İnsanların okuduğunda kendine hayır veren dualar ayetler vardır. Şayet içinde hayırlı duaların yazdığı Allah kelamının yazdığı vede insanı koruyan ayet ve sürelerden kısımlar bulunuyorsa onu taşımakta fayda var ama niyet bu konuda çok önemli mesela bir insan kötülüklerden korunmak için ayet-el kürsi okur ve bunu Allah cc 'nin kendisi koruyacağını hissederek ve bu şekilde niyet ederek yapar işte buda öyle muska dediğinizin içinde yazan şeyler çok önemli ki bu şekilde yanınızda taşıyacağınız şeyin içine hakkıyla gerekli ayetleri ve duaları yazmak gerek.içine bunların dışında birşey yazmak ve ondan meded ummak küfre girer ve asıl isyan budur şirk koşmaya(haşa Allah'a ortak koşmaya) sevk eder ve insanı dinden çıkarır o yüzden bu konuda dikkatli olunmalı bilgili bir imamdan yada dinle ilgili hakkıyla bilgi sahibi bir zaattan yardım istenmelidir.-MUSKA, İÇİNDE DİNLE ALAKALI DUA-AYET-SURE-HADİS-vb yazan bir şeyse bunlar zaten MÜSLÜMANIN HAZİNESİDİR YANINDA TABİKİ TAŞIMALIDIR -
selametle kal kardeşim unutma ki hayat bir sınav acısıyla tatlısıyla
Rabbimin verdiklerine hep çok şükret başına gelen her sıkıntıdan dolayı Allah'a sığın selametle...

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum değerli kardeşim öncelikle bu sıkıntınızdan ötürü Rabbim kolaylık ve ferahlık versin inşALLAH diyorum çünki her dert ve derde devada Rabbimdendir.Bunu bilerek hareket etmek lazım ve gereğini uygulamak katidir.Allah'a sürekli şükretmek her nefes için binlerce kez şükretmek gerekir.Allah insanları hep bir şekilde sınar kimini açlıkla kimini hastalıkla kimini savaşla kimini ise yeryüzündeki her türlü hayır ve şerle.İşte bundan sonra insana düşen görev sabretmek ve Allah'a sığınmaktır.Allah'tan yardım dilenmektir.Allah rızasını kazanmak için çabalamaktır.Kendine bir dert musallat olan bir kimse derhal Rabbine sığınmalı ve onun işaret ettği yol üzere gitmelidir.Bunların konuyla ne alakası var diyecek olursanız çok alakası var ki; işte aslında herşey bu konuyla ilgilidir.Yani bir işi yapıyorsan Allah rızası için yapmalı ve karşılığını yalnızca Allah'tan beklemelidir."Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım"(zariyat 56) Muska konusuna gelecek olursak.muska derken kastedilen şey önemli.içinde Allah kelamı yazıyorsa ayetler varsa insanı şerden koruyan dualar varsa taşımakta bir sakınca yoktur ki Allah kelamını taşımak insana huzur verir İnsanların okuduğunda kendine hayır veren dualar ayetler vardır. Şayet içinde hayırlı duaların yazdığı Allah kelamının yazdığı vede insanı koruyan ayet ve sürelerden kısımlar bulunuyorsa onu taşımakta fayda var ama niyet bu konuda çok önemli mesela bir insan kötülüklerden korunmak için ayet-el kürsi okur ve bunu Allah cc 'nin kendisi koruyacağını hissederek ve bu şekilde niyet ederek yapar işte buda öyle muska dediğinizin içinde yazan şeyler çok önemli ki bu şekilde yanınızda taşıyacağınız şeyin içine hakkıyla gerekli ayetleri ve duaları yazmak gerek.içine bunların dışında birşey yazmak ve ondan meded ummak küfre girer ve asıl isyan budur şirk koşmaya(haşa Allah'a ortak koşmaya) sevk eder ve insanı dinden çıkarır o yüzden bu konuda dikkatli olunmalı bilgili bir imamdan yada dinle ilgili hakkıyla bilgi sahibi bir zaattan yardım istenmelidir.-MUSKA, İÇİNDE DİNLE ALAKALI DUA-AYET-SURE-HADİS-vb yazan bir şeyse bunlar zaten MÜSLÜMANIN HAZİNESİDİR YANINDA TABİKİ TAŞIMALIDIR -
selametle kal kardeşim unutma ki hayat bir sınav acısıyla tatlısıyla
Rabbimin verdiklerine hep çok şükret başına gelen her sıkıntıdan dolayı Allah'a sığın selametle...

allah razı olsun kardeşim bu konu da endişelerim gerçekten fazlaydı
aydınlattığın için sağol evet koruyucu ayetler yazılı bundan sonra
gönül rahatlığıyla taşıyabilirim tabiki her hayır ve şerde rabbime sığınıyorum
hiç bir zaman isyan etmedim sadece günah'a girmek istemediğim için taşımıyordum selametle kalın rabbbim sıkıntılarınızı gidrsin
:T

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ferahlık versin inşALLAH Selametle

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
bana birgün bir Şeytan geldi Kedi kılığında yanıma geldi

En sevdiğim kedim kılığında geldi

cok sevecendi

ilk gördüğümde şüpelendim. benim kedim böyle olamaz dedim içimden

Hal ve hareketleri şüpeli idi... ve kedimden birkac farkla farklı idi...

gözleri büyük ayakları biraz daha kısa idi... ve kedimin yapmadığı şeyleri yapıyordu.

Bacaklarıma Miyavlayıp sürtündü Hissettim

insana Maddeye tesir etme gücü var. normal hissediyorsun

normal kedi gibi ...

öyle bir sürtünüyordu ki bacaklarıma

sonra karsımda oturdu

tatlı tatlı bakıp göz kıpıştırıyordu

Benim kedimin yapmadıgını yapıyordu

Başkası olsa tırsar kafayı yerdi herhalde.

ama ben Allaha sığınırım şerrinden demiştim.

Ve bana hiçbirşey yapamadı sadece etrafımda dolandı

Merak ettim bu nasıl bir varlık diye.

incelemeye başladım Şeytanı

Allaha sığındığım için çarpamıyordu da..:a21:

Sonra Euzubesmele cektim

PUFFFF kayboldu gitti....

arkadaslarda gördü Bu Şeytanı

ama arkadaslara bu Şeytandır işte bu demedim.

Çünki onlar şeytandan cok korkuyorlardı.

Kafayı yerler diye ses etmedim.

Şeytan gittikten sonra olanları anlattım tüyleri ürperdi..

Kısacası

" Allaha sığınırım dediğinde " tam takvalı isen hiçbir halt edemez.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt