Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cihadın Dindeki Yeri (1 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Cihad çeşitleri
Cihad, emr-i maruf ve nehy-i münker demektir. Kâfirlere İslamiyeti tanıtmak, onları küfür felaketinden kurtarmaya çalışmak, müslümanlara da ilmihallerini öğretmek, onların haram işlemelerine mani olmaktır.

Cihad üçe ayrılır:

1- Beden ile
yani her türlü harp vasıtaları ile kâfirlere karşı yapılır. Silahlı cihadı, savaşı yalnız devlet yapar.

2- Her türlü yayın vasıtası ile
, İslamiyet’i insanlara yaymak, duyurmak suretiyle yapılır. Bunu islam âlimleri yapar. İslam âlimleri olmadığı zaman, misyonerlerin ve bid'at ehlinin saldırısından korunmak için, müslümanların Ehl-i sünnet âlimlerinin sözlerini, yazılarını, kitaplarla, her türlü basın vasıtasıyla, radyo ve TV ile bütün dünyaya yaymaları, duyurmaları gerekir.

İslam’ın iç ve dış düşmanlarının yıkıcı, aldatıcı, propagandalarına karşı, Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiği hakiki müslümanlığı yaymak günümüzün en kıymetli cihadıdır.

3- Dua ile
yapılan cihad. Bu cihad, bütün müslümanlara farz-ı ayndır. Öteki cihadlar ise farz-ı kifayedir. Bu cihadı yapmamak büyük günah olur.

.......

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

Cihad, emr-i maruf ve nehy-i münker demektir.
bi sözlüğe bakalım isterseniz... cihad neymiş..

kafirlerle savaşmanın dışında kalan bütün hayırlı işler cihad statüsündedir.. lakin cihad ile aynıdır demek cihad kelimesinin içini boşaltmaktır..

şimdi düşünün ki..
çeçenistanda bir mücahid, malını ailesini bırakmış, canınıda ortaya koymuş, kafirlerle dişe diş harb ediyor ve belki bu uğurda yaralanacak, belki esir olup eziyet çekecek ve belkide hayatını kayb edecek..

ve yine düşünün..
bilgisayar başında benim gibi bir mücahid!* sıcak evinde oturuyor çayını veya kahvesini içerek, kafirlerin veya bidat ehlinin yazdıklarına cavap vermeye çalışıyor, veya ehli sünnet alimlerinin görüşlerini müslümanlara yazıyor mesaj gönderiyor..(nefsimiz adam yerine koyduğumuzdan değil.. sadece örnek olarak "benim gibi" dedim..)

ben ve çeçen mücahidini bir kefeye koymak, hatta benim yaptığımı onun yaptığından üstün saymak pek insaflıca değil...

kafirlerle harb etmeden,, kılıcı kınından çıkarmadan dünyaya islam hakim olamaz ve hiç bir zaman olmadı da

emri bil maruf muhakkak büyük bir iştir.. fakat bu harb.i kaldırmaz..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Cihâd, câhil ana, babaların ve dünyâ çıkarları için uğraşan papasların ve keyfleri, zevkleri için zulm, işkence yapan şeflerin aldatdığı, inletdiği insanları küfrden, felâket yolundan kurtarmak, onları güç kullanarak, islâm ile şereflendirmekdir. Cihâd, küfr, işkence ve kötülük içinde yetişdirilmiş, karanlığa atılmış zevallıları, islâm ışığı ile aydınlanmalarına mâni’ olan diktatörlerin, sömürücülerin zararlarını yok etmek için, cânını, malını fedâ etmekdir. İnsanları, sonsuz Cehennem azâbından kurtarmak, sonsuz Cennet ni’metlerine kavuşdurmak için, zor kullanmakdır. Cihâdı ferdler değil, hükûmet yapar. Ferdlerin başkalarına saldırmalarına cihâd değil, çapulculuk, barbarlık denir. Cihâda katılamıyanın, mücâhidlere düâ etmesi farzdır. Kâfirler, cihâd sâyesinde zâlimlerin işkencelerinden kurtularak îmân ile şereflenir. İslâmiyyeti duyup, anladıkdan sonra, îmân etmiyenlerden, islâm devletinin adâleti altında yaşamağı kabûl edenlerin dînine, cânına, mâlına dokunulmaz. Bunlar, islâmın adâleti, şefkati altında hür ve râhat yaşar. Cihâd sâyesinde, hiçbir kâfir, işitmedim, bilseydim inanırdım diyemiyecekdir. Müslimânların cihâd etmek için çalışması, kuvvetlenmesi farzdır. Çalışmaz, cihâd etmezse, bütün insanlığa büyük kötülük etmiş olur.

........

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Cihâd, câhil ana, babaların ve dünyâ çıkarları için uğraşan papasların ve keyfleri, zevkleri için zulm, işkence yapan şeflerin aldatdığı, inletdiği insanları küfrden, felâket yolundan kurtarmak, bunlar emri bil maruf ve nehyi anil münkerdir... bir başka değişle davet çalışmasıdır...onları güç kullanarak,güç kullanmak işin içine girince cihad'ın aslı ortaya çıkar.. islâm ile şereflendirmekdir. Cihâd, küfr, işkence ve kötülük içinde yetişdirilmiş, karanlığa atılmış zevallıları, islâm ışığı ile aydınlanmalarına mâni’ olan diktatörlerin, sömürücülerin zararlarını yok etmek için, cânını, malını fedâ etmekdir. işte bu cihadın hakikisidir.. İnsanları, sonsuz Cehennem azâbından kurtarmak, sonsuz Cennet ni’metlerine kavuşdurmak için, zor kullanmakdır. Cihâdı ferdler değil, hükûmet yapar. Ferdlerin başkalarına saldırmalarına cihâd değil, çapulculuk, barbarlık denir. itiraz ettiğimiz husus bu değildi..biz her kes tek başına bir yerlere saldırsın demedik ki.. elbette cihad islam devleti ile olur.. ve dikkat ederseniz.. islam devleti ile diyorum.. hükümetle değil.. bazen islam için hükümetlerle de cihad etmek gerekir.. başımıza kim geçse emrine tabi olacağız derseniz.. derim ki deniz baykal hükümet kursa halife mi sayacağız kendisini.. biz davet'te cihatla aynıdır.. televizyondan radyodan vaaz etmekte cihadın aynıdır fikrine itiraz ettik.. Cihâda katılamıyanın, mücâhidlere düâ etmesi farzdır. Kâfirler, cihâd sâyesinde zâlimlerin işkencelerinden kurtularak îmân ile şereflenir. İslâmiyyeti duyup, anladıkdan sonra, îmân etmiyenlerden, islâm devletinin adâleti altında yaşamağı kabûl edenlerin dînine, cânına, mâlına dokunulmaz. Bunlar, islâmın adâleti, şefkati altında hür ve râhat yaşar. Cihâd sâyesinde, hiçbir kâfir, işitmedim, bilseydim inanırdım diyemiyecekdir. Müslimânların cihâd etmek için çalışması, kuvvetlenmesi farzdır. Çalışmaz, cihâd etmezse, bütün insanlığa büyük kötülük etmiş olur.

........

selamün aleyküm...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Amel ve ibâdet, niyyet ile dürüst olur. Kâfirlere karşı muhârebeye giderken, önce niyyeti düzeltmelidir. Ancak, bundan sonra sevâb kazanılır. Muhârebeye gitmekden maksad, Allahü teâlânın ismini, dînini yaymak ve yükseltmek ve din düşmanlarını za’îfletmek ve bozguna uğratmak olmalıdır. [Allahü teâlânın dînini, Onun kullarına ulaşdırmak, insanları küfrden, cehâletden kurtarıp îmâna, ebedî se’âdete kavuşdurmak olmalı. Adam öldürmek, can yakmak niyyeti ile cihâda gitmemelidir. Cihâd, kâfirleri zorla küfrden kurtarmakdır.] Çünki, biz müslimânlara böyle emr edilmişdir ve cihâd da, bu demekdir.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
(Dürr-ül-muhtâr)da ve (Redd-ül-muhtâr)da diyor ki, (Cihâd, insanları islâm dînine çağırmak, kabûl etmiyenlerle [Bu çağırıyı işitmelerine, işitenlerin îmân etmelerine mâni’ olan zâlimlerin orduları ile] kıtâl, ya’nî harb etmekdir. [Harbi devlet yapar. Devletin ordusu yapar.] Harb edenlere [ya’nî hükûmete, orduya] mal ile, fikr [söz ve yazı] ile ve sayılarını artdırmak ile ve tedâvîleri ile [ve düâ ederek] yardım etmek de cihâddır. Hadîs-i şerîfde, (Kâfirlere karşı malınızla, cânınızla ve dilinizle cihâd ediniz!) buyuruldu. Sulh zemânında hudûd başında beklemek, harb vâsıtalarını kullanmasını ve bunun için lâzım olan fen bilgilerini öğrenmek de cihâddır. Müslimânların böyle cihâd etmeleri farz-ı kifâyedir. Düşman hücûm etdiği zemân, kadın, çocuk herkese, ya’nî yakın olanlara, eğer bunların da gücü yetişmezse, uzakda ve dahâ uzaklarda olanlara da (Farz-ı ayn) olur. [(İbn-i Âbidîn) “rahmetullahi teâlâ aleyh” beşinci cild, ikiyüzyetmişikinci sahîfede diyor ki, (Kadınlar cihâda mestûre olarak ve zevci veyâ mahremi ile gider).] [Cihâd yapan hükûmete] yardım etmiyenler günâha girer.

.......

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam,

Yaptığım naklin devamını cevap gibi anlamanıza sebebiyet verdiğim için kusura bakmayın. Cihad kavramının fıkh kitaplarındaki tanımlarını naklettik, zamanımızda nasıl olduğu, nasıl olması gerektiği konusunda fikir alışverişi veya yorum yapmak değil gayemiz. İlginize teşekkür ederim. Selametle kalın inşallahü teala. Allahü tealaya emanet olun.

dünyaa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun........

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Cihâd, insanların islâmiyyeti işitmelerine ve müslimân olmalarına mâni’ olan zâlimleri, sömürücüleri ortadan kaldırarak, insanların müslimân olmakla şereflenmeleri için yâhud müslimânlara saldıran kâfir, zâlim ordularına karşı müslimânların mallarını, canlarını ve ırzlarını, nâmûslarını korumak için, can ile, mal ile, propaganda ile harb etmek, savaşmak demekdir. Cihâdı hükûmet yapar. Milleti sulh zemânında cihâda hâzırlamak, yetişdirmek, hükûmetin vazîfesidir. Müslimânların cihâd yapması, cihâd sevâbına kavuşması, hükûmetin cihâd yapmak veyâ cihâda hâzırlanmak için yapdığı da’vete, çağrıya ve kumandanların emrlerine itâ’at etmesi, askerlik vazîfesini yapması demekdir. Hükûmetin izni ve kumandanının emri olmadan, herkesin başkasına saldırması, cihâd olmaz. Çapulculuk, eşkıyâlık olur. Büyük günâh olur. İbni Âbidîn diyor ki, (Hükûmetin harb etmesi, bunun için de, zemânın en mükemmel silâhlarını yapması, milletin de, hükûmete yardım, itâ’at etmesi vâcibdir. Hükûmetin, askerce ve silâhca dahâ üstün olan düşmana harb i’lân etmesi, câiz değildir. Düşman hücûm edince, herkesin cihâd etmeleri farz olur ise de, arzû edip de, hükûmet ve ordu, harb etmediği için veyâ men’ olunduğu için cihâd edememek günâh olmaz. Harb edince, boş yere ölecekleri, etmezlerse esîr olacakları biliniyorsa, harb etmeleri lâzım olmaz. Müslimânların herhangi sûret ile helâk olmalarından korkulursa, kâfirlere mal vererek sulh olunur). [Buradan anlaşılıyor ki, zulmden, fitneden kurtulmak için, mal vermek câiz olmakdadır.] Kâfirler istîlâ ederse, Dâr-ül-islâma hicret edilir. Hicret edemezse ve gelen kâfir hükûmet zulm ederse, zulm yapmıyan kâfir memleketine hicret edilir.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

kafirlerle savaşmanın dışında kalan bütün hayırlı işler cihad statüsündedir.. lakin cihad ile aynıdır demek cihad kelimesinin içini boşaltmaktır..

şimdi düşünün ki..
çeçenistanda bir mücahid, malını ailesini bırakmış, canınıda ortaya koymuş, kafirlerle dişe diş harb ediyor ve belki bu uğurda yaralanacak, belki esir olup eziyet çekecek ve belkide hayatını kayb edecek..

ve yine düşünün..
bilgisayar başında benim gibi bir mücahid!* sıcak evinde oturuyor çayını veya kahvesini içerek, kafirlerin veya bidat ehlinin yazdıklarına cavap vermeye çalışıyor, veya ehli sünnet alimlerinin görüşlerini müslümanlara yazıyor mesaj gönderiyor..(nefsimiz adam yerine koyduğumuzdan değil.. sadece örnek olarak "benim gibi" dedim..)

ben ve çeçen mücahidini bir kefeye koymak, hatta benim yaptığımı onun yaptığından üstün saymak pek insaflıca değil...

kafirlerle harb etmeden,, kılıcı kınından çıkarmadan dünyaya islam hakim olamaz ve hiç bir zaman olmadı da

..............Allahcc yar ve yardımcın olsun...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
ishakyakup´isimli üyeden Alıntı
selamün aleyküm...

şimdi düşünün ki..

ve yine düşünün..

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
pckolik9nn.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt