Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çinardan damlalar -3 (1 Kullanıcı)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
ÇINARDAN DAMLALAR
Ne kadar zengin olsan ancak yiebildiğin kadar yersin
Denizi testiye doldursan, alabildiği kadar su alır. Gerisi kalır.
Hallac Enel Hak dedi astılar.O da bizim bildiğimizi bilse idi o da bizi katlederdi
Bir namazın suretinin şartı, suyla temizliktir namazın
ruhunun şartı ise temizliktir''
Kimde sevgi varsa Allah'ın varlığı ondadır
Dışarıdan ışık kaynağı olmazsa gözler renkleri fark edemez.
Beden sabit görünsede ruh her zaman değişir
Her olayı hayır bil, Her geceyi Kadir bil,Her geleni Hızır bil
Körler görmesede yıldızlar vardır
Ecel, verileni almadan önce, verilmesi genken her şeyi vermek gerekir
Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak onu aramamak, demektir.
HiG bir el gönülden gizli iş yapamaz.
Bir mum, diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez.
yazı yazan eli görmeyen, hareket etmekte olan kalem yazdı sanır.
Ya Rabbi eğer ben sana Cehennema korkusuyla ibadet ediyorsam, yak beni Cehenneminde. Eğer ben sana Cennet ümidiyle ibadet ediyorsam, ölümsüz ğüzelliğini esirgeme benden (Rabia Adevîye).
İman,kisinin cüzi iradesinikullandıktan sonra Allah'ın kalbine verdiği nuurdur (S.Taftazani) ,;
* Göriiyorum ki evleriniz Rum Kayzerinin evlerine, lükse hayranlığınız Kısranın tutumuna, servet peşinde kosmanız, Karu'nun anlayışîna, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşyısınız sefillerin yaşayışına Benziyor. Allah için söyleyin bana, Mumammedi'den olanlar nerede? (Yahya Bin Muaz)
Günûhlardanı uzak durmak için sabır; Allah'a a ulaştıracak yolu kesmekk isteyenlere karşı yapılan cihadı devam ettirmek için sabır;
Türlü türlü düşman tuzklarına karşı sabır Zaferin gerçekleşmesi ve ve başarının gerçekleşmesi karşısında sabır eğer hedefe ulaşma süresi uzar ve sıkıntıların baskısı yoğunlaşırsa ortada azık ve güç bulunmadığı takdirde, sabır zayıflar ve tükenebilir. 'Bundan dolayı yüce Allah sabırla namazı yanyana getiriyor. Çünki namaz korunan bir kaynak, ve bitmez bir azıktır azıkların en hayırlısı olan takva azığı, namazla elde edilir. 'Bu azık sabır için bir güç kaynağıdır. Onun sayesinde sabır ipi uzar ve kopmaz Hale gelir." (Seyyid Kutup)
*Atasözleri, yüzyılların damgasını yemiş sayısız denemelerle doğrulanmış;onlardan süzülmüş, ilkeleşmiş özlü sözlerdir.Her biri ayrı bir hayat dersi olan bu sözlerde insan olmanın onuru ve insanca yaşamanın yolu belirtilmektedir. Renk renk çiçeklerle bezenmiş mis kokulu bir bahçe düşünün. İşte insanlığın kültür bahçesinden derlediğimiz bu demette, küçük bir güzellik armağanı Togor'un dediği gibi insanın sonsuz kişiliği ancak bütün insan ırklarınınmuhteşem bir ahenkleşmesi içinde meydana gelebilir, (Muhammed İkbal)
Sen ki Allah'ın "bak" diye hitap ettiği varlıksın. Niçin bu yoldan körler gibi geçiyorsu? Bahar rüzgarı gibi güllerin üzerinden geçip gitme, gülistanın manasına dal.(Mumammed İKBAL)
Uykuyu hafif ölüm, ölümüde ağır uyku bil (Muhammed İkbal)
İslam bizden, ne tamamen ruhanileşerek melek olmamızı istemekte, ne de tamamen maddileşerek şeytanlasmamızı. Çünkü; Bıı ikisinden yeteri kadarını Allah zaten yaratmıştır (Muhammed HamiduDah)
Ümit var olunuz şu istikbal inkılapları (gelecekteki devrimler) içersinde en yüksek ses İslam'ın sesi olacaktır (Said Nursi)
Zalimler için yaşasın cehennem ( SAİD NURSİ)
Medeniyet atmaksa iffet ve arı (utanmayı), medenidir Afrika yamyamları (SAİD NURSİ)
Şu gecenin sabahı Şu kışın baharı ne kadar muhakkak ve kati ise Haşr'ın sabahı berzahın baharıda o kadar muhakkak ve katidir (SAİD NURSİ)
Göz öyle bir hassedir ki Ruh bu alemi o pencereden seyreder.(SAİD NURSİ)
Birlikte olduğum insanlardan yalnızlığı öğrendim.(Mevlana İdris)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm mümin kardeşlerim..

hayırlı akşamlar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt