Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cinci hocalar galiba haklı (1 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
s a sevgili arkadaşlar uzun bir zamandır dikkatimi çeken bir konu var insanlar bu kadar arz ederlerse yani hemen hemen her konuda dualar konusu açıyor benim okuduğum ve bildiğim kadarıyla bazı dualar kul ve yaradan arasındadır .böyle alenen yalvarmak ve yakarmak bence çokda hoş bir durum değil.sanki biraz gösteriş gibi görünüyor.ve bunun sonucunda köşe başlarında üfürükçü ve cinci hocalar türemekte yok kocamla aram soğuk yok işim iyi değil.yok sevdiğimi nasıl elde ederim bunlar için ortak dualar açılmaz evet dua en büyük güçtür ama kul ve yaradanın arasında birde genelde toplum içinde yapılması gereken dualar vardır.bunlar cemaat le birlikte yapılır.rabbime yapılması gereken şükür dualarıdır.lütfen bu konulara çok dikkat edelim....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam Mustafa abi. Söylediklerinizde haklısınız tabiki DUA KUL ile ALLAH arasındadır. Ve KUL ne isteyecekse RABBİNden istemelidir. Ama birbirimize DUA etmemiz konusunda size katılamayacağım. Çünkü aşağıda paylaşacağım hadiste olduğu gibi birbirimize dua etmemiz doğru bir davranıştır. Ben hayırlı bir adım atacak olduğumda kendime yakın hissettiğim kişilere bildiririm ve bana DUA ediniz derim. Hakkımda hayırlısı ne ise o olsun inşaallah. belki siz haklısınız DUAnın konusu önemli olan. Ama yani dediğiniz gibi üfürükçülerin türemesi örneği pek uygun olmadı düşüncesindeyim.
Bizleri bu konuda uyardığınız için ALLAH razı olsun. Lakin ne yapacaksak ALLAH rızasını gözeterek yapmalıyız. ALLAHım bizleri gösterişten ve riyadan uzak tutsun inşaallah

ALLAHa emanet olunuz abicim.
selam ve dua ile...

Ebû'd-Derdâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kardeşinin gıyabında dua eden hiçbir mü'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin."

Kutübü Sitte 1760

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Ve aleykümselam Mustafa abi. Söylediklerinizde haklısınız tabiki DUA KUL ile ALLAH arasındadır. Ve KUL ne isteyecekse RABBİNden istemelidir. Ama birbirimize DUA etmemiz konusunda size katılamayacağım. Çünkü aşağıda paylaşacağım hadiste olduğu gibi birbirimize dua etmemiz doğru bir davranıştır. Ben hayırlı bir adım atacak olduğumda kendime yakın hissettiğim kişilere bildiririm ve bana DUA ediniz derim. Hakkımda hayırlısı ne ise o olsun inşaallah. belki siz haklısınız DUAnın konusu önemli olan. Ama yani dediğiniz gibi üfürükçülerin türemesi örneği pek uygun olmadı düşüncesindeyim.
Bizleri bu konuda uyardığınız için ALLAH razı olsun. Lakin ne yapacaksak ALLAH rızasını gözeterek yapmalıyız. ALLAHım bizleri gösterişten ve riyadan uzak tutsun inşaallah

ALLAHa emanet olunuz abicim.
selam ve dua ile...

Ebû'd-Derdâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kardeşinin gıyabında dua eden hiçbir mü'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin."

Kutübü Sitte 1760

allah razı olsun kardeşim ...............

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
ınsanlar bunalmıştır ve çare arıyorlar bence
eşıyle barışmak ıcın başkalarından dua ıstemek yanlış gelmıyor
cunku bır mumının bır mumıne yaptığı duanın onemını bılmekteyız değıl mı
kımse durduk yerde boyle bısey yapmaz
çaresızlık ve muhtaçlık
eğer benımde o kardeşlerıme katkım varsa ne mutlu bana dıyorum
fakat burdakı en onemlı husus hayırlısını ıstemek
ıllakı şu kışıyle evleneyım
yada şoyle olsun değıl
kı boşanmanın ne kotu olduğu herkesce bılınır

üfürükcülere gelınce
burda yardım ıstemek üfürükcülere gıtmekten ala koyar dıyorum

allaha emanet olun
selam ve dua ıle

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
s a sevgili arkadaşlar uzun bir zamandır dikkatimi çeken bir konu var insanlar bu kadar arz ederlerse yani hemen hemen her konuda dualar konusu açıyor benim okuduğum ve bildiğim kadarıyla bazı dualar kul ve yaradan arasındadır .böyle alenen yalvarmak ve yakarmak bence çokda hoş bir durum değil.sanki biraz gösteriş gibi görünüyor.ve bunun sonucunda köşe başlarında üfürükçü ve cinci hocalar türemekte yok kocamla aram soğuk yok işim iyi değil.yok sevdiğimi nasıl elde ederim bunlar için ortak dualar açılmaz evet dua en büyük güçtür ama kul ve yaradanın arasında birde genelde toplum içinde yapılması gereken dualar vardır.bunlar cemaat le birlikte yapılır.rabbime yapılması gereken şükür dualarıdır.lütfen bu konulara çok dikkat edelim....

aleyküm selam

ben siteye üye olduğumdan beridir herkes birbirisi için dua eder ve güzel bişey bu .Gösteriş derken ????? anlayamadım duanın gösterişi de mi oluyor.Cinci hocalara gelince buraya girip çarenin Allahtan olduğunu bilenlerin işi olmaz cinci hocalarla dua ederken illaki cemaatmi oluşturmak lazım yanii tek başımıza yapamazmıyız duamızı.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt