Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çinardan Damlalar (1 Kullanıcı)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
ÇINARDAN DAMLALAR
SÜFYAN b. UVEYNE (KS)
Bir kimse Allah’tan korkarak üzerinde kalan ölmüş Müslüman kardeşinin hakkını varislerine götürür verirse helalık almış olur. Bizim kanaatimizde bu yoldadır. Ama gıybetin durumu böyle değildir. Bir şahıs gıybetini ettiği kimsenin varislerini bulup helalık alsada helal olmaz. Bütün yer ehli o gıybet edeni bağışlasa dahi bağışlanmaz. Ta gıybeti edilen hakkından geçinceye kadar çümkü bir Müminin şerefi malından daha kıymetlidir.
TABAKATÜL KÜBRA C:1 S:210

FUDAYL b. IYAZ (KS)
Her şeyin bir ön hazırlığı vardır, ibadet ehlinin arasına karışmanın ön hazırlığıda gıybeti terktir.
TABAKATÜL KÜBRA C:1 S:259

ABDULLAH b. MESUD(K.S)
—Şu sevimsiz iki şey, ne kadar HOŞTUR: ÖLÜM ve FAKİRLİK.
—ZALİMİ seven kimse; RÜKN - MAKAM Kabe’de duanın mutlaka kabul olduğu yer arasında 70 yıl kalıp ibadet etse, yine de KIYAMET günü; ALLAH (C.C) onu sevdiğiyle beraber kılacaktır,
—ALLAH’ım. irtidada vardırmayan İMAN, bitmeyen NİMET devamlı SÜRÜR, CENNETİN en yüksek derecesinde PEYGAMBERİMİZE Komşuluk nasip eyle
—CAHİLE bir defa yazıklar olsun. ALLAH nasip etseydi bilirdi. Bilip de amel etmeyene, 7 defa yazıklar olsun.
—İMAN ÜZERİNE KONUŞTU:
Kul, imanın zirvesine çıkmadıktan sonra, HAKİKATİ bulamaz Zirvesine çıkmak içinde;

FAKİRLİĞİ zenginlikten sevimli bilmeli,
ZİLLETİ, izzetten daha tatlı bulmalı,
ÖVENLE, kötü diyeni aynı görmeli
Bu cümleyi şöyle tefsir ediyorlar:
—Harama dalıp zengin: olmaktansa, fakir kalmayı sevmeli. ALLAH'A isyan edip şeref kazanmaktansa, ona itaat edip
Mütevazı kalmayı daha iyi görmeli.
HAK işte, öveni de kötü diyeni de bir görmeli.
Övene; kötü diyenden daha çok yüz vermemeli.
TABAKATÜL KÜBRA C:1 S:75

EBU CAFER MUHAMMED BAKİR (K.S.)
—Yıldırım, mümine de isabet eder; mümin olmayana da... Fakat ALLAH(C.C)'ı zikredene isabet etmez.
—Dünyada; insana en iyi yardımcı, ihvana iyiliktir. Derdi ve İHVANLA oturmaktan hiç sıkıntı duymazdı.
Derdi ki:
—O ne kötü din kardeşidir. Varlıklı zamanın da etrafında dolaşır. Yokluğa düşünce de terk eder... Yanına uğramaz.
Derdi ki:
—Bir din kardeşinin; sana karşı sevgisini, senin ona karşı kalbinde
BULUNAN SEVGİ İLE ÖLÇEBİLİRSİN.
Derdi ki:
—Mümin kişinin kalbine giren KİBİR cinsinden azıcık şey; Aklını bozar. Bu bo¬zulma, ya o giren kibir kadar olur VEYA daha fazla.
TABAKATÜL KÜBRA C:1 S:110

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum kardeşim.
RABBİM kibirli insanların şerrinden uzak eylesin.AMİN.
RABBİM sen senin gibi vefalı dostların ,dostlugunu bana ebedi eylesin.seninde yarın başına bir sıkıntı geldiginde arayan ve soranın eksik olmasın.amin.selametle.:H

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
RABBİM sen senin gibi vefalı dostların ,dostlugunu bana ebedi eylesin.seninde yarın başına bir sıkıntı geldiginde arayan ve soranın eksik olmasın.amin.selametle.:H

s a canım kardeşim nerelerdeydin baya özledik seni neyseki tekrar gördümya çok sevindim .....

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı

vealeyküm selam abim...

hoşgeldin sefalar getirdin nerelerdesin ya çok özledik seni...

birdaha gitme emi...güzel duan içinde tüm kalbimle amin amin amin abim..

RABBİME EMANET OL DUA İLE...

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hayırlı akşamlar emeğinize yüreğinize sağlık önemli bir paylaşım olmuş RABBİM razı olsun ilminizi artırsın Toprak gibi olmak duasıyla

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hayırlı akşamlar emeğinize yüreğinize sağlık önemli bir paylaşım olmuş RABBİM razı olsun ilminizi artırsın Toprak gibi olmak duasıyla

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

aleyküm Selam Kardeşim...

RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN İNŞAALLAH...

Hayirli Akşamlar...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Selamün Aleyküm değerli hülya ablacım..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık..Çok güzel bir paylaşım sundunuz yine..Rabbimiz c.c sevabınızı ziyadesiyle yazsın inşallah..Allah c.c zilletten, kibirden, nefisten, şerli olan her şeyden cümlemizi muhafaza etsin inşallah..Merhametliler Merhametlisine emanetsiniz Değerli Hülya ablacım..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

naranur

Kayıtlı Kullanıcı
Slm

Slm

:Bselamun aleyküm ben sizi tanımıyor olabilirim ama yazdğınız şeyleri çooook beğendim ...
insanın kibirlisi hiç iyi deildie bunu bizzat ben iyi bilirim yazı için:T

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm değerli hülya ablacım..Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık..Çok güzel bir paylaşım sundunuz yine..Rabbimiz c.c sevabınızı ziyadesiyle yazsın inşallah..Allah c.c zilletten, kibirden, nefisten, şerli olan her şeyden cümlemizi muhafaza etsin inşallah..Merhametliler Merhametlisine emanetsiniz Değerli Hülya ablcım..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

[
B]ALEYKÜM SELAM ALİYECİM...
YORUMUN İÇİN TŞK.EDERİM..SAĞOL CANIM BENİM..

RABBİME EMANET OL DUA İLE..

HAYIRLI AKŞAMLAR..[/B]

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
:Bselamun aleyküm ben sizi tanımıyor olabilirim ama yazdğınız şeyleri çooook beğendim ...
insanın kibirlisi hiç iyi deildie bunu bizzat ben iyi bilirim yazı için:T

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM..

BEĞENDİYİNE SEVİNDİM..

RABBİME EMANET OL DUA İLE..HAYIRLI AKŞAMLAR..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt