Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çık Artık Gardırobun İçinden! (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Çık Artık Gardırobun İçinden!
Beni dinleyin kazağı pantolonuna uymadı diye tüm gününü bedbaht geçiren, fiyatı ...kabarık bir entariye aşk ile bağlanan, ya da bilmem ne marka ayakkabıyı alıncaya kadar gözüne uyku girmeyen gardırop sakinleri!!!

Hiç düşündünüz mü tarih büyük işler yapan adamların kıyafetlerinden bahsetmez. Bir ressam çizmemiş olsaydı nereden bilecektik Napolyon’un kırmızı ceketini, Shakespeare’in fırfırlı gömleğini, Kanuni’nin cübbesini. Ve yine tarih; bir ressam kâğıda aktarmadıkça ya da bir deklanşör patlamadıkça imajlardan da bahsetmez; Karl Marx’ın fırça gibi sakalına inat, Hitler’in badem bıyığından, Lenin in göbeğinden ya da Mao’nun hiç yıkanmamış olmasından…

Beni dinleyin ey yürüyen kumaş topları;
İnsanlar “Suç ve Ceza”yı okurken “Dostoyevski bu kitabı yazarken acaba üstünde ne vardı” diye düşünürler mi sizce? ya da Balzac’ın Vadideki Zambağı yazarken kıyafetlerini nasıl kombine ettiğini? Fatih’in atı Akşemseddin’in cübbesine çamur sıçrattığı zaman Fatih’in mahcubiyetini bırakıp da kimse cübbenin rengiyle, keten mi ipek mi olduğuyla ilgilenmez. Ya da Hz. İbrahim İsmailinin boğazına bıçağı dayadığında kimse Hz. İbrahim’in teslimiyetini bırakıp da gökten inen koyunun yününden mi yoksa derisinden mi yararlanıldığını sorgulamaz.

Hiroşima da ölen insanlar hangi modayı takip ediyordu sizce, kimono boyları o yıl kısamıydı uzun muydu? Titanikte batanlar az sonra öleceklerini bilseler ne giyerlerdi sizce? İsrail tanklarına taş atan çocuklar; ağızlarına bağladıkları poşuya uygun bir aksesuar olsun diye mi aldılar o taşları ellerine? Srebzeniska da çukurlara doldurulan cesetlerin üstünde ne vardı biliyor musunuz sadece soykırım urbası! Beyrutun semalarında yanıp sönen ışık şehir sakinlerinin kıyafetlerini aydınlatan bir spot lambası değildi…

Beni dinleyin ey gardırop sakinleri! Aslında sizin ne giydiğiniz kaç çeşit giydiğiniz sadece sizi ve tekstil sanayini ilgilendiriyor. Entegre bir israf dokuyor tüm tezgâhlar. İhtiyacından fazlasını alan, her gördüğü kıyafete hırs ile bağlanan bir nesil, kıyafet kalitesinden ziyade karakter kalitesine dalmış olsaydı sokaklar böyle podyuma dönmezdi.

Çık içinden gardırobun ve efendimizin tabiri ile kendin için değerli olandan infak et.

Ya da bana ne! Ne yaparsan yap!

ayşegül genç

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
muhtesem bir yazi artik gardilobun icinden cikama zamani geldide geciyor...
yazik ne yazik vay halimize...
ve soyle bir sey var eger karsidaki insan sIk degilde heleki marka degilse bakis acisi bile degebiliyor...
bu konudaki on yargimizida degistirmemiz gerekir...
ve bizim kisiligimizi karakterimizi konbine ettimiz kiyafetler belirlemiyor...
amena takiki giyinicez ve her daim temiz giyinmeliyiz usluplu sIk olmaliyiz ama bunu takinti haline getirecek kadar degil...
gercekten degiminizle gardirobun icine gomulecek kadar degil boyle olmamasi gerekiyor
biz kiyafetlerimize gore muammele edilmicez...
BIZLERI AHlaklarimiza gore degerlendirirler kiyafetlere gore degil
kiyafete gore verilen deger ilk andir sadece
oda cok az bir zaman dilimidir sonrasi...
bi soz vardir alakasiz olacak ama
guzellik kirk gundur huy kirk yildir diye...
yani biz ahlakimizi temiz tutmaya en guzel sekilde sergilemeye ornek olmaya calismaliyiz cunku bir insana verilecek en buyuk ders ona nasihatan cok
ona guzel ahlaki guzel huyu ALLAH sevgisini sergiledigimiz tavirdir...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

Pir-i Mevlana

Bunu gören az, bunu diyen az?? elbiseye deger vermeyen az (normal de demezler ha!)
Yarin bir kefen yeter bu ayaza:a26:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt