Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!!CiG ETE DIKKAT!!! (1 Kullanıcı)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı
Olay Japonya’da Gifu‘nun bir kasabasında gerçekleşiyor.

Shota Fujiwara isimli adam Sushi'yi çok seviyordu. Özellikle de aşağıdaki gibi çiğ balıklı sushi yemeyi...
sushi19ls.jpg

Günün birinde korkunç baş ağrıları başladı ve 3 yıl boyunca başı ağırdı.

Her defasında migrendir diyerek geçistirdi fakat zamanla başı şişmeye başladı ve artık doktora gitmeye karar verdi.

Analiz sonuçlarinda kafa derisi altında birşeylerin hareket ettiği görüldü.

Dehşete kapılan doktorlar neşter ile adamın başındaki şişliği açtı

Ve sonuçta bu görüntüler ile karşılaşıldı...
sushi25mx.jpg

sushi38bb.jpg

Bu tip kurtcuklar balık piştiği zaman veya buzdolabında 4°C ila 0°C arasinda 1 hafta saklandığı zaman ölürler.

Çiğ köfte , Çiğ Balık , Çiğ Sucuk , Çiğ Salam , Çiğ Sosis severlere duyurulur...

Çünkü bu tip parazitler her tür çiğ et'te bulunabilmekte !

bu konuya değindiğin için tekrar sağol.Konunun hayati önemini farketmemiz lazım.Bu kadar olmasa da kurt,şerit,tenya gibi nemi seven canlılar insan vücudunda kolayca barınabilir.Özellikle de ince bağırsakları çok severler.Mide de asit olduğu için ,kalın bağırsakta da besin bulunmadığı ve doğal ortamları olmadığı için yaşayamazlar.Ancak ince bağırsakta 5-6 m boyunca rahatça yaşar hatta bir ömrü orda bile tamamlarlar.Tabii bu arada kişi ne yerse en az yarısını yiyerek yaşamsal faaliyetlere yetecek ATP dediğimiz enerjinin azlığına yol açarlar.Kısacası adamı sömürürler.Halsiz,cansız bir insan haline getirirler.Ben anestezi teknikeriyim.Arkadaşlara bu tür kurtların vücutlarında oluşmalarını engellemek için bir kaç tavsiyem olacak:
- Tuvaletten sonra mutlaka ama mutlaka ellerinizi çok iyi yıkayın.
- Yemeklerden önce ve sonra da ellerinizi yıkamaya dikkat edin.
- Ellerinizi ağzınıza çok götürmeyin.Tırnağınızı yemeyin ve mütemadiyen tırnaklarınızı tırnak makası ile kesin.Böylece tırnak aralarında bakteri,kurt yumurtası gibisi etmenlerin yerleşmesine imkan verecek alan bırakmamış olursunuz.
- Çiğ et yemeyin.
- Sucuğu çok tüketiriz.Ucuz deyip kalitesiz mala sarılmayın.Bildiğimiz kaliteli firmalardan alın.çünkü ucuz denilen sucuklarda çeşit çeşit hayvan etleri olabiliyor.Bizzat ben duydum.Domuz eti bile karıştırıyorlarmış.TV'den de izliyoruz ki gıda sektörümüz antiseptik şartlarda çalışmıyo pek.Dikkat etmemiz lazım.
Kısaca sıralayacaksam bu saydıklarıma dikkat ederseniz kurt,tenya türü insan vücuduna zararlı canlılardan kurtulmuş olursunuz.Ameliyatlarda çok denk geliyoruz.20 yaşlarında bir kızın vücudundan tam 10.000 tane tenya çıktı.Kız zaten kup kuru kalmıştı.Tırnaklara baktık,kir içindeydi ve nedenini anladık tabii.ellerini iyi yıkamıyormuş.Sonuçta tuvaletten çıkınca iyi yıkanmayan ellerde tırnak aralarına yerleşen kurt yumurtaları ağız yolu ile sindirim kanalından bağırsaklara iniyor ve oraya yerleşerek ürüyor.TEk bir tenyanın binlerce yumurtladığını düşünürsek gerisini siz düşünün.Bu bahsi geçen hastanın bağırsaklarına 1 m boyunca tıka basa yerleşmiş olan tenyaları bağırsaktan bir delik açarak aldılar.Tam 2 saat boyunca uğraştılar.En sonunda da tertemiz oldu ama halen kalan tenya yumurtaları için ilaç tedavisi görüyor.
Size tavsiyem bu duruma düşmeden hijyene yani kişisel temizliğinize gereken önemi verin.

Kaan Erdem

Yönetici
RE: !!!CiG ETE DIKKAT!!!

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:ABLAAAAAAAAAAAAAA.YEMEĞİM YARIM KALDI......:(:(:(:(:(DOLMALARIM KALDI...............:(:(:(:(:(:(:(:(:(BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN SAĞ OL SELAM VE DUA İLE.GÜZEL VE YARARLI BİR PAYLAŞIM OLDU......................................:(:(:(:(:(

TAŞIN KÖKÜNÜ YESİN YİYECEK YAĞLI TUZLU PİŞMİŞİ VARKEN NE DİYE ÇİĞ YERLER.O BEYİN O HALE NASIL GELMİŞ.DEMEKKİ BEYNİN SULANMIŞ YADA SÜNGERLEŞMİŞ KURTLANMIŞ LAFI BUNA EŞDEĞER.SELAM VE DUA İLE.NEYSE BU KURTLU BEYİN SAYESİNDE DOYDUM ERKENDEN.:D:D:D:DBİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ BUNLAR KEDİ KÖPEK FAREDE YİYORLAR.:|:|:|:|

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

:p:p:p:p:p:pCOK ÖZÜR DILERIM YAAAA VALLA HAY ALLAH!BIZ TOPLUM OLARAK SUCUGU FALAN COK YIYORUZ YA O YÜZDEN YARARLI OLUR DEDIM ÖZÜR DILERIM!HAKKINI HELAL ET!OLAN DOLMAYA OLDU ! TÜH ÜZÜLDÜM SIMDI !

Kaan Erdem

Yönetici

:D:D:D:D:D YOK ABLAM DEDİKLERİN DOĞRU AYNEN DEDİĞİN GİBİ ÇİĞ YEDİKLERİMİZDE VAR.HAKLISIN FARKLI VE YARARLI BİR PAYLAŞIM ŞAHSİ FİKRİM BU.SELAM VE DUA İLE KALIN.ALLAH CC EMANET OLUN.SELAMETLE.:D:D:D:D:D:D

gurbetten yazdı:
:p:p:p:p:p:pCOK ÖZÜR DILERIM YAAAA VALLA HAY ALLAH!BIZ TOPLUM OLARAK SUCUGU FALAN COK YIYORUZ YA O YÜZDEN YARARLI OLUR DEDIM ÖZÜR DILERIM!HAKKINI HELAL ET!OLAN DOLMAYA OLDU ! TÜH ÜZÜLDÜM SIMDI !

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
:D:D:D:D:D YOK ABLAM DEDİKLERİN DOĞRU AYNEN DEDİĞİN GİBİ ÇİĞ YEDİKLERİMİZDE VAR.HAKLISIN FARKLI VE YARARLI BİR PAYLAŞIM ŞAHSİ FİKRİM BU.SELAM VE DUA İLE KALIN.ALLAH CC EMANET OLUN.SELAMETLE.:D:D:D:D:D:D

gurbetten yazdı:

evet farkli oldugu kesin.:p:p:p

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. gözlerime inanamıyorum :eek: acaba montajmı diye kaçkez baktım olamaz yaaa :eek::eek::eek:
ama hala çiğ et yiyolar suşi midir nedir yenir mi o hiç ıığğğ.... salam sosis falan yok artık çıkarıyorum hayatımdan.. paylaşım için teşekkür emeğine sağlık kardeş B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
S.A. gözlerime inanamıyorum :eek: acaba montajmı diye kaçkez baktım olamaz yaaa :eek::eek::eek:
ama hala çiğ et yiyolar suşi midir nedir yenir mi o hiç ıığğğ.... salam sosis falan yok artık çıkarıyorum hayatımdan.. paylaşım için teşekkür emeğine sağlık kardeş B)

evet canim bende gözyanilmasi zannettim ama maalesef degil.cocuklarimiza yediriyoruz eslerimize yediriyoruz kendimizde yiyoruz dikkatli olalim diye forumu actim.insAllah faydali olmustur.ben kücükken yogurulmus köfte kiymasi yiyordum hatirladikca kusasim geliyo.
Allah yardimcimiz olsun.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
l@l yazdı:

evet canim bende gözyanilmasi zannettim ama maalesef degil.cocuklarimiza yediriyoruz eslerimize yediriyoruz kendimizde yiyoruz dikkatli olalim diye forumu actim.insAllah faydali olmustur.ben kücükken yogurulmus köfte kiymasi yiyordum hatirladikca kusasim geliyo.
Allah yardimcimiz olsun.

İnanmıyorrum one öyle midem bulandı.......

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Ama abla bak bişi dicem mantıklı olarak çiğ kftede bulgur var dimi

Bulgurun faydaları:Kandaki yağları düşürür, posa/lif bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynar

acı biber var....acı biberin faydaları:Cilde yararlı, bulaşıcı hastalıklara karşı etkili, C vitamini açısından zengin, sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar

maydonoz var maydonuzun faydaları:İdrar söktürür, iştah açar. İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür, kalbin yorulmasını önler.görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Bir demir deposudur.

salça var salçanın faydaları:Mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlar. A-B-C vitaminleri bakımından zengindir, damar sertliğini giderir.

bide zaten et pişiriliyo

pişirilmesse bakteriler ürer ablacım beni:D biraz biyolojik konuştum ama okadar öğrenciyiz olsun okadar:D:D Haydi ALLAHA EMANET OL...

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Ama abla bak bişi dicem mantıklı olarak çiğ kftede bulgur var dimi

Bulgurun faydaları:Kandaki yağları düşürür, posa/lif bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynar

acı biber var....acı biberin faydaları:Cilde yararlı, bulaşıcı hastalıklara karşı etkili, C vitamini açısından zengin, sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar

maydonoz var maydonuzun faydaları:İdrar söktürür, iştah açar. İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür, kalbin yorulmasını önler.görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Bir demir deposudur.

salça var salçanın faydaları:Mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlar. A-B-C vitaminleri bakımından zengindir, damar sertliğini giderir.

bide zaten et pişiriliyo

pişirilmesse bakteriler ürer ablacım beni:D biraz biyolojik konuştum ama okadar öğrenciyiz olsun okadar:D:D Haydi ALLAHA EMANET OL...

WAY BE INSAN KENDINI ANCAK BU KADAR TESELLI EDEBILIR:D:D:D:DYAZDIKLARINA KATILIYORUM AMA ONLAR TEK BASINADA YENEBILIR YADA BASKA YEMEKLERLE ILLEDE CIG KÖFTEYLE DEGIL:D:D:D
HEM ADI ÜSTÜNDE CIG KÖFTE BU DIMI? ETI FALAN PISMIYO KANDIRMISLAR SENI:p:p:p:p
KIYMASI CIG KONUR ONUN:D:D:D:D

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

yok yok pişirenler var gerçi ben anneme sordum annem etsiz çiğköfte yapıyormuş malzemesi

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler
12 avuç ince bulgur
1 baş küçük doğranmış soğan
4-5 diş küçük doğranmış sarmısak
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ doğranmış maydanoz
yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
kırmızı pul biber
isot
tuz
YAPILIŞI
- önce ince bulgur soğanla ve sarmısakla yoğrulur.İstenilen bütün baharatlar eklenir
- salça katılarak yoğurmaya devam edilir.
-azar azar su katılarak yoğrulur
-köfte istenilen kıvama gelince maydanoz eklenir.
-üzerine ısıtılmış zeytinyağı dökülür
-hepsi birlikte bir miktar yoğrulur
-sıkımlanarak servis yapılır
-Afiyet olsun :D:D:D:D

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Hadi ALLAHA EMANET OL ABLA...Hayırlı günler ikindi naazı geldi:D

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

AYY RESUL KARDES ANNENIN ELLERINDEN ÖPERIM ÖYLE BIR YAZMISSIN KI! TARIFI YAZDIM EN KISA ZAMANDA YAPICAM INSALLAH.SAYENDE BISEY DAHA ÖGRENMIS OLDUM!SELAMETLE

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

HADI HAYIRLI AKSAMLAR BEN CIKIYORUM!ALLAH´A EMANET OLUN!SELAMETLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt